ΑΕΚ

Πρόστιμο και απαγόρευση μεταγραφών στην ΑΕΚ

Πρόστιμο και απαγόρευση μεταγραφών στην ΑΕΚ
Καραμανλής

Πρόστιμο και απαγόρευση μεταγραφών επέβαλε η FIBA για χρέος προς 4 πρώην παίκτες της

Το αρμόδιο δικαστικό όργανο της FIBA είχε αποφανθεί προ περίπου δύο μηνών ότι η ΑΕΚ πρέπει να καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 115.000 Ευρώ σε τέσσερις πρώην παίκτες της (Καλαμπόκης, Μπουρούσης, Μάτος και Μαγκουνής) και τον ατζέντη τους, οι οποίοι είχαν προσφύγει σε αυτό έχοντας στα χέρια τους τελεσίδικες αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών οργάνων στην Ελλάδα. Η προθεσμία παρήλθε άπρακτη και το πρωί της Δευτέρας η FIBA έστειλε στην Ένωση τη... λυπητερή.
Βάσει της απόφασης που κοινοποιήθηκε στην "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ, πρέπει η τελευταία να ικανοποιήσει άμεσα τις παραπάνω τελεσίδικες απαιτήσεις και εκτός αυτού να πληρώσει και ένα πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει και τα 100.000 Ευρώ. Σύνολο 215.000 Ευρώ δηλαδή, που αν προστεθούν στα 105.000 Ευρώ, τα οποία οφείλονται στον Πάβιτς και για τα οποία υπάρχει αντίστοιχη απόφαση της FIBA από το περασμένο φθινόπωρο, τότε φτάνουμε στα 320.000 Ευρώ. Χρήματα που είναι άμεσα απαιτητά από τους πιστωτές και προκαλούν ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα στην ΑΕΚ.

Διότι όσο υφίσταται αυτό το χρέος η Ένωση δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές ξένων παικτών! Η FIBA έχει μπλοκάρει τη διαδικασία αποστολής των letters of clearance από τις ξένες ομοσπονδίες προς την ελληνική μέχρις ότου τακτοποιηθούν οι συγκεκριμένες οφειλές. Επομένως αν η ΑΕΚ θέλει να έχει ξένους παίκτες (κοινοτικούς και μη) στη σύνθεσή της την επόμενη σεζόν, πρέπει απαραιτήτως να πληρώσει αυτά τα 320.000 Ευρώ. Χώρια όλα τα υπόλοιπα...

Ραντεβού με Κοπελούζο

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάμπης Καραμανλής συνεχίζει τις προσπάθειες να βρει κάποιον επιχειρηματία πρόθυμο να επενδύσει στην ΑΕΚ ώστε να την γλυτώσει από τον γκρεμό. Υπήρχε μια πληροφορία πως σήμερα θα πραγματοποιούσε συνάντηση με τον Χρήστο Κοπελούζο, ανιψιό του μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου, ωστόσο είναι άγνωστο αν έγινε η συνάντηση και σε ποια βάση έγινε η συζήτηση.

Γενικότερα σέρνεται τις τελευταίες μέρες μια φημολογία βάσει της οποίας πραγματοποιούνται επαφές με διάφορους επιχειρηματίες και πως το όνομα αυτού που πραγματικά ενδιαφέρεται δεν έχει διαρρεύσει. Η ουσία ωστόσο είναι πως καμία κουβέντα με πραγματικό νόημα δεν μπορεί να γίνει δίχως τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, τον Γιάννη Φιλίππου. Αυτός έχει τις μετοχές και μόνο αυτός μπορεί να τις μεταβιβάσει και να δώσει λύση στο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η ΑΕΚ.








TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ