EUROLEAGUE

Μπουρούσης: "Πρέπει να τους σκοτώσουμε"!

Μπουρούσης: "Πρέπει να τους σκοτώσουμε"!

Ο Γιάννης Μπουρούσης μιλά για την ικανότητα του Ολυμπιακού να "κλέψει" ένα παιχνίδι στη Μαδρίτη, τον Σπανούλη και όσα πρέπει να κάνει η Ρεάλ για να βρεθεί στο Φάιναλ Φορ.

Με την ευγενική χορηγία της Maria Pilar Casado, παραγωγού της ραδιοφωνικής εκπομπής "Showtime", στο σταθμό Cope, εξασφαλίσαμε τη συνέντευξη του Γιάννη Μπουρούση, στην οποία αναγνωρίζει τη δυναμική του Ολυμπιακού και αναλύει όσα πρέπει να κάνει η Ρεάλ, για να μην... την πατήσει.

Ό,τι έγινε στο Κάουνας, έμεινε στο Κάουνας. ΟΚ, η πραγματικότητα δεν ήταν αυτή ακριβώς, καθώς η ήττα της Ρεάλ από τη Ζάλγκιρις, άλλαξε τα ζευγάρια των play offs και έστειλε τον Ολυμπιακό στους Μαδριλένους. Αλλά τι έγινε εκεί; " Δεν παίξαμε καλά, κάτι που όλοι είδαν" εξήγησε ο διεθνής σέντερ, για να προσθέσει "πιστέψαμε πως θα νικήσουμε χωρίς να παίξουμε, νομίσαμε ότι ήμασταν οι νικητές, πριν το τζάμπολ. Τώρα κοιτάμε μπροστά: το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, στο γήπεδο μας και να εκμεταλλευτούμε τα πάντα, ώστε να νικήσουμε τους back to back πρωταθλητές".

Πέρυσι ήταν αλλού (στην Αρμάνι), άρα δεν έχει ιδία άποψη του τι έγινε στον τελικό του Final Four. Φυσικά και γνωρίζει την έκβαση, όπως και τα όσα δημιούργησε η απώλεια του τίτλου στους Μαδριλένους. Παρ' όλα αυτά " δεν ήμουν εδώ. Κοιτώ αυτά τα ματς, ως play offs της Euroleague, εμπειρία που έχω ζήσει 4-5 φορές. Άρα γνωρίζω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα πολύ δυνατά και το ένα ουδεμία σχέση έχει με το άλλο. Κάθε ένα είναι διαφορετικό".

Έχει ο Ολυμπιακός πιθανότητες να φύγει με το "διπλό" από τη Μαδρίτη; " Φυσικά και έχει. Αν δεν παίξουμε άμυνα, αν δεν κάνουμε το παιχνίδι μας με ενέργεια, αν δεν επικεντρωθούμε στην άμυνα, αν δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο προπονητής μας, θα δώσουμε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να πάρει ένα ματς, εδώ".

Πώς βλέπει τους "ερυθρόλευκους"; Είναι πιο δυνατοί από πέρυσι; " Δεν ξέρω αν είναι καλύτεροι ή χειρότεροι. Ξέρω ότι είναι πολύ καλή ομάδα που θα έλθει εδώ χωρίς πίεση -μη ξεχνάτε πως ξέρω καλά αυτήν την ομάδα- και θα προσπαθήσει να νικήσει. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας".

Νιώθει... κάπως που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό; " Όχι! Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Νιώθω όπως θα ένιωθα όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος μας. Η δουλειά μου είναι να μπαίνω στο παρκέ και να δίνω το 100%. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο Ολυμπιακός ή κάποιος άλλος. Είναι τα play offs και συναντιούνται δυο σκληρές ομάδες".

Θα προτιμούσε τον Παναθηναϊκό; " Δεν έχω καμία προτίμηση. Μπροστά μας έχουμε τον Ολυμπιακό και άρα σκέφτομαι τον Ολυμπιακό".

Πώς πιστεύει ότι θα τον υποδεχθούν οι φίλαθλοι στο ΣΕΦ; " Έως τότε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν με νοιάζει τώρα το ΣΕΦ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δώσουμε όλοι το 110%, να παίξουμε καλύτερα από ό,τι παίζαμε όλη τη χρονιά, να δείξουμε ποιοι είμαστε".

Τον ρώτησαν για τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού, αναφέροντας και το όνομα του Μπέγκιτς για να τους διορθώσει (" δυο μήνες είναι εκτός, δεν το ξέρατε;") και να καταλήξει στο "δεν σκεφτόμαστε έναν παίκτη ή μια γραμμή. Μας ενδιαφέρει το σύνολο. Είναι καλή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε όλους τους παίκτες. Όχι έναν".

Δηλαδή, δεν θα συμπεριφερθούν κάπως διαφορετικά στον Σπανούλη; "Α υτή είναι η ερώτηση που κάνουν όλοι σε όλες τις αντιπάλους του Ολυμπιακού. Για εμένα, η απάντηση είναι εύκολη: όχι, δεν θα κοιτάξουμε μόνο τον Βασίλη. Θέλουμε να παίξουμε δυνατή ομαδική άμυνα και θα προσπαθήσουμε να τους "σκοτώσουμε". Αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, πλεονέκτημα που παλέψαμε όλη τη σεζόν για να αποκτήσουμε. Τώρα, πρέπει να τους "σκοτώσουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ