EUROLEAGUE

Σακό - Μαλεντόν: Το αχτύπητο δίδυμο της Βιλερμπάν που οδηγεί τη EuroLeague σε PIR

Σακό - Μαλεντόν: Το αχτύπητο δίδυμο της Βιλερμπάν που οδηγεί τη EuroLeague σε PIR
PRINTSCREEN

Πράγματα και θαύματα κάνουν οι Τεο Μαλεντόν και Νιλ Σακό με τη Βιλερμπάν στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της EuroLeague.

Νιλ Σακό και Τεο Μαλεντόν είναι το δίδυμο που δεν περιμέναμε να μας εντυπωσιάζει μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην EuroLeague 2024/25. Κι αυτό γιατί κινήσεις που κάνουν τα καλοκαιρία ομάδες όπως η Βιλερμπάν παιρνούν συνήθως κάτω από το ραντάρ. Όμως, οι δύο νεαροί Γάλλοι είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η ομάδα του Πιερίκ Πουπέ έχει μπει στη σεζόν με ρεκόρ 2-2, κερδίζοντας τη Βίρτους Μπολόνια και επιστρέφοντας από το -11 απέναντι στην Μπασκόνια.

Ο 23χρονος γκαρντ, που επέστρεψε στη Βιλερμπλάν μετά μία τετραετία που πέρασε μεταξύ NBA (σσ. 177 συμμετοχές με 7.8 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ) και G-League, μετράει μέχρι στιγμής 17.5 πόντους (50% στο δίποντο, 38.9% στο τρίποντο, 90% στις βολές), 5 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και 2 λάθη για 24.5 μονάδες στο ranking.

Από την πλευρά του ο 26χρονος φόργουορντ, ο οποίος είναι πρωτοεμφανιζόμενος στην μεγάλη ευρωπαϊκή σκηνή, έχει μέσους όρους double-double με 12.8 πόντους (71.4% δίποντα, 73.3% βολές), 10 ριμπάουντ, μαζί με 1 ασίστ, 2.2 κλεψίματα και 1.2 μπλοκ για 23.2 μονάδες στο ranking.

Κάπως έτσι, οι δυο τους οδηγούν την κούρσα του PIR στην EuroLeague, αν υπολογίσουμε τους παίκτες που έχουν συμμετάσχει και στα τέσσερα πρώτα ματς της σεζόν, αφού ανάμεσά τους παρεμβάλεται ο Φακούντο Καμπάσο με 23.7 PIR, που δεν αγωνίστηκε όμως στην 3η στροφή, λόγω τιμωρίας.

Ακόμα, ο Σακό -που έχει αγωνιστεί σε Μετροπολιτάν, Ρουέλ, Σαμπάν και Σολέ μέχρι στιγμής στην καριέρα του- μοιράστηκε το βραβείο του MVP της 2ης αγωνιστικής μαζί με τον Σάσα Βεζένκοβ, ενώ ο Μαλεντόν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 4ης αγωνιστικής, κάνοντας career-high με 25 πόντους. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν οι 19 πόντοι που είχε πετύχει στην πρώτη θητεία του στη Βιλερμπάν (2017-20), σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 24 Ιανουαρίου του 2020.

TAGS EUROLEAGUE ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ