STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πρόταση για salary cap στη Basket League δίχως να ενημερωθούν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σοβαρό θέμα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα

BASKET LEAGUE 2023-2024 / 5o  /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE 2023-2024 / 5o / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έθεσε θέμα salary cap στη Basket League στέλνοντας έγγραφη πρόταση σε άλλες εννέα ομάδες, όχι όμως και σε Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό. Ποιος είναι ο κίνδυνος για τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος. Το SPORT24 αποκαλύπτει.

Salary cap και στην Stoiximan Basket League θέλουν ομάδες της κατηγορίας, με την ΑΕΚ να βάζει ως προϋπόθεση το ανώτατο μπάτζετ να βρίσκεται στα 8 εκατομμύρια euro.

Η ΑΕΚ έστειλε έγγραφο με την πρότασή της σε εννέα ομάδες της κορυφαίας τη τάξει κατηγορίας, δίχως να συμπεριλαμβάνονται στους παραλήπτες ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός.

Κάτι που έχει λογική, καθώς καμία ομάδα στην Stoiximan Basket League δεν μπορεί όχι να πιάσει, αλλά ούτε να πλησιάσει αυτό το νούμερο. Από την άλλη όμως, αυτό θα είναι ένα πολύ μικρό μπάτζετ για τα δεδομένα των αιωνίων που στοχεύουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Βέβαια κοπιάροντας αυτό που θέλει να κάνει η EuroLeague, επιτρέπουν να υπάρχει μπάτζετ μεγαλύτερο των 8 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση να υπάρχει φόρος πολυτελείας, που θα μοιράζεται στις υπόλοιπες ομάδες.

Αν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές, τότε θα κατατεθεί πρόταση στον ΕΣΑΚΕ για περάσει το θέμα του Salary Cap.

Οπως και να έχει, η κίνηση αυτή που έγινε δίχως να συμπεριληφθούν και να ενημερωθούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ζήτημα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την κεντρική διαχείριση.

Διότι όλες οι ΚΑΕ πήγαιναν μαζί για να πάρουν χρήματα από τα κανάλια και ίσως αυτή η κίνηση από την πλευρά κάποιων άλλων ομάδων της Basket League, να φέρει διάσπαση και η κάθε μία να συζητήσει μόνη της για τη συμφωνία της επόμενης σεζόν.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ