ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο-Άρης: 59-70

Ρέθυμνο-Άρης: 59-70
New Image

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" κερδίζοντας με 70-59 του Ρεθύμνου

Η αποστολή του Ρεθύμνου πλέον γίνεται πολύ δύσκολη καθώς θέλει νίκη με 16 πόντους επί του ΠΑΟΚ αφού έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ακόμα και με δύο νίκες (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) μπορεί να υποβιβαστεί στην Α2.
Διαβασμένο το Ρέθυμνο

Το ενδιαφέρον ήταν στα ύψη με το Ρέθυμνο να έχει ανάγκη τη νίκη προκειμένου να έχει ελπίδες παραμονής. Οι δύο ομάδες αρχικά συμβάδιζαν στο σκορ, ωστόσο, από ένα σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι, παρότι ξεκίνησαν νευρικά έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έπαιζαν καλή άμυνα απέναντι στον Άρη, είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ και επιθετικά με αιχμές τους Στέφαν Νάτζφεϊ και Ντέιβιντ Γιανγκ ο ΑΓΟΡ είχε το προβάδισμα το οποίο στο 13' έφτασε και σε διψήφιο αριθμό πόντων (25-15) μετά από εύστοχο τρίποντο του Γιανγκ.

Ο Άρης στη συνέχεια βελτιώθηκε και με τον Ντάριους Ουάσινγκτον που απειλούσε μόνιμη απειλή κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι Θεσσαλονικείς δεν έβρισκαν στόχο από τη γραμμή του τρίποντου (0/6) και παράλληλα δεν έβρισκαν λύσεις από τους Ράιτ και Μάσεϊ.

Ντέρμπι μέχρι το τέλος

Στην επανάληψη οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ έκαναν την αντεπίθεση τους, όμως οι γηπεδούχοι δεν... πτοήθηκαν και με ένα σερί 7-0 ανέβασαν τη διαφορά στους 11 πόντους για πρώτη φορά (45-34) με καλάθι του Γιανγκ.

Οι γηπεδούχοι είχαν λύσεις και από την περιφέρεια και εκμεταλλεύονταν με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη που έκαναν οι "κιτρινόμαυροι". Ο Ουάσινγκτον συνέχισε να αποτελεί απειλή για τους αντιπάλους τους και ήταν η πιο αξιόπιστη λύση για την ομάδα του Χέρμπερτ.

O Άρης με ένα επί μέρους σκορ 13-3 μείωσε στον ένα πόντο (48-47). Στη λήξη της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι κρατούσαν το πρόβάδισμα (50-47), ωστόσο η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι.

Oι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν την τελευταία περίοδο με ένα σερί 10-0 παιρνώντας μποστά με 57-50. Απο κει και μετά το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονόλογο καθώς ο Άρης δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 34-29, 50-49, 59-70

Ρέθυμνο (Πεδουλάκης): Κούμουλος 7, Μακρής 5(1), Τόπιτς 4, Καραποστόλου, Γιανγκ 22(2), Νάτζφεϊ 10(2), Γκιζόγιαννης, Πιστόλιεβιτς 2, Ντέιβισον 6, Βουγιούκας 3.

Άρης (Χέρμπερτ): Παντελιάδης 2, Τέρι 16, Τσαλδάρης 7(1), Ουάσινγκτον 18(2), Ράιτ 2, Καλαϊτζής, Ηλιάδης 4, Μπόισα, Μότολα 7, Μάσεϊ 14.

Xέρμπερτ: "Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη"

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: " Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη. Ο Σπύρος Παντελιάδης έπαιξε καλά και πήραμε σημαντική βοήθεια από τους Μότολα και Τέρι. Στα τελευταία 15 λεπτά παίξαμε πολύ καλή άμυνα και φτάσαμε στην επικράτηση".

Ο Σπύρος Παντελιάδης από την πλευρά του σχολίασε: " Πήραμε μία σημαντική νίκη και διαλύσαμε κάθε σκιά που υπήρχε πριν από το ματς. Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη καθώς ελέγξαμε τον ρυθμό και πήγαμε σε σωστές επιθέσεις".

Πεδουλάκης: "Στην τελευταία περίοδο χάσαμε το παιχνίδι"

Στην αντίπερα όχθη ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέφερε: " Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι στα 30 λεπτά του παιχνιδιού και στα τελευταία 10 λεπτά εμείς χάσαμε το παιχνίδι. Όντως ο Παντελιάδης έκανε σπουδαία δουλειά, πιέζοντας το πόιντ-γκαρντ μας.

Εμείς δεν είχαμε καλές επιθέσεις, αφού πηγαίναμε με μία πάσα να τελειώσουμε το παιχνίδι, δείγμα του άγχους μας. Αυτό που δε συγχωρώ στα παιδιά είναι ότι χάσανε τόσα ριμπάουντ, όταν μάλιστα παίξαμε ακόμα και με τρεις ψηλούς".









































TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ