NBA

Παρτίζαν: Απίθανο σκηνικό, οι Νικς πλήρωσαν το buy out του Ντουέιν Ουάσινγκτον, αλλά ο παίκτης θα... μείνει στην Σερβία

Ο Ντουέιν Ουάσινγκτον
Ο Ντουέιν Ουάσινγκτον ABA LEAGUE/J.T.D./DRAGANA STJEPANOVIC

Σε μία κίνηση που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε Ευρώπη και NBA προχώρησαν οι Νικς, οι οποίοι πλήρωσαν το buy out του Ντουέιν Ουάσινγκτον στην Παρτίζαν προκειμένου να ολοκληρώσουν το trade του Καρλ-Άντονι Τάουνς, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ θα... μείνει στην σερβική ομάδα.

Η Παρτίζαν θα βοηθήσει να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή του Καρλ-Άντονι Τάουνς από τους Τίμπεργουλβς στους Νικς και θα πάρει ένα εκατομμύριο δολάρια ως αμοιβή. Μοιάζει απίθανο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, με τους Νικς και την Παρτίζαν να γράφουν ιστορία.

Σε ένα σκηνικό που δεν έχει προηγούμενο, οι Νικς έδειξαν τρομερή ευελιξία - και εξυπνάδα - προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την βόμβα της offseason. Τι ακριβώς όμως συμβαίνει; Ιδού:

Προκειμένου οι Νικς να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή του Καρλ-Άντονι Τάουνς από τους Τίμπεργουλβς - για χάρη του οποίου έστειλαν τον Τζούλιους Ραντλ, τον Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο και τον Κεϊτά Μπέιτς-Ντιοπ στην Μινεσότα - χρειαζόντουσαν μία τρίτη ομάδα να βοηθήσει, ώστε να υπάρξει ισορροπία στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας (να μην ξεπεράσουν δηλαδή το όριο του σάλαρι καπ). Αυτή η ομάδα ήταν οι Χόρνετς.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συμφωνίας, οι Νικς έπρεπε να στείλουν 7.2 εκατ. δολάρια μετρητά, μία σειρά από παίκτες και δύο μελλοντικά ντραφτ πικ στους Χόρνετς. Αυτοί οι παίκτες λοιπόν - που παραχωρήθηκαν με sign and trade - ήταν οι ΝταΚουάν Τζέφρις, Τσάρλι Μπράουν και... Ντουέιν Ουάσινγκτον.

Ο λόγος που συμπεριλήφθηκε ο Ουάσινγκτον στο deal ήταν ότι πέρυσι είχε υπογράψει two-way συμβόλαιο με τους Νικς και άρα φέτος θα μπορούσε να υπογράψει εγγυημένο συμβόλαιο. Κάπως έτσι, οι Νεοϋορκέζοι αποφάσισαν να πληρώσουν το buy out του ταλαντούχου γκαρντ με την Παρτίζαν - ύψους 1 εκατ. δολαρίων - και να του δώσουν εγγυημένο συμβόλαιο, ώστε στην συνέχεια να τον συμπεριλάβουν στα ανταλλάγματα που έδωσαν στους Χόρνετς, οι οποίοι με την σειρά τους έστειλαν τα δικαιώματα του Τζέιμς Νάτζι (της Μπαρτσελόνα, που επέλεξαν στο Νο31 του NBA Draft 2023) στους Νικς.

Στην συνέχεια, η Σάρλοτ θα λύσει το συμβόλαιο του Ουάσινγκτον και αυτός θα επιστρέψει στην Παρτίζαν! Το μόνο που μένει να φανεί, είναι πόσα παιχνίδια θα χάσει ο Ουάσινγκτον. Κι αυτό γιατί πρέπει πρώτα να επισημοποιηθεί η ανταλλαγή του Τάουνς, ακολούθως να αφήσουν οι Χόρνετς ελεύθερο τον Ουάσινγκτον και στην συνέχεια να περιμένει η Παρτίζαν δύο μέρες πριν μπορέσει να τον κάνει ξανά δικό της.

Τρελό; Απίθανο; Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια λέξη θέλει. Η ιστορία ωστόσο θα γράψει ότι η Παρτίζαν βοήθησε να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή του Τάουνς και πήρε και ένα εκατομμύριο δολάρια για τον κόπο της, χωρίς να χάσει τον παίκτη της.

TAGS NBA ΗΠΑ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ