ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πυρ και... τεχνήματα

Πυρ και... τεχνήματα
Γιαννακοπουλος

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος τονίζει μέσω του SPORT 24, ότι "δε θέλω να πω για το αυτονόητο"

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η διοίκηση του Παναθηναϊκού θέλησε την Πέμπτη στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Εφές Πίλσεν, να ρίξει πυροτεχνήματα πριν την έναρξή του, ώστε να δώσει μια θεαματική πινελιά στην αναμέτρηση της ομάδας με την Εφές.
Όμως, υπάρχει και συνέχεια, καθώς ακούγεται πώς την ίδια ακριβώς σκέψη είχαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που από μόνο του φαντάζει ως... εφιάλτης, αν θυμηθεί κανείς τα όσα έγιναν στον περυσινό τελευταίο τελικό, τα επεισόδια με τους δημοσιογράφους στο ΣΕΦ και την πάντα έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται γύρω από ένα "αιώνιο" ντέρμπι.

Βέβαια, κάποιος θα πει, ότι τα πυροτεχνήματα θα εκτοξευτούν πριν την έναρξή του αγώνα, αλλά με αυτά που έχουν δει τα μάτια μας στα ελληνικά γήπεδα (και φυσικά όχι μόνο στο ΟΑΚΑ και ούτε μόνο από οπαδούς του Παναθηναϊκού) το να υπάρχουν ακόμη και "σβηστά" πυροτεχνήματα σε ένα ντέρμπι είναι επίφοβο.

Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, που μέσω του SPORT 24 τονίζει: "Δε θέλω να δώσω συνέχεια σε κάτι που νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Το να ρίξουμε πυροτεχνήματα σε κλειστό χώρο και ιδιαίτερα σε ντέρμπι ή οποιονδήποτε αθλητικό αγώνα είναι πολύ επικίνδυνο. Νομίζω, ότι αυτό θα το καταλάβαινε και ένα μικρό παιδί".

Ωστόσο, αυτό που κινεί την περιέργεια όλων είναι η επικοινωνία που είχε τους αδερφούς Γιαννακόπουλους: "Τόσο ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος, όσο και ο αδερφός του, Θανάσης, δεν ήταν ενήμεροι για τις ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν". Αυτό είναι από μόνο του περίεργο, διότι πρόκειται για επίσημη θέση της ΚΑΕ...

Πάντως, πέρα από τα όσα φαίνονται ή δε... φαίνονται, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ είναι κατηγορηματικός: "Επί της ουσίας δεν τοποθετούμαι, διότι το θεωρώ περιττό. Έχουμε καθήκον να προστατεύουμε όσους θέλουν να πάνε στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν μια αθλητική αναμέτρηση και αυτό δεν συνάδει με την ύπαρξη πυροτεχνημάτων σε κλειστό χώρο".

Το γαϊτανάκι των ανακοινώσεων

Η πρώτη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει για το θέμα που προέκυψε με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ: " Για μια ακόμη φορά η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου μας εξέπληξε δυσάρεστα. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με επιστολή της στις 12/2/2007 προς τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ, κύριο Κυριάκο Γιαννόπουλο, ζήτησε να της παραχωρηθεί άδεια ώστε να προετοιμαστεί το κατάλληλο ψυχαγωγικό πρόγραμμα για το αυριανό εναρκτήριο παιχνίδι του TOP 16 της Euroleague. Η απάντηση που λάβαμε χθες από την Διοίκηση του Σταδίου έχει ως εξής":

Η απάντηση της διοίκησης
Σε απάντηση της από 12-02-2007 επιστολή σας, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής: " Όπως σας ενημερώσαμε και με το υπ αριθ. 19/782/07-02-2007 για λόγους ασφαλείας, ρύπανσης και ζημιών σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Σταδίου και ειδικά στο χώρο της Κεντρικής Σάλας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση πυροτεχνημάτων οποιασδήποτε μορφής, μεταλλικών κατασκευών, βαρέων επίπλων, τροχοφόρων κτλ. Επίσης η περίοδος από τώρα και στο εξής είναι κρίσιμη για την ομάδα σας, πρωτίστως μέλημα μας είναι να λειτουργήσουμε με τη μέγιστη δυνατή προσοχή και ασφάλεια".

Ο αντίλογος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

" Το περιεχόμενο της επιστολής μας προξένησε μεγάλη έκπληξη, αλλά και πολλά ερωτηματικά. Αν θέλει η Διοίκηση του Σταδίου να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των θεατών και την τήρηση των κανονισμών θα πρέπει να μας απαντήσει με ποια κριτήρια επετράπη η κατασκευή εκατοντάδων τόνων σιδεροκατασκευών για την διοργάνωση της Eurovision και η χρήση εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων με βάση τους την φωτιά".

" Αναλυτικά για τον διαγωνισμό της Eurovision εισήρθαν στην κεντρική Σάλα του Σταδίου τα εξής: 2.300 φωτιστικά LED που χρησιμοποιούνται για το φωτισμό μεγάλων επιφανειών και με τη δυνατότητα αλλαγής χρωμάτων, 2.000 μέτρα τράσας για να τοποθετηθούν στην οροφή, 280 ηλεκτρικά μοτέρ από τα οποία κρέμονταν τα φώτα οροφής, 600 φωτιστικά που κρέμονταν στην οροφή, είναι κινούμενα και αλλάζουν χρώματα (βάρους 80 τόνων), 80 χιλιόμετρακαλωδίου για το σύστημα φωτισμού,70 μοτέρ για την κίνηση των εναερίων συστημάτων του σκηνικού, 10 περονοφόρα όλων των τύπων (παλετοφόρα, ανυψωτικά, καρότσια, κλπ), 9 ανελκυστήρες διαστάσεων 2x2 για να ανεβοκατεβαίνουν οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί από τη σκηνή. Προφανώς αυτά δεν εντάσσονται στην κατηγορία μεταλλικών κατασκευών, βαρέων επίπλων και τροχοφόρων που επικαλείται στην επιστολή του ο κύριος Γιαννόπουλος".

" Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε την ταλαιπωρία που υπέστη η ομάδα μας τότε, όχι τόσο τις ημέρες της διεξαγωγής της Eurovision, όσο τις μέρες που χρειάστηκαν τα συνεργεία για να "λύσουν και να δέσουν" τους τόνους των σιδεροκατασκευών. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει αποσπάσει τα εύσημα από "εχθρούς και φίλους" για το sports entertainment που παρέχει στους φιλάθλους της, αλλά φαίνεται πως αυτό ενοχλεί κάποιους. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας μας για το γεγονός ότι μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε ένα σόου που αξίζει στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Παρόλα αυτά δεσμευόμαστε για το καλύτερο στα πλαίσια μου μας επιτρέπεται από τους αρμόδιους φορείς".



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ