ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πέκοβιτς: "Ζήσαμε κάτι τέλειο!"

Πέκοβιτς: "Ζήσαμε κάτι τέλειο!"
Πέκοβιτς

Ο Νίκολα Πέκοβιτς παραδέχτηκε ότι έζησε κάτι τέλειο τη φετινή χρονιά

Με αφορμή την είσοδό του στην πεντάδα με τους καλύτερους της Α1 ο Νίκολα Πέκοβιτς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και τόνισε:" Όποιος παίκτης υπογράφει σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, ξέρει ότι έχει πιθανότητες να κατακτήσει τίτλους. Ήξερα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, γνώριζα ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να φτάσεις στην κορυφή στην Ευρωλίγκα. Περίμενα η ομάδα να φτάσει σε διακρίσεις, περίμενα κάποια επιτυχία, κάποια καλά πράγματα, αλλά αυτό που ζήσαμε με την κατάκτηση του τριπλ κράουν ήταν απλά… τέλειο! Και σίγουρα δεν ήταν εύκολος ο δρόμος. Μπορεί κάποιες φορές να έδειχνε εύκολο, αλλά δεν ήταν. Κάναμε όμως καλή δουλειά στην προπόνηση, πολύ δουλειά και αυτό απέδωσε.

-Τι σημαίνει για σένα στα 23 σου να βρίσκεσαι στην καλύτερη πεντάδα σε Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα;

" Για μένα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσω να δουλεύω και να προσπαθώ. Όλα αυτά ήταν μόνο ένα όνειρο όταν άρχισα να παίζω. Όλα αυτά που ζω τώρα που φαίνονταν πολύ μακριά, πολύ ψηλά… Αυτό που ζω είναι σχεδόν ιδανική κατάσταση σε ότι αφορά το μπάσκετ, αλλά για να υπάρξει διάρκεια πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά. Μόνο με σκληρότερες προπονήσεις και μεγαλύτερη προσπάθεια να μείνω στο δρόμο που βρίσκομαι τώρα.

-Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή της χρονιάς ποιες ήταν;

" Η καλύτερη σίγουρα η κατάκτηση της Ευρωλίγκας… Οι τρεις τίτλοι, αλλά ο τίτλος στο Βερολίνο ήταν η καλύτερη. Η χειρότερη; Εκείνα τα -πόσο ήταν;- κλάσματα δευτερολέπτου που βρισκόταν η μπάλα στον αέρα φεύγοντας από τα χέρια του Σισκάουσκας στον τελικό. Σίγουρα η χειρότερη στιγμή… Μέχρι να δούμε ότι αστόχησε φυσικά…

-Μετά από όλα όσα ζήσατε και κατακτήσατε φέτος, τι μπορεί να περιμένετε από την επόμενη χρονιά;

Aλλη μια δύσκολη και… επικίνδυνη χρονιά. Όλοι περιμένουν από εμάς να κατακτήσουμε και πάλι το τριπλ κράουν. Δεν θα είναι εύκολο. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να βελτιωθούν, κάνουν μεταγραφές και όλοι θα έχουν επιπλέον κίνητρο παίζοντας απέναντί μας. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως παίζαμε, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν δίνουμε υποσχέσεις για τα αποτελέσματα. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορούμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε και την επόμενη χρονιά.

-Ανάμεσα στους καλύτερους βρίσκονται τρεις συμπαίκτες σου. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η παρουσία;

" Στην ομάδα. Σε αυτό που δείξαμε ως ομάδα. Παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ και δεν το λέμε. Το δείχνουν τα αποτελέσματα. Όλοι ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη οικογένεια. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον όποτε το χρειάζεται και είναι κάτι που δεν γίνεται να μην φανεί στο γήπεδο. Είναι ένας σημαντικός λόγος για τις επιτυχίες".















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ