NBA

Πρώτος αντίπαλος των Μπακς στα playoffs η ομάδα που τους έχει 4-1 στη σεζόν και έκλεψε τη μπάλα από τον Αντετοκούνμπο

Πρώτος αντίπαλος των Μπακς στα playoffs η ομάδα που τους έχει 4-1 στη σεζόν και έκλεψε τη μπάλα από τον Αντετοκούνμπο
2024 AP PHOTO/MICHAEL WYKE

Μπακς - Πέισερς στον α' γύρο των playoffs της Ανατολής, με την ομάδα του Μιλγουόκι να έχει χάσει τέσσερις φορές σε πέντε ματς από εκείνη της Ιντιανάπολις. Το ματς του Κυπέλλου, το ρεκόρ καριέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η μπάλα που εκλάπη.

Το φινάλε της κανονικής περιόδου βρήκε τους Μπακς στην τρίτη θέση της Ανατολής. Η νίκη των Νικς επί των Μπουλς στην παράταση έστειλε την ομάδα του Μιλγουόκι απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς στον πρώτο γύρο των playoffs, αλλά και σε αρκετές ημέρες ξεκούρασης καθώς η σειρά θα ξεκινήσει πιθανότατα τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου στο Fiserv Forum.

Τα Ελάφια δεν γνωρίζουν αν θα έχουν σε όλη ή σε μέρος της σειράς τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο, ξέρουν όμως ότι σε πέντε αγώνες στη regular season και στο In-Season Tournament γνώρισαν τέσσερις ήττες από τους προσεχείς αντιπάλους τους.

Στο πρώτο ματς (ξημερώματα 10ης Νοεμβρίου) οι Μπακς ηττήθηκαν με 126-124 στην Ιντιανάπολις, στο δεύτερο ματς (ξημερώματα 8ης Δεκεμβρίου) ηττήθηκαν με 128-119 στο Λας Βέγκας, στον ημιτελικό του Κυπέλλου, τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου νίκησαν με 140-126 στο Μιλγουόκι, τα ξημερώματα της 2ας Ιανουαρίου ηττήθηκαν με 122-113 στην Ιντιανάπολις και δύο ημέρες μετά, λύγισαν και πάλι στην έδρα των Πέισερς με 142-130.

Σε αυτούς τους πέντε αγώνες με τους Πέισερς, οι Μπακς σούταραν με 32.8% στο τρίποντο, είχαν 25 ασίστ για 13 λάθη, έβαζαν 125.2 πόντους, αλλά δεν μπορούσαν να περιορίσουν το run-and-gun παιχνίδι των αντιπάλων τους. Απέναντι στους Ινδιάνους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 42.2 πόντους (68% στα συνολικά σουτ, 78% στις βολές), 13 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ, 37.4 λεπτά και το απίθανο +5.2 στο συνολικό +/- παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ηττήθηκε τέσσερις φορές.

Ο Greek Freak έβαλε 70/95 δίποντα, 1/10 τρίποντα και 68/87 βολές, ενώ απέναντι σε αυτή την ομάδα έκανε και ρεκόρ καριέρας με 64 πόντους, εκείνο το βράδυ που οι Πέισερς του πήραν τη μπάλα του αγώνα για να τη δώσουν στον ρούκι Όσκαρ Τσιέμπουε.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ