ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προπονητής της χρονιάς ο "Ζοτς"

Προπονητής της χρονιάς ο "Ζοτς"
Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναδείχτηκε "προπονητής της χρονιάς" για την αγωνιστική περίοδο 2008-2009

Εύλογα ο κόουτς του Παναθηναϊκού κέρδισε... το αγαλματάκι! Στη δεύτερη θέση του πίνακα εμφανίστηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος, με την αναγνώριση των όσων κατάφερε φέτος ως κόουτς του Αμαρουσίου να είναι δεδομένη. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος εμφάνισε τον Κολοσσό στα πλέι οφ, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας.
Η βαθμολογία


Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός) 142

Σούλης Μαρκόπουλος (Μαρούσι) 109

Γιάννης Σφαιρόπουλος (Κολοσσός) 33

Βαγγέλης Αγγέλου (Τρίκαλα) 9

Παναγιώτης Γιαννάκης (Ολυμπιακός) 8

Ηλίας Ζούρος (Πανελλήνιος) 8

Κώστας Πιλαφίδης (Καβάλα) 4

Κώστας Φλεβαράκης (ΑΕΚ) 3

Γιώργος Καλαφατάκης (ΠΑΟΚ) 2

Αντρέα Ματσόν (Αρης) 1

"Βραβείο για όλους στην ομάδα"

Καλύτερος προπονητής για την περίοδο 2008-09 αναδείχθηκε μέσα από την ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Σε έναν πάγκο στον οποίο βρίσκεται από το 1999, έχοντας απωλέσει το πρωτάθλημα μόλις μία φορά σε αυτό το διάστημα και μετρώντας ακόμη τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τους «πράσινους» και έξι Κύπελλα Ελλάδας. Φέτος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο πέμπτο συνεχόμενο νταμπλ του και το δεύτερο τριπλ κράουν στην τελευταία διετία.

"Τι θα μπορούσα να πω;", αναρωτήθηκε ο Ομπράντοβιτς στο άκουσμα της είδησης. "Χαίρομαι πολύ για την τιμή, αλλά και για το γεγονός ότι αναγνωρίζεται η δουλειά όλων των ανθρώπων που δουλεύουν στην ομάδα. Γιατί στην επιλογή μου ως καλύτερου προπονητή, θεωρώ ότι αναγνωρίζεται και ότι έκαναν όλοι όσοι δουλεύουν για την ομάδα".

Η συνέχεια στα όσα είχε να πει ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν στο ίδιο μήκος κύματος: "Αν επιλέγουν εμένα ως καλύτερο προπονητή, σημαίνει πως το επιτελείο μου είναι το καλύτερο. Και θέλω να ευχαριστήσω όσους δουλεύουν μαζί μου και ιδιαίτερα τους παίκτες μου για ότι έκαναν στη διάρκεια όλης της χρονιάς".

Ο Ομπράντοβιτς στάθηκε λίγο περισσότερο στους παίκτες του: "Έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν όλη τη χρονιά, σε μια δύσκολη χρονιά που είχε διακυμάνσεις. Και στο τέλος κατάφεραν να πετύχουν κάθε στόχο που είχαμε θέσει. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος γιΆ αυτούς. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε αυτούς για ότι έκαναν, αλλά και γενικότερα σε όλους όσους δουλεύουν μαζί τους".

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε μια σεζόν απόλυτα επιτυχημένη, οι στόχοι για την επόμενη χρονιά είναι δεδομένη. Τι περιμένει ο Ομπράντοβιτς: "Μια επικίνδυνη χρονιά", λέει γελώντας. "Η ιστορία μας έχει δείξει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη περίοδο, αν θέλουμε και πάλι να είμαστε πρωταγωνιστές και να πετύχουμε τους στόχους μας. Η βάση υπάρχει. Και από τα σημαντικότερα κλειδιά είναι ότι είμαστε πραγματική ομάδα, ότι είμαστε οικογένεια".






































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ