ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρωι πρωι ο Χάισλιπ

Πρωι πρωι ο Χάισλιπ
Χάισλιπ

Το πρωί της Τρίτης (09.15) αναμένεται ο Μ. Χάισλιπ, που το απόγευμα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση

Η συμμετοχή του στην δωδεκάδα του αγώνα με την Παρτίζαν πρέπει να θεωρείται... σίγουρη μιας και για τον Παναθηναϊκό θα απουσιάζουν οι Τσαρτσαρής και Μπατίστ, οπότε ο Αμερικανός, έστω και με μία προπόνηση -αλλά με πολλά dvd των συστημάτων του τριφυλλιού- θα δώσει το παρών.
Το αν θα αγωνιστεί εξαρτάται τόσο από την εξέλιξη του αγώνα, όσο και από τα αγωνιστικά πλάνα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος θα μιλήσει στις 18.00 την Τρίτη, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Πρωταθλήτρια Σερβίας, η οποία έρχεται επίσης αύριο το πρωί (11.30), χωρίς το μεγάλο της αστέρι, τον Μάριτς, που συνεχίζει την αποθεραπεία του.

Κλασικό ζευγάρι

Αυτή θα είναι η 13η φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες και η 5η στην φάση του Τορ-16 και μάλιστα η τρίτη συνεχόμενη!

Στις προηγούμενες αναμετρήσεις οι νίκες είναι μοιρασμένες (από έξι η κάθε ομάδα) ενώ στο Τορ-16 το σκορ είναι 2-2. Από το 2005 πάντως, οι δύο ομάδες πάντα βρίσκονται αντιμέτωπες είτε στην πρώτη φάση ή στην δεύτερη!

Ιτούδης: "Χρειάζεται να βρει ρυθμό"

Για τον Χάισλιπ μίλησε και ο Δημήτρης Ιτούδης, που αποκάλυψε ότι "Περιμένουμε τον Χάισλιπ, προκειμένου να ενσωματωθεί και αυτός στην ομάδα. Έχω μιλήσει μαζί του, ήταν σε προπονητικό πρόγραμμα, σίγουρα χρειάζεται να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό είναι το πρωτεύον".

Από την άλλη ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του τριφυλλιού: "Αυτό που προέχει είναι η ομάδα. Επιτακτική ανάγκη για εμάς είναι να είναι γεμάτο το γήπεδο. Να έχουμε sold out αν γίνεται. Είπα νωρίτερα ότι η Παρτιζάν παίρνει δύναμη στην έδρα της, αλλά και το ίδιο κι εμείς. Όταν τραγουδούν, είναι εκδηλωτικοί, αυτή η ενέγρεια της κερκίδας μεταφράζεται σε ενέργεια στο παρκέ για την ομάδα.

Το έχουμε επισημάνει ότι στο Τοπ16 μετράνε τα πάντα. Ένα δευτερόλεπτο, μία πάσα, μια «βουτιά», μια βοήθεια, το να πάρεις ή να δώσεις ένα φάουλ. Η κάθε φάση μετράει, ο κάθε πόντος. Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού και θα είναι σημαντικό να βοηθήσει τους παίκτες να βγάλουν μεγαλύτερη ενέργεια μέσα στο παρκέ"

τόνισε.

Ο Ιτούδης αναφέρθηκε και στην Παρτίζαν: "Η Παρτιζάν είναι γνωστή σε εμάς αντίπαλος, λόγω της φιλοσοφίας που έχει τα τελευταία χρόνια. Κάτι που οφείλεται στο σταθερό τεχνικό επιτελείο με τον Βουγιόσεβιτς και τους συνεργάτες του. Παίζει πολύ σκληρά στην άμυνα, στα όρια του φάουλ πολλές φορές.

Είναι κάτι που ακολουθούν και οι πέντε παίκτες που βρίσκονται κάθε φορά στο παρκέ, και καλύπτουν όλη αυτή την ενέργεια και την ένταση που βγάζουν στην άμυνα. Είναι ομάδα που έχει ύψος και μετά τη μαχητικότητα και την επιθετική άμυνα, βασικό χαρακτηριστικό είναι και επιθετικά ριμπάουντ, μετρώντας 12 μέσο όρο. Είναι κάτι που οφείλεται ακριβώς στα ψηλά κορμιά που διαθέτει, αλλά και γενικότερα στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται.

Ποτέ δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια με την Παρτιζάν. Είναι μια ομάδα που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του προπονητή και έχει κορμιά για να παλέψει σε κάθε στιγμή του αγώνα. Πρέπει λοιπόν κι εμείς να είμαστε έτοιμοι, να είμαστε έτοιμοι για 40 λεπτά αγώνα, συγκεντρωμένοι απόλυτα, να ελέγξουμε τον αέρα και να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που θα μας δώσει το παιχνίδι, να διαβάσουμε σωστά και γρήγορα καταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο παρκέ"



.














TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ