ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Πουαριέ: "Πιστεύω πως αξίζω περισσότερα από το πώς με αντιμετώπισαν στη Ρεάλ και για αυτό έφυγα"

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Βινσάν Πουαριέ μίλησε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Αναντολού Εφές για τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από τη Ρεάλ, τη νέα σελίδα με την τουρκική ομάδα, αλλά και τα γεγονότα του Game 2 των Playoffs με την Παρτίζαν το 2023.

Ο Βινσάν Πουαριέ μίλησε στη σελίδα basketballsphere.com στο περιθώριο του φιλικού τουρνουά προετοιμασίας της Λιουμπλιάνα, όπου συμμετείχε με την Αναντολού Εφές και αντιμετωπίσε μεταξύ άλλων και τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο Γάλλος σέντερ μίλησε τόσο για τη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του στην Τουρκία και την Εφές, τους λόγους που τον ώθησαν στο να αναζητήσει νέα μπασκετική στέγη, μακριά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για την πιο έντονη ανάμνησή του από την παραμονή του στη "Βασίλισσα", όπως και το πώς έζησε το βράδυ του Game 2 με την Παρτίζαν, όταν το Wizink Center μετατράπηκε σε ρινγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πουαριέ:

Για την νέα πρόκληση με την Εφές: "Είναι μια ομάδα που πρόσφατα κέρδισε δύο συνεχόμενους τίτλους στην EuroLeague, κάτι που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου να ενταχθώ. Μίλησα με τον Λάρκιν και τον Μπομπουά. Μου άρεσε η οργάνωση, η ομάδα και η πόλη και χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση".

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από τη Ρεάλ Μαδρίτης: "Ένιωθα ότι ήμουν λίγο πίσω από τον Έντι (σ.σ. Ταβάρες). Ήθελα περισσότερα και ήμουν απογοητευμένος με αυτή την κατάσταση. Πιστεύω πως αξίζω περισσότερα από το πώς με αντιμετώπισαν στη Ρεάλ και για αυτό αποφάσισα να φύγω.

Τώρα, θέλω να είμαι πιο σημαντικός για την ομάδα, να μας βοηθήσω να κερδίσουμε και να έχω περισσότερα λεπτά στο γήπεδο".

Για τη στιγμή που θυμάται πιο έντονα ως παίκτης της Ρεάλ: "Η στιγμή που θα θυμάμαι περισσότερο είναι ο τίτλος της EuroLeague μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Παρόλο που δεν έπαιξα, λόγω όλων όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, το συναίσθημα στο τέλος ήταν πολύ δυνατό".

Για το επίπεδο της φετινής EuroLeague: "Η EuroLeague ήταν πολύ έντονη την περασμένη σεζόν και τολμώ να πω ότι η επόμενη θα είναι ακόμα πιο απαιτητική, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταγραφές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι".

Για την έκβαση ενός αγώνα που θα άλλαζε στην καριέρα του: "Είμαι διχασμένος ανάμεσα στον τελικό της EuroLeague της περασμένης σεζόν που χάσαμε (σ.σ. από τον Παναθηναϊκό AKTOR) και στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2021.

Θα πω το δεύτερο. Έχω ήδη κερδίσει μία EuroLeague, αλλά η κυριαρχία των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σημαντική. Θα ήταν απίστευτο συναίσθημα να είχα το όνομά μου ανάμεσα στους 12 που νίκησαν την Dream Team. Θα ήταν ένα πραγματικά τεράστιο επίτευγμα για τη Γαλλία.".

Για τις δυσκολίες του να παίζεις ως αντίπαλος στη Σερβία και τα γεγονότα του Game 2 με την Παρτίζαν το 2023: "Το ιδιαίτερο με τη Σερβία είναι ότι δεν φοβάσαι την ομάδα, αλλά τους φιλάθλους. Η ενέργεια και η ένταση που φέρνουν στις ομάδες τους, καθιστούν την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα εξαιρετικά επικίνδυνους αντιπάλους.

Ήμουν παρών στο περιστατικό κόντρα στην Παρτίζαν πριν από δύο σεζόν που δεν θα μπορούσε να ήταν χειρότερο. Και οι δύο ομάδες έχουν φτιάξει υπέροχες ομάδες και θα είναι δύσκολο να νικήσουμε καμία από αυτές. Ωστόσο, έχουμε συνηθίσει σε αυτή την ατμόσφαιρα. Είναι όλα μέρος της δουλειάς".

TAGS ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ