ΑΡΗΣ

Πρόταση παραμονής σε Μούρτο ο Άρης

Πρόταση παραμονής σε Μούρτο ο Άρης

Η ΚΑΕ Άρης προχώρησε σε κατάθεση επίσημης πρότασης στον Σπύρο Μούρτο για τα επόμενα 2+1 χρόνια αναμένοντας την απάντησή του τον Ιούνιο.

Σε κατάθεση επίσημης πρότασης στον Σπύρο Μούρτο για τα επόμενα 2+1 χρόνια προχώρησε η ΚΑΕ Άρης αναμένοντας την απάντησή του τον Ιούνιο.

Με την κίνηση αυτή έγινε πράξη ότι είχε διαφανεί το τελευταίο διάστημα. Η ξεκάθαρη επιθυμία παραμονής του Έλληνα γκαρντ μετά από την ολοκλήρωση του πενταετούς διάρκειας συμβολαίου του.

Η πρόταση δεν έγινε απευθείας στον Μούρτο αλλά στον εκπρόσωπό του Νίκο Σπανό στο χθεσινό ραντεβού που έγινε στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης στο Αλεξάνδρειο. Από πλευράς της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης το παρών έδωσαν οι κ.κ. Λευτέρης Αρβανίτης και Χρήστος Γαλιλαίας.

Η απουσία του Μούρτου είχε κάνει με το γεγονός ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στις ΗΠΑ και με την επιστροφή του θα κληθεί να δώσει και την απάντησή του. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ΚΑΕ Άρης δεν είναι η μόνη που έχει καταθέσει πρόταση.

Εν τω μεταξύ η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης με δεδομένο ότι καλείται να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στο άρθρο 99 αλλά και να πετύχει άρση της απαγόρευσης του απαγορευτικού από την FIBA για να έχει περισσότερες επιλογές ενίσχυσης του ρόστερ της θα πρέπει να δει και το υπάρχον της. Και πιο συγκεκριμένα πως θα πετύχει να μειώσει το μπάτζετ των υπαρχόντων δέκα συμβολαίων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες είναι πολύ πιθανό να κληθούνε διαπραγματεύσεις είτε για λύση των συμβολαίων τους είτε και για μείωση των αποδοχών τους. Εξαίρεση αποτελούνε οι Σπύρος Μούρτος που από χθες έχει στα χέρια του την σχετική πρόταση, ο Ζήσης Σαρικόπουλος που του εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον παραμονής του για έναν ακόμη χρόνο και ο Ευθύμης Τσακαλέρης που δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα.

Από τα υπάρχοντα δέκα συμβόλαια της ΚΑΕ Άρης για την νέα αγωνιστική περίοδο το επικρατέστερο προς λύση είναι αυτό του Αμερικανού γκαρντ Τζέρεμι Χαντ στην περίπτωση ειδικά που επιτευχθεί η άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών από την FIBA. Διαφορετικά δεν αποκλείεται να προτιμηθεί να παραμείνει.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ