EUROLEAGUE

Σάκοτα: "Καταπληκτική ατμόσφαιρα"

Σάκοτα: "Καταπληκτική ατμόσφαιρα"
Γιαννάκης

Ικανοποιημένος από την απόδοση των Ελλήνων παικτών, έμεινε ο Π. Γιαννάκης, μετά την πρόκριση του ΠΑΟ

Παναγιώτης Γιαννάκης -Ομοσπονδιακός προπονητής: " Σε τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να μιλάμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, τα παιδιά του Παναθηναϊκού. Έλεγξαν το ρυθμό από το πρώτο δευτερόλεπτο και ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στο γήπεδο. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία των Ελλήνων παικτών, κάτι που θεωρώ ένα σημαντικό στοιχείο. Πιστεύω ότι την Κυριακή θα διεξαχθεί ένας συναρπαστικός αγώνας και ευελπιστώ ότι θα σηκώσει την "κούπα" η ελληνική ομάδα".

Σταύρος Δουβής -Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού: " Στην τελική φάση της διοργάνωσης προκρίθηκαν οι τέσσερις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το τρόπαιο και θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την Κυριακή".

Νίκος Πιτσίλκας -διαιτητής που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Final Four: " Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στον τελικό, αλλά και για το γεγονός ότι κέρδισε πιο εύκολα απ’ ότι όλοι περίμεναν την Ταού. Εύχομαι ολόψυχα ως Έλληνας φίλαθλος να κατακτήσει το τρόπαιο. Αναμφισβήτητα, η παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό της Ευρωλίγκα είναι πολύ πιο σημαντικό γεγονός απ’ ότι αν "σφύριζα" εγώ".

Ντράγκαν Σάκοτα -τεχνικός της Εθνικής Σερβίας: " Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ. Στον τελικό θα μετέχουν δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ύστερα από τις σκληρές μάχες που έδωσαν. Σίγουρα, δεν διεξήχθησαν ωραία παιχνίδια λόγω του άγχους και των σκληρών αμυνών, αλλά θεωρώ ότι θ’ αποζημιωθούμε στον τελικό. Η άμυνα του Παναθηναϊκού περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τα εύκολα σουτ της Ταού, ενώ αποσυντόνισε τον Σκόλα. Παράλληλο όφελος, πάντως, για την Ελλάδα είναι η καταπληκτική ατμόσφαιρα που επικράτησε στο ΟΑΚΑ και η άψογη διοργάνωση".

Μιχάλης Κυρίτσης -πρόεδρος της Επιτροπής Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού: " Δίκαια ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ προκρίθηκαν στον τελικό της Ευρωλίγκα. Όλοι οι Έλληνες ευελπιστούμε ότι θα γίνει ένας συναρπαστικός τελικός και η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι θα είναι σε ευπρεπή επίπεδα".

Γιώργος Ορφανός -Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τα θέματα του Αθλητισμού: " Οι δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα δώσουν το παρών στον τελικό της διοργάνωσης και θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει, τελικά, το βαρύτιμο τρόπαιο. Το πιο σημαντικό, όμως, απ’ όλα είναι το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες φίλαθλοι, ο κόσμος που στήριζε ο Παναθηναϊκός, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η συμπεριφορά τους ήταν άψογη και αξίζουν συγχαρητήρια".

Γιώργος Αλογοσκούφης -Υπουργός οικονομικών: " Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά και δίκαια προκρίθηκε στον τελικό. Είμαστε πλέον, έτοιμοι να κατακτήσουμε το τρόπαιο".











TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ