ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Παρτίζαν: Ο Ντιλικινά υπέγραψε διετές συμβόλαιο και έγινε κάτοικος Βελιγραδίου

Παρτίζαν: Ο Ντιλικινά υπέγραψε διετές συμβόλαιο και έγινε κάτοικος Βελιγραδίου
KK PARTIZAN

Ο Φρανκ Ντιλικινά (26 χρόνων, 1.98 μέτρα) αποτελεί με κάθε επισημότητα παίκτη της Παρτίζαν, με τους Σέρβους να ανακοινώνουν την απόκτησή του για δύο χρόνια.

Από το Σάρλοτ στο Βελιγράδι και από τους Χόρνετς στην Παρτίζαν. Ο Φρανκ Ντιλικινά (26 χρόνων, 1.98 μέτρα) είναι "και με τη βούλα" το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που ολοκλήρωσε μια μεγάλη κίνηση με την απόκτηση του Γάλλου γκαρντ.

Οι ασπρόμαυροι ολοκλήρωσαν τη σπουδαία μεταγραφή, με την οποία ενισχύονται σημαντικά στην περιφέρεια και σε συνδυασμό με την άφιξη του Ίφε Λούντμπεργκ, έκαναν τις πρώτες κινήσεις για να καλύψουν τόσο το κενό του Ζακ ΛεΝτέι που οδεύει προς το Μιλάνο, όσο και του αρχηγού Κέβιν Πάντερ, που μετακόμισε στη Βαρκελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι η Παρτίζαν είχε προαναγγείλει την μεταγραφή του Ντιλικινά, με ένα post στο twitter.

Ο 26χρονος NBAer ξεκίνησε την καριέρα από το Στρασβούργο, μέσω του οποίου εκτόξευσε τις μετοχές του και κατάφερε να συμπεριληφθεί ως ένας από τους πιο ταλαντούχους και υποσχόμενους Γάλλους. Κατέκτησε το βραβείο του MVP στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 του 2016 και για δύο σερί σεζόν αναδείχθηκε ως ο "καλύτερος νέος παίκτης του γαλλικού πρωταθλήματος".

Επιλέχθηκε στη θέση No.8 του NBA draft του 2017 από τους Νιού Γιορκ Νικς και έμεινε στη Νέα Υόρκη για τέσσερις σεζόν. Ακολούθησε η θητεία του στους Ντάλας Μάβερικς για δύο χρόνια (2021-2023), ενώ την περίοδο που ολοκληρώθηκε υπέγραψε στους Σάρλοτ Χόρνετς. Η σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε, αφού ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών και κατάφερε να αγωνιστεί μόλις σε 5 αναμετρήσεις στο NBA.

Η καλύτερη σεζόν του Ντιλικινά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ήταν το 2019-20, όταν αρίθμησε 6.4 πόντους (39.3% στα δίποντα, 32.1% στα τρίποντα), 3.1 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ.

TAGS ΠΑΡΤΙΖΑΝ EUROLEAGUE ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ