ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Προολυμπιακό: Τα δέκα αστέρια που πρέπει να παρακολουθήσετε στο τουρνουά του ΣΕΦ

Προολυμπιακό: Τα δέκα αστέρια που πρέπει να παρακολουθήσετε στο τουρνουά του ΣΕΦ
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η ώρα για το Προολυμπιακό Τουρνουά έφτασε και το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα δέκα αστέρια που πρέπει να παρακολουθήσετε στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η Ελλάδα φιλοξενεί το Προολυμπιακό Τουρνουά στο ΣΕΦ και δεν είναι λίγα τα αστέρια που θα κάνουν την εμφάνισή τους στο φαληρικό γήπεδο για να διεκδικήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς είναι τα ονόματα που δεσπόζουν, καθώς δύο εκ των μεγαλύτερων αστέρων του παγκοσμίου μπάσκετ θα παίξουν στο τουρνουά του Πειραιά, με φόντο την πρόκριση στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού.

Φυσικά, οι δύο προαναφερθέντες δεν είναι οι μόνοι αστέρες που θα πατήσουν στο παρκέ του ΣΕΦ, καθώς αθλητές που διαπρέπουν στα ευρωπαϊκά παρκέ και όχι μόνο θα φορέσουν το εθνόσημο της χώρας τους στο τουρνουά.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα δέκα αστέρια που θα αγωνιστούν από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Γιάννης Αντετοκούνμπο (29 χρόνων, 2.13 μέτρα)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δώσει το παρών στο Προολυμπιακό και θα ενισχύσει την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Greek Freak είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό στη γάμπα τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο κατάφερε να επανέλθει και να τεθεί στη διάθεση του Βασίλη Σπανούλη στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς αποτελεί μαζί με τον Λούκα Ντόντσιτς τα δύο πιο λαμπερά ονόματα του τουρνουά και η παρουσία του θα τραβήξει τα βλέμματα.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε με τους Μιλγουόκι Μπακς στο NBA: 30.4 πόντους, 11.5 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ κατά μέσο όρο.

Λούκα Ντόντσιτς (25 χρόνων, 2.01 μέτρα)

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε το ταξίδι για τον Πειραιά και θα αγωνιστεί για τα χρώματα της εθνικής Σλοβενίας, έπειτα από μία σεζόν με βαρύ πρόγραμμα από πλευράς αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο αστέρας των Ντάλας Μάβερικς έφτασε με την ομάδα του έως τους τελικούς του NBA, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν είχε καθόλου χρόνο για ξεκούραση. Αυτό ωστόσο δεν τον απέτρεψε από το να ενισχύει την προσπάθεια της Σλοβενίας και να τεθεί στη διάθεσή της στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Η παρουσία τόσο του Λούκα Ντόντσιτς, όσο και του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα δώσουν άλλη αίγλη στους αγώνες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε με τους Ντάλας Μάβερικς στο NBA: 33.9 πόντους, 9.2 ριμπάουντ, 9.8 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ντίνος Μήτογλου (28 χρόνων, 2.10 μέτρα)

Ο Ντίνος Μήτογλου είχε χάσει το MundoBasket 2023 λόγω τραυματισμού, ωστόσο τώρα είναι σε θέση να αγωνιστεί για το εθνόσημο στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ο διεθνής φόργουορντ προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν με τον Παναθηναϊκό AKTOR και αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα που θα μπουν στη μάχη του ΣΕΦ.

Ο Μήτογλου είναι ένα από τα πολύ σημαντικά "όπλα" που θα έχει στη διάθεσή του ο Βασίλης Σπανούλης, στη μεγάλη πρόκληση που βρίσκεται εν όψει για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημτα.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε με τον Παναθηναϊκό AKTOR στη EuroLeague: 11.3 πόντους, 6.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Τόμας Γουόκαπ (31 χρόνων, 1.96 μέτρα)

Ο Τόμας Γουόκαπ προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν με τον Ολυμπιακό και βρίσκεται κανονκά στις επιλογές του Βασίλη Σπανούλη.

Ο 31χρονος γκαρντ είχε αγωνιστεί στο MundoBasket 2023 και θα εκπροσωπήσει σε ακόμα ένα σημαντικό τουρνουά το εθνόσημο.

Ένας παίκτης με εμπειρία και μεγάλη έφεση στα αμυντικά του καθήκοντα, που θα βοηθήσει την ελληνική ομάδα στη μάχη για το πολυπόθητο εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε με τον Ολυμπιακό στη EuroLeague: 7.8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ κατά μέσο όρο.

Τζος Νίμπο (26 χρόνων, 2.06 μέτρα)

Ο Τζος Νίμπο πρόλαβε να αποκτήσει έγκαιρα το σλοβενικό διαβατήριο και θα βρίσκεται κανονικά στη δωδεκάδα της Σλοβενίας στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ο Νίμπο είχε μία εξαιρετική σεζόν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο η νέα χρονιά θα τον βρει στην Ιταλία για λογαριασμό της Αρμάνι.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη EuroLeague 11.2 πόντους, 7.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Κρις Ντουάρτε (27 χρόνων, 1.96 μέτρα)

Ο Κρις Ντουάρτε αποτελεί τον μοναδικό παίκτη των Δομινικανών που αγωνίζεται στο NBA, εν τη απουσία των Αλ Χόρφορντ και Καρλ-Άντονι Τάουνς.

Ο Ντουάρτε αγωνίζεται για τους Σακραμέντο Κινγκς από το 2023, έχοντας φορέσει προηγουμένως τη φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε με τους Σακραμέντο Κινγκς στο NBA: 3.9 πόντους, 1.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Μάριο Χεζόνια (29 χρόνων, 2.06 μέτρα)

Ο Μάριο Χεζόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στο ρόστερ των Κροατών και δεν θα λείψει απο το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ.

Ο έμπειρος φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε μία γεμάτη σεζόν με τους Ισπανούς, όντας παίκτης-κλειδί για την ομάδα του Τσους Ματέο.

Ο Χεζόνια θα αγωνιστεί στο ΣΕΦ για να συνθέσει μαζί με Ζούμπατς και Σάριτς μία δυνατή τριάδα που θα προκαλέσει προβλήματα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη EuroLeague: 13.5 πόντους, 4.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ίβιτσα Ζούμπατς (27 χρόνων, 2.13 μέτρα)

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς κάνει καριέρα στο NBA επί σειρά ετών και από το 2019 αγωνίζεται στους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Ο 27χρονος ψηλός θα δώσει κανονικά το παρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ και θα δώσει λύσεις στη ρακέτα για το σύνολο του Γιόσιπ Σέζαρ.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε με τους Λος Άντζελες Κλίπερς στο NBA: 11.7 πόντους, 9.2 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ντάριο Σάριτς (30 χρόνων, 2.08 μέτρα)

Ο Ντάριο Σάριτς είναι το ένα από τα τρία μεγάλα ονόματα που θα έχει η Κροατία στη διάθεσή της στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ο 30χρονος σέντερ θα δημιουργήσει ένα δυνατό δίδυμο στο ζωγραφιστό μαζί με τον Ίβιτσα Ζούμπατς, καθώς αμφότεροι έχουν πολυετή εμπειρία από το NBA.

Η περσινή χρονιά βρήκε τον Σάριτς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αγωνιζόμενος με τη φανέλα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο NBA: 8 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Αντρές Φελίζ (26 χρόνων, 1.88 μέτρα)

Ο Αντρές Φελίζ της Μπανταλόνα είναι ένας παίκτης που αξίζει να προσέξεις στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ο Δομινικανός γκαρντ δεν αγωνίζεται στο NBA ή στη EuroLeague, ωστόσο προέρχεται από μία ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά με τη Μπανταλόνα στην Ισπανία.

Ο Φελίζ είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στο ρόστερ της Δομινικανής Δημοκρατίας και μαζί με τους Ντουάρτε, Μοντέρο και Λιζ δημιουργεί μία ισχυρή περιφερειακή γραμμή.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε με τη Μπανταλόνα στη Liga Endesa: 15 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ κατά μέσο όρο.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ