ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πόκερ ή τάβλι;

Πόκερ ή τάβλι;
Συνέντευξη Τύπου τελικού

"Να ρουφήξει τις στιγμές" θέλει ο Κουφός. Ομπράντοβιτς: "Σοβαρότητα και έναν ακόμη τίτλο"

Την ευκαιρία δεν την άφησε να πέσει κάτω ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ο οποίος με τη σειρά του πρότεινε έναν αγώνα τάβλι! Κατα τα άλλα και οι δυο ομάδες είναι έτοιμες για μια γιορτή το απόγευμα της 25ης Μαρτίου.
Κουφός: "Όμορφο ταξίδι"

Ο Στέργιος Κουφός δήλωσε: "Καταλαβαίνετε όλοι, ότι είναι πρωτόγνωρο να βλέπω τόσο κόσμο και να μιλάω για τον τελικό του Κυπέλλου. Νιώθω πολύ δυνατά συναισθήματα για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε από τις 5 Σεπτέμβρη μέχρι τώρα. Ευχαριστώ τον Θεό για τις συγκινήσεις που μου έδωσε κερδίζοντας ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ. Είμαι εδώ και μιλάω για το Ρέθυμνο εκπροσωπώντας όλο το Κρητικό μπάσκετ αλλά και τα παιδιά, τους παίκτες μου που με έβγαλαν ασπροπρόσωπο.

Είναι μεγάλη χαρά μου, που παίζω απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και απέναντι σε έναν προπονητή, που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Πιστεύω ότι αγωνιστικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα το ιδιαίτερο. Τον Παναθηναϊκό τον κερδίζουμε μόνο αν θέλουν να παίξουν. πόκερ! Θέλουμε απλά να ζήσουμε την εμπειρία και να γιορτάσουμε αυτή μας την συμμετοχή."




Μιαούλης: "Αγώνας αντάξιος του θεμού"

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Ανδρέας Μιαούλης, τόνισε: "Το κύπελλο είναι ο μεγαλύτερος θεσμός για την ομοσπονδία μπάσκετ και εκτός από μερικές φορές που έχουμε παρεκτραπεί από το αγωνιστικό, όλα πάνε μία χαρά. Θέλω ευχηθώ καλή τύχη σε δύο ομάδες που είναι κόσμημα για την Ελλάδα και κόσμημα για την Ευρώπη, όσον αφορά τον Παναθηναϊκό. Εύχομαι να γίνει ένας αγώνας, αντάξιος του θεσμού. Όπως του αρμόζει. Ελπίζω μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι να γίνει ένας αγώνας στο πλαίσιο που προσδοκούν όλοι. "

Αλβέρτης : "Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο"

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. "Καταρχήν πραγματικά πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Ρεθύμνου, που είναι ένα παράδειγμα σοβαρής δουλειάς. Ελπίζω να απολαύσουν τον αυριανό τελικό, γιατί κάθε τελικός είναι απόλαυση. Εμείς το θέλουμε πάρα πολύ αυτό το Κύπελλο, γιατί η ιστορία γράφει και δεν κοιτάει με ποιον έπαιξες".

"Οφείλουμε να σεβαστούμε την ιστορία της ομάδας και να κερδίσουμε άλλο ένα Κύπελλο. Δεν ξέρω για το πόκερ που είπε ο κόουτς, αλλά αν παίζαμε τάβλι πάλι θα έχαναν"

πρόσθεσε ο αρχηγός του "τριφυλλιού".

Κούμουλος: "Μεγάλη πρόκληση"

Ο γκαρντ του ΑΓΟΡ, Γιώργος Κούμουλος, τόνιε: "Είμαι πολύ χαρούμενος για εμένα και την ομάδα μου που συμμετέχουμε σε έναν τελικό Κυπέλλου. Όταν ξεκινούσαμε δεν ξέραμε καν σε ποια κατηγορία θα συμμετέχουμε, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι είπαμε γιατί όχι.

Η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια, όλοι μιλάνε για μία γιορτή, αλλά μιλώντας εκ μέρους όλων των παικτών, ξέρουμε ότι το να παίζεις απέναντι στον καλύτερο είναι μία μεγάλη πρόκληση. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί, απέναντι σε παίκτες, που μας έχουν βγάλει στους δρόμους με το Μουντομπάσκετ."




Σπανός: "Τιμή για την Κρήτη"

Ο Νίκος Σπανός από τη μεριά του δήλωσε: "Είναι τιμή για την Κρήτη και για την πόλη, η συμμετοχή μας στον τελικό, αλλά πιστεύω ότι είναι και τιμή για την Α2 που εκπροσωπούμε σε αυτή τη γιορτή. Όσον αφορά το παιχνίδι, θα μπούμε να δώσουμε το παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων μας, αλλά κυρίως εξαρτάται από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, το τι θα γίνει. Εμείς μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από αυτό το παιχνίδι".

Ομπράντοβιτς: "Σεβόμαστε..."

Προετοιμασμένος από όλες τις απόψεις ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Χαρακτηριστικό της πολύ καλής προετοιμασίας για τον επερχόμενο τελικό είναι το ότι το τεχνικό τιμ ήξερε μέχρι και πόσα τρίποντα έχει κατα μέσο όρο ο ΑΓΟΡ στο παιχνίδι.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βρισκόμαστε σε έναν ακόμα τελικό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον ΑΓΟΡ για την πορεία τους και το ότι βρίσκονται στον τελικό, μέσα από ένα πολύ δύσκολο δρόμο. Είναι σίγουρα μία τεράστια επιτυχία για αυτούς. Όσο για εμάς, σίγουρα δεν είχαμε μία εύκολη πορεία για τον τελικό. Από το πρώτο παιχνίδι, που ανέτοιμοι αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Το ότι φτάσαμε εδώ επάξια, μας δίνει το κίνητρο για να αντιμετωπίσουμε και αυτόν τον τελικό πολύ σοβαρά. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας, αλλά και τις δικές μας προσδοκίες και τους δικούς μας στόχους. Οι παίκτες εξάλλου ζούνε για τέτοιες στιγμές και θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν μπροστά και στο πολυπληθές κοινό μας», τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτεταμένα στο κεφάλαιο "κόσμος".




Θα ήθελα να κυλήσει αυτός ο τελικός μέσα σε μία όμορφη ατμόσφαιρα με πάθος και ένταση από τους φιλάθλους μας, αλλά χωρίς ακρότητες. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και αυτόν τον τελικό, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να παίξουμε πολύ σοβαρά, σεβόμενοι τις προσδοκίες του κόσμου" σχολίασε ο "Ζοτς".

Ο ίδιος δεν θέλησε να ακούσει για ενδεχόμενη χαλάρωση των "πρασίνων".

"Δεν σκέφτομαι ότι παίζω με μία ομάδα κατώτερη από εμάς. Τα αποτελέσματα του ΑΓΟΡ είναι τέτοια που δεν μπορεί κανείς να τους υποτιμήσει. Οι παίκτες του έχουν και ποιότητα και ικανότητα για να εκτελέσουν. Εμείς προετοιμάζουμε την ομάδα όπως σε κάθε άλλο δύσκολο μας παιχνίδι. Είναι ένας τελικός Κυπέλλου και δεν μπορούμε να ζητήσουμε υψηλή συγκέντρωση αν δεν έχουμε και εμείς.

Αν κάποιος από τους παίκτες δεν είναι συγκεντρωμένος θα γίνει αλλαγή το επόμενο δευτερόλεπτο. Εμείς φτάσαμε εδώ για να κερδίζουμε τίτλους. Το μόνο δύσκολο για μας είναι να ετοιμάσουμε την ομάδα για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί, μιας και εδώ και καιρό παίζουμε χωρίς κόσμο"

ολοκλήρωσε.



























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ