NBA

Πασίφικ

Το SPORT 24 παρουσιάζει την περιφέρεια Πασίφικ: Λέικερς, Κλίπερς, Κινγκς, Ουόριορς και Σανς (videos)

Το φαβορί: Λέικερς. 100%

Το αουτσάιντερ: Οι Ουόριορς μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στα πλέι-οφ.

Ο σάκος του μποξ: Οι Κινγκς θα πρέπει να προσπαθήσουν σκληρά για να αποφύγουν την τελευταια θέση της περιφέρειας.

Τα νέα πρόσωπα: Οι δύο ρούκις (Γκρίφιν, Κάρι), ο Ρον Αρτέστ, ο Σον Μέιο κι ο Ρασουάλ Μπάτλερ Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Συν: Από τις πιο "γεμάτες" περιφέρειες (Κάρι, Έλις, Αζουμπούκε, Τζάκσον, Μαγκέτι, Τζορτζ) του ΝΒΑ και μια από τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος. Σημαντική παράμετρος και το γεγονός ότι ο Μόντα Έλις άφησε πίσω τις περιπέτειες του. Έλις και Μόροου αποτελούν εγγύηση για το μέλλον.

Πλην: Δυστυχώς για αυτούς οι ομάδες πρέπει να παίζουν κι... άμυνα. Επίσης υπάρχουν στο ρόστερ αρκετοί "προβληματικοί" παίκτες όπως ο Τζάκσον, ο Έλις κι ο Τζορτζ.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον Λετονό Μπιέντρινς, τον Γάλλο Ρόνι Τουριάφ, τον Σι Τζέι Ουάτσον που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τον άλλοτε παίκτη του Παπάγου, Μίκι Μουρ.

Μεταγραφικό παζάρι: Πήραν από τον ντραφτ τον αρχι-σκόρερ τον Ντέιβιντσον (και ανηψιό του Ντελ Κάρι) Στέφαν Κάρι, τον Μίκι Μουρ, τον Έισι Λο, τον έμπειρο Σπίντι Κλάξτον και τον προβληματικό Ντιβέιν Τζορτζ.

Να προσέξουμε: Τα χαμηλά σχήματα του Ντον Νέλσον και την πιο γεμάτη ίσως περιφέρεια του ΝΒΑ.

Ρόστερ: Κελένα Αζουμπούκε, Αντρίνς Μπιέντρινς, Σπίντι Κλάξτον, Στέφεν Κάρι, Μόντα Έλις, Ντιβάιν Τζορτζ, Στέφεν Τζάκσον, Έισι Λο, Κόρεϊ Μαγκέτι, Μίκι Μουρ, Άντονι Μόροου, Άντονι Ράντολφ, Ρόνι Τουριάφ, Σι Τζέι Ουάτσον, Μπράντ Ράιτ.

Προπονητής: Ο Ντον Νέλσον... Παλιά καραβάνα (με περισσότερες από χίλιες νίκες στο ενεργητικό του) που τα πάει καλά με τους αστέρες και ξέρει να φτιάχνει ομάδες από το μηδέν. Είναι η δεύτερη θητεία του στο Γκόλντεν Στέιτ και πιθανόν η τελευταία του δουλειά στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.



Λος Άντζελες Κλίπερς

Συν:

Έκαναν αρκετές κινήσεις, άλλαξαν τον κορμό τους και πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον καλύτερο -με διαφορά- παίκτη του ντραφτ, τον Μπλέικ Γκρίφιν.

Πλην: Πέρσι η ηχηρή μεταγραφή του Μπαρόν Ντέιβις έπεσε στο κενό. Είναι από τις ομάδες που απογοητεύονται εύκολα και πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να ξετινάξουν τη ρετσινιά του λούζερ.

Να προσέξουμε: Τον εκρηκτικό Μπλέικ Γκρίφιν, τον ικανό για το καλύτερο (και το χειρότερο) Ρίκι Ντέιβις, αλλά κυρίως τον πληθωρικό Μπαρόν Ντέιβις που χρωστάει μια καλή χρονιά.

Μεταγραφικό παζάρι: Έκαναν σημαντικές κινήσεις πέρα από την απόκτηση του Γκρίφιν (Νο1 στο ντραφτ). Πήραν έναν γκαρντ ουσίας τον Ρασουάλ Μπάτλερ, ένα ταλέντο που δεν έκανε ποτέ το επόμενο βήμα (Σεμπάστιαν Τέλφερ) και τον ρολίστα ψηλό Κρεγκ Σμιθ. Από την άλλη έδωσαν τον "τρίποντο" Ρίτσαρντσον και τον θηριώδη Ζακ Ράντολφ.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον Γερμανό Κρις Κέιμαν και τον άλλοτε σουτέρ της Λιέτουβος Ρίτας, Καρίμ Ρας.

Ρόστερ: Ρασουαλ Μπάτλερ, Μάρκους Κάμπι, Μάρντι Κόλινς, Μπαρόν Ντέιβις, Ρίκι Ντέιβις, Έρικ Γκόρντον, Ταζ Γκέι, Μπλέικ Γκρίφιν, ΝτεΆντρε Τζόρνταν, Κρις Κέιμαν, Τζέρελ ΜακΝιλ, Στιβ Νόβακ, Άντονι Ρόμπερσον, Καρίμ Ρας, Μπράιαν Σκίνερ, Κρεγκ Σμιθ, Σεμπάστιαν Τέλφερ, Αλ Θόρτον.

Προπονητής: Ο Μάικ Ντανλίβι... Μετά από τις επιτυχημένες του θητείες στους Λέικερς, στους Μπακς και στους Μπλέιζερς (κόουτς της χρονιάς το 1999) έχει "μετακομίσει" από το 2003 στος Λος Άντζελες.



Λος Άντζελες Λέικερς

Συν:

Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ. Τελεία και παύλα.

Πλην: Το repeat τη... σήμερον ημέρα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Καμιά ομάδα δεν το έχει πετύχει από τους Λέικερς του Σακίλ Ο'Νιλ. Η απόκτηση του Ρον Αρτέστ μπορεί να τους απογειώσει ή να τους... βυθίσει.

Μεταγραφικό παζάρι: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Έτσι η μόνη ουσιαστική αλλαγή ήταν ο ερχομός του Αρτέστ αντί του Αρίζα.

Ευρωπαϊκός αέρας: από τον Ισπανό Πάου Γκασόλ, τον Σλοβένο Σάσα Βούγιασιτς, αλλά και τον παραλίγον "ερυθρόλευκο" Τόμας Κελάτι.

Να προσέξουμε: Τη συνεργασία του Κόμπι Μπράιαντ με τον Ρον Αρτέστ. Πέρσι είχαν... κόντρα στα πλέι-οφ. Τώρα θα πρέπει να τα βρουν.

Ρόστερ: Ρον Αρτέστ, Σάνον Μπράουν, Κόμπι Μπράιαντ, Άντριου Μπάινουμ, Τζόρνταν Φάρμαρ, Ντέρεκ Φίσερ, Τόνι Γκάφνεϊ, Τόμας Κελάτι, Πάου Γκασόλ, Ντιντιέ Ιλούνγκα Μπενζά, Άνταμ Μόρισον, Λαμάρ Οντομ, Τζος Πάουελ, Σάσα Βούγιασιτς, Λιουκ Ουόλτον.

Προπονητής: Φιλ Τζάκσον... Ο προπονητής με τα περισσότερα δαχτυλίδια στο ΝΒΑ δεν χρειάζεται συστάσεις.



Φοίνιξ Σανς

Συν:

Έχουν αλλάξει πρόσωπο και πλέον κινούνται γύρω από τον Στιβ Νας, καθώς πέρσι ο "Σακ" περισσότερο τους μπέρδευε και λιγότερο τους βοηθούσε, καθώς είναι μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει σε γρήγορο ρυθμό.

Πλην: Έχουν ένα "κενό" στο "5". Ο Στούνταμαϊρ μπορεί να το καλύψει, αρκεί να μείνει μακριά από τα προβλήματα υγείας που τον κράτησαν εκτός δράσης σχεδόν ολόκληρη την περασμένη σεζόν.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον Σλοβένο Ντράγκιτς.

Μεταγραφικό παζάρι: Πήραν τους Κλαρκ και Γκρίφιν (αδερφός του Μπλέικ Γκρίφιν) από το ντραφτ και τον Τσάνινγκ Φρέι από την ελεύθερη αγορά. Έδωσαν τους Μπαρνς και Ο'Νιλ, ενώ προτίμησαν να δώσουν τα ανταλλάγματα του "Σακ" (Πάβλοβιτς και Ουάλας).

Να προσέξουμε: Τον Στιβ Νας. Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά ο δις MVP του ΝΒΑ αντέχει ακόμη.

Ρόστερ: Λούις Άμουντσον, Λεάντρο Μπαρμπόσα, Ερλ Κλαρκ, Ντράγκαν Ντράγκιτς, Τζάρεντ Ντάντλεϊ, Τσάνινγκ Φρέι, Τέιλορ Γκρίφιν, Γκραντ Χιλ, Ρόμπιν Λόπεζ, Στιβ Νας, Τζέισον Ρίτσαρντσον, Αμάρι Στούνταμαϊρ, Αλάντο Τάκερ.

Προπονητής: Ο Τέρι Πόρτερ... Στη δεύτερη χρονιά του στην έρημο της Αριζόνα.



Σακραμέντο Κινγκς

Συν:

Έχουν μια πολύ αξιόλογη περιφέρεια, αλλά λίγες λύσεις κοντά στο καλάθι, ειδικά για να πάρουν πόντους.

Πλην: Στο γήπεδο τους δεν έχουν πρόβλημα. Εκτός έδρας είναι τα... δύσκολα.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον ισραηλινό Ομάρ Κάσπι, τον πρώην "Βάσκο" Αντρές Νοτσιόνι και τον Σλοβένο Μπένο Ούντριχ.

Μεταγραφικό παζάρι: Απέκτησαν από το ντραφτ τον Τάιρεκ Έβανς κι από την αγορά τον θηριώδη Σον Μέι, τον Ντεσμόντ Μέισον, τον Τζον Μπρόκμαν, τον Σέρτζιο Ροντρίγκεζ και τον Όμρι Κάσπι. Έδωσαν μόνο τον Ίκε Ντιόγκου.

Να προσέξουμε: Μια από τις πιο δύσκολες έδρες του ΝΒΑ και μια περιφέρεια (Ούντριχ, Γκαρσία, Μάρτιν) που στη μέρα της "σκοτώνει".

Ρόστερ: Τζον Μπρόκμαν, Όμρι Κάσπι, Τάιρεκ Έβανς, Φρανσίσκο Γκαρσία, Ντόντε Γκριν, Σπένσερ Χέιζ, Κέβιν Μάρτιν, Ντεσμόντ Μέισον, Σον Μέι, Αντρές Νοτσιόνι, Σέρτζιο Ροντρίγκεζ, Κένι Τόμας, Τζέισον Τόμπσον, Μπένο Ούντριχ.

Προπονητής: Ο Πολ Ουέστφαλ... Μια παλιά καραβάνα του ΝΒΑ, που επέστρεψε φέτος το καλοκαίρι για να βοηθήσει με την εμπειρία του τους Κινγκς.























































































TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ