ΠΑΟΚ

Ποιος νίκησε είπες;

Ποιος νίκησε είπες;
ακερ

Ο Κόκκαλης "τα άκουσε" για τα καλά, την ώρα που ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 επί του ΠΑΟΚ

Ναι, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δέχθηκε έντονη φραστική επίθεση από τους (λίγους) οργανωμένους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσουν (;) το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για την πρώτη φάση των πλέι οφ. Όμως, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν ασχολήθηκαν και παλί με τα του παρκέ, αλλά με το διαζύγιο του Ριβάλντο με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, τον Κόκκαλή και τον Λούβαρη.
Υβριστικά συνθήματα (που δεν μας επιτρέπει η λογοκρισία να καταγράψουμε), "δεν είμαστε πελάτες, αλλά οπαδοί", "Ρίμπο, Ρίμπο", αλλά και "Αγγελόπουλος, Αγγελόπουλος" ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος ήρθε σε δεύτερη μοίρα.

Όμως, η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0, επέστρεψε στις υποχρέωσεις του με νίκη και τώρα πάει στη Θεσσαλονίκη για να "σκουπίσει" τον ΠΑΟΚ. Μόνο που για να το κάνει, δεν πρέπει να παρουσιάσει τα σημάδια χαλάρωσης του πρώτου αγώνα. Διότι, οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν νικήσει ακομη πιο εύκολα, αν δεν έριχναν (μόνοι τους) την απόδοσή τους.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Χένρι Ντόμερκαντ ("μίλησε" σε κρίσιμα σημεία), ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, ο εξαιρετικός στην οργάνωση του παιχνιδιού Χρήστος Χαρίσης, ο αποτελεσματικός Άντρια Ζίζιτς, ο εντυπωσιακός σε ορισμένες φάσεις Άλεξ Άκερ και ο πολύ καλός στην άμυνα Ράιαν Στακ. Από τον ΠΑΟΚ ο Στσεπάνοβιτς ήταν μακράν ο καλύτερος, ενώ ο Ουάτσον κράτησε όρθια την ομάδα του στο τρίτο δεκάλεπτο και ανησύχησε τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, με τον Ολυμπιακό να έχει σε ορισμένα σημεία το πάνω χέρι (παρότι είχε το προβάδισμα σε μεγάλο μέρος της περιόδου), αλλά τον ΠΑΟΚ να αντιστέκεται με πρωταγωνιστή τον Βλάντο Στσεπάνοβιτς που σημείωσε πολύ γρήγορα (και αρκετά εύκολα) 10 πόντους. Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν διάθεση στην επίθεση, αλλά όχι και στην άμυνα με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να λήξει με σκορ 20-20.

Ο Πίνι Γκέρσον είδε τον Άλεξ Άκερ να είναι "ζεστός" και τον Άντρια Ζίζιτς αποτελεσματικός μέσα στη ρακέτα, αλλά προφανώς δεν του άρεσε ιδιαίτερα η απόδοση του Σκούνι Πεν, γι' αυτό και τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου πέρασε στο παιχνίδι τον Χρήστο Χαρίση. Μαζί με τον Έλληνα πλέι μέικερ μπήκε και ο Ράιαν Στακ και οι δυο τους άλλαξαν την εικόνα της ομάδας τους.

Αυτό φάνηκε περισσότερο στη δεύτερη περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, με τον Αρβίντας Ματσιγιάουσκας να θυμάται τον παλιό καλό εαυτό του και με 12 πόντους στο ημίχρονο, έδειξε πολύ βελτιωμένος. Μάλιστα, ήταν το πρώτο παιχνίδι που ο Λιθουανός ξεκίνησε βασικός.

Εκτός του "Μάτσε" την καλή εμφάνιση συνέχισε και ο Ζίζιτς, ενώ ο Χαρίσης με 7 πόντους και 2 ασίστ έκανε καλή δουλειά στον "ασο". Από τον ΠΑΟΚ ο Πάρκερ προσπάθησε, αλλά ήταν φανερό ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε την αντοχή να ακολουθήσει το ρυθμό του Ολυμπιακού που πέτυχε 29 πόντους σε ένα δεκάλεπτο (49-35)!

Όμως, ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο χαλάρωσε και το πλήρωσε, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με τον Ουάτσον να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες και τον Στσεπάνοβιτς να συνεχίζει την πολύ καλή του εμφάνιση, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή κατάφερε να ρίξει μια διαφορά 16 πόντων στους πέντε (54-49).

Οι ερυθρόλευκοι είχαν βγει εκτός ρυθμού, έκαναν άσχημες επιλογές στην επίθεση, αλλά ευτυχώς για αυτούς, σε εκείνο το κρίσιμο σημείο ο Ντόμερκαντ πέτυχε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και ο Ολυμπιακός ανάσανε για τα καλά, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ δεν είχε το απαιτούμενο κουράγιο για να συγκρατήσει τη νέα (αλλά μικρή) αφύπνιση του Ολυμπιακού που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο όντας μπροστά στο σκορ με 65-57.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να καθαρίσουν το παιχνίδι και τα κατάφεραν, καθώς μπήκαν με αρκετή αυτοπεποίθηση, βρήκαν ρυθμό και ανέβασαν τη διαφορά πολύ γρήγορα στους 17 πόντους (78-61) και στην ουσία έκαναν το 1-0 πριν καν λήξει ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με ένα καλάθι και φάουλ του Βεργίνη και υπό τους ήχους (και πάλι) του "Ρίμπο, Ρίμπο". Η (μπασκετική) ουσία είναι όμως, ότι ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την ημιτελική φάση με 85-76.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 49-35, 65-57, 85-76

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Πεν, Παπαμακάριος 2, Ακερ 14 (2), Ματσιγιάουσκας 15 (2), Ζίζιτς 15, Μπουρούσης, Ντόμερκαντ 16 (2), Χαρίσης 9 (1), Μπάρλος 1, Βασιλόπουλος 9 (1), Στακ 4.

ΠΑΟΚ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Πάρκερ 7 (1), Μανωλόπουλος, Βεργίνης 5, Στσεπάνοβιτς 19 (2), οστοϊτς 8, Χαριτώπουλος 5, Καλαμπόκης 4, Κογιαντίνοβιτς, Κούβελας 2, Ουάτσον 11 (1), Αγαδάκος 11 (1), Πάσαλιτς 4.

Αλεξανδρής: "Δύσκολο το 1-1"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τόνισε: "Προετοιμαστήκαμε καλά πριν το παιχνίδι, αν και είχαμε τραυματισμούς, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή ευστοχία και σε εμάς έλειψε η συγκέντρωση σε ορισμένα σημεία του αγώνα. Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος έδωσε το πιο ζεστό του χειροκρότημα στον Βεργίνη που είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε να επιστρέψουμε εδώ, αν και είναι πολύ δύσκολο με τον Ολυμπιακό να κάνουμε το 1-1. Θα προσπαθήσουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα"


Γκέρσον: "Να τελειώσουμε γρήγορα"

Από την πλευρά του ο Πίνι Γκέρσον δήλωσε: "Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα και σε καμία περίπτωση εύκολος αντίπαλος. Το έδειξε με την προσπάθειά του να γυρίσει δύο φορές το παιχνίδι. Όμως, προσωπικά θέλω να τελειώσουμε γρήγορα με τον πρώτο γύρο των πλέι οφ".

Ένας από τους πρωταγωνιστές, ο Χρήστος Χαρίσης είπε πως "δουλεύουμε πολύ καλά και θα τα καταφέρουμε να κάνουμε το 2-0, ώστε να έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια. Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Για εμάς έχει αρχίσει ένα καινούριο πρωτάθλημα".



Το φιλμ του αγώνα


2' Δύο βολές Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (4-3)
4' Τρίποντο Ολυμπιακός Άκερ
5' Δίποντο Ολυμπιακός Άκερ (13-9)
Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 9-0, ο ΠΑΟΚ μείωσε, αλλά οι ερυθρόλευκοι διατηρούν το προβάδισμα...
5' Δίποντο ΠΑΟΚ Πάρκερ (13-11)
7' Τρίποντο Ολυμπιακός Άκερ (16-11)
7' Τρίποντο ΠΑΟΚ Στσεπάνοβιτς (16-14)
8' Δίποντο Ολυμπιακός Ζίζιτς (18-14)
8' Δίποντο ΠΑΟΚ Στσεπάνοβιτς (18-18)
9' Δίποντο ΠΑΟΚ Στσεπάνοβιτς (18-20)
Δέκα πόντους για τον παίκτη του ΠΑΟΚ.
10' Λήξη 1ης περιόδου 20-20
Ισόπαλες οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει τον Βλάντο Στσεπάνοβιτς που με 10 πόντους κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ. Πολύ καλός ο Ζίζιτς, ζεστός ο Άκερ. "Ρίμπο Ρίμπο" από τους λίγους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ...
11' Δίποντο Ολυμπιακός Στακ (22-20)
11' Δίποντο Ολυμπιακός Χαρίσης (24-20)
13' Τρίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (31-24)
14' Τρίποντο ΠΑΟΚ Πάρκερ (33-27)
15' Τρίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (37-29)
16' Τρίποντο Ολυμπιακός Χαρίσης (40-29)
17' Δίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (45-31)
20' Λήξη ημιχρόνου 49-35
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο πάτησε γκάζι και με τον Ματσιγιάουσκας να φτάνει τους 12 πόντους, τον Χαρίση να οργανώνει εξαιρετικά την ομάδα και τον Στακ να γεμίζει μαζί με τον Ζίζιτς τη ρακέτα πήγε στα αποδυτήρια με μεγάλη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην αντέχει...
22' Δίποντο ΠΑΟΚ Ουάτσον (51-39)
23' Δίποντο Ολυμπιακός Ζίζιτς (54-39)
24' Τρίποντο ΠΑΟΚ Ουάτσον (54-44)
25' Τρίποντο ΠΑΟΚ Στσεπάνοβιτς (54-47)
Από τους 16 πόντους έπεσε η διαφορά...
26' Δίποντο ΠΑΟΚ Στσεπάνοβιτς (54-49)
Πέφτει κι άλλο η διαφορά..
26' Δίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (56-49)
27' Δίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (58-49)
27' Τρίποντο Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (61-51)
28' Δίποντο Ολυμπιακός Άκερ (63-51)
Σε διαφορά ασφαλείας και πάλι ο Ολυμπιακός.
29' Καλάθι και φάουλ ΠΑΟΚ Ουάτσον (63-55)
29' Καλάθι και φάουλ Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (65-55)
29' Δίποντο ΠΑΟΚ Ουάτσον (65-57)
30' Λήξη 3ης περιόδου 65-57
Ο ΠΑΟΚ έριξε μια διαφορά 16 πόντων στους 5 με τους Ουάτσον και Στσεπάνοβιτς να πρωταγωνιστούν και τον Ολυμπιακό να πληρώνει τη χαλαρότητά του. Όμως, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση και την άμυνα και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 65-57.
33' Δίποντο Ολυμπιακός Βασιλόπουλος (76-61)
35' Δίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (78-61)
36' Δίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (80-65)
39' Δύο βολές Ολυμπιακός Μπάρλος (85-67)
39' Αντιαθλητικό φάουλ ΠΑΟΚ Βεργίνης (85-76)
40' Λήξη αγώνα 85-76





































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ