NBA

Σάουθιστ

Το SPORT 24 παρουσιάζει την περιφέρεια Σάουθιστ: Χοκς, Μπόμπκατς, Μάτζικ, Χιτ και Ουίζαρντς (videos)

Ατλάντα Χοκς

Συν: Πρόκειται για μια δεμένη ομάδα που έχει "μεγαλώσει" μαζί. Η προσθήκη του Τζαμάλ Κρόφορντ μπορεί να είναι το κομμάτι του παζλ που αναζητούσαν.

Πλην: Μήπως αυτή η ομάδα έχει φτάσει το ταβάνι της; Κάθε χρόνο ξεκινούν καλά, αλλά στα πλέι-οφ δεν μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Μεταγραφικό παζάρι: Καλοί οι Τζινγκ, Γκλαντίρ (ρούκις), Σμιθ και Κόλινς, αλλά η μεγάλη προσθήκη ήταν αυτή του Τζαμάλ Κρόφορντ. Από την άλλη αποχώρησαν οι ρολίστες Μάρεϊ, Τζόουνς, Λο, Κλάξτον και Ουέστ.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον Μορίς Έβανς (Ολυμπιακός και Μπενετόν) και Ζαζα Πατσούλια (Ούλκερ).

Να προσέξουμε: την τριπλέτα Μπίμπι-Τζόνσον-Σμιθ, τον νεοφερμένο Κρόφορντ και τον Αλ Χόρφορντ που εξελίσσεται σε έναν ψηλό αξιώσεων.

Ρόστερ: Μάικ Μπίμπι, Τζέισον Κόλινς, Τζαμάλ Κρόφορντ, Μορίς Έβανς, Αλ Χόρφορντ, Οθέλο Χάντερ, Τζο Τζόνσον, Ράντολφ Μόρις, Ζάζα Πατσούλια, Τζο Σμιθ, Τζος Σμιθ, Τζεφ Τιγνκ, Μάρβιν Ουίλιαμς.

Προπονητής: Μάικ Γούντσον... Ο "μαθητής" του Μπόμπι Νάιτ κάθεται στον πάγκο των "Γερακιών" από το 2004.



Σάρλοτ Μπόμπκατς


Συν: Η ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν κινείται κάθε χρόνο στο μεταγραφικό παζάρι, ψάχνοντας κυρίως να βρει τη χημεία της. Έχει παίκτες με καλά στοιχεία και ρόλους. Ειδικά στην περιφέρεια υπάρχει μεγάλη ισορροπία και βάθος.

Πλην: Λείπει ο ψηλός που θα ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας, καθώς κι ο Τσάντλερ είναι περισσότερο... αμυντικός παίκτης.

Το μεταγραφικό παζάρι: Η σημαντικότερο κίνηση ήταν η απόκτηση του Τσάντλερ, ενώ ακόμη ήρθαν οι Χέντερσον-Μπράουν (ντραφτ) και Μάρεϊ. Η πιο τρανταχή απώλεια ήταν αυτή του Εμέκα Οκαφόρ, αλλά και αυτές των φόργουορντ Χάουαρντ και Μέι.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τους Γάλλους Αγίντσα και Ντιό και τον Σέρβο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς.

Να προσέξουμε: Τον Ντι Τζέι Όγκαστιν που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και το "σκληρό" δίδυμο περιφερειακών που συνθέτουν οι Μπελ και Ουάλας.

Ρόστερ: Αλέξις Αγίντσα, Αντόνιο Άντερσον, Ντι Τζέι Όγκαστιν, Ράτζα Μπελ, Ντέρικ Μπράουν, Τάισον Τσάντλερ, Μπορίς Ντιό, ΝτεΣαγκάνα Τζοπ, Ρέιμοντ Φέλτον, Στέφεν Γκράχαμ, Τζέραλντ Χέντερσον, Ναζρ Μοχάμεντ, Ρόναλντ Μάρεϊ, Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς, Τζέραλντ Ουάλας

Προπονητής: Ο Λάρι Μπράουν... Ο έμπειρος προπονητής (πρωταθλητής με τους Πίστονς, αλλά και με το Κάνσας) θα κάνει και δεύτερη "απόπειρα" με την ομάδα που εκπροσωπεί την πιο μπασκετική πολιτεία της Αμερικής.



Μαϊάμι Χιτ


Συν: Στην τελευταία του χρονιά ο Ντουέιν Ουέιντ έχει επιπλέον κίνητρο. Θα έχει μαζί του αρκετό καλό supporting cast. Η ομάδα δεν έκανε πολλές αλλαγές, έχει αποδεδειγμένα χαρακτήρα και μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Πλην: Τα προβλήματα κατάθλιψης του Μάικ Μπίσλι (Νο2 του περσινού ντραφτ) αποτελούν "βόμβα" στα θεμέλια της ομάδας. Είναι άλλωστε από τους παίκτες που μπορούν να "κουβαλήσουν" -μετά τον "Φλας"- την υπόλοιπη ομάδα. Στα αρνητικά κι η μέχρι στιγμής αποτυχία του Ζερμέν Ο'Νιλ να... θυμηθεί τον παλιό καλό εαυτό του.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον περσινό πλέι-μέικερ της Μακάμπι (Αρόγιο), τον Γάλλο Ντιαβαρά και τον Ουντόνις Χάσλεμ που φόρεσε στο παρελθόν τη φανέλα της Χάβρης.

Να προσέξουμε: Τον Ουέιντ και τα ακροβατικά του, το νεανικό δίδυμο Τσάλμερς-Κουκ και τα τρίποντα του "Q".
Ρόστερ: Τζόελ Άντονι, Κάρλος Αρόγιο, Μάικλ Μπισλι, Μάριο Τσάλμερς, ΝτεΚουάν Κουκ, Γιακούμπα Ντιαβαρά, Ουντόνις Χάσλεμ, Τζέιμς Τζόουνς, Τζαμάλ Μαγκλόιρ, Ζερμέν Ο'Νιλ, Κρις Κουίν, Σάβλικ Ράντολφ, Κουεντίν Ρίτσαρντσον, Ντουέιν Ουέιντ, Ντορέλ Ράιτ.

Ο προπονητής: Ο Έρικ Σπόλστρα... Ο νεόκοπος προπονητής θα είναι πιο έτοιμος στη δεύτερη χρονιά του ως χεντ-κόουτς.



Ορλάντο Μάτζικ

Συν: Οι περσινοί φιναλίστ έφτασαν μια ανάσα από τον τίτλο. Αυτό τους κάνει ακόμη πιο "διψασμένους". Η προσθήκη του Κάρτερ ανεβάζει τις "μετοχές" τους. Έκαναν προσεκτικές κινήσεις -αν κι είχαν λίγα περιθώρια- όπως η προσθήκη του ρολίστα Μπράντον Μπας.

Πλην: Μοιάζουν "γεμάτοι" και θα πρέπει να μείνουν υγιείς, διότι πέρσι παραλίγο να πληρώσουν τον τραυματισμό του Τζαμίρ Νέλσον.

Το μεταγραφικό παζάρι: Έστειλαν τους Λι και Άλστον για τον Κάρτερ. Πήραν τον Μπας και τον Μπαρνς στη γραμμή των φόργουορντ και ξόδεψαν πολλά για να κρατήσουν τον Μάρτσιν Γκόρτατ. Στις απώλειες κι αυτή του Τζέρεμι Ρίτσαρντσον που κατέληξε στον Άρη.

Να προσέξουμε: το δίδυμο Κάρτερ-Χάουαρντ που αναμένεται να... στραβώσει τα στεφάνια από τα καρφώματα. Αρκεί να μη γίνει το ίδιο από τα... τρίποντα των Νέλσον και Λιούις.

Ρόστερ: Ράιαν Άντερσον, Ματ Μπαρνς, Μπράντον Μπας, Βις Κάρτερ, Αντόναλ Φόιλ, Μάρτσιν Γκόρτατ, Ντουάιτ Χάουαρντ, Λίντον Τζόνσον, Άντονι Τζόνσον, Ρασάντ Λιούις, Τζαμίρ Νέλσον, Μικαέλ Πιετρίς, Τζέι Τζέι Ρέντικ, Τζέισον Ουίλιαμς

Προπονητής: Ο Σταν Βαν Γκάντι... Έκανε την υπέρβαση πέρσι παρά την αμφισβήτηση που γνώρισε. Ανέλαβε τους "Μάγους" τον Μάιο του 2007.



Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Συν: Ζουν και πεθαίνουν με τον ακριβοπληρωμένο Γκίλμπερτ Αρίνας που έχει προβλήματα υγείας. Αν ο "Agent Zero" πατήσει γερά στα πόδια του, τότε μπορούν να γίνουν ξανά ομάδα πλέι-οφ. Δεν έχουν πολλές ομάδες all-star σαν κι αυτούς που έχουν οι "Μάγοι".

Πλην: Πέρσι δεν... ακούμπησαν στη χρονιά. Και τέτοιες αποτυχίες γενούν μια νοοτροπία "Loser" στην ομάδα. Θα χρειαστεί προσπάθεια για να γυρίσουν την κατάσταση.

Να προσέξουμε: Τον Γκίλμπερτ Αρίνας και τα γόνατα του, το δίδυμο Μπάτλερ-Τζέιμσον, τον σουτέρ Μάικ Μίλερ και τον ανερχόμενο Νικ Γιανγκ.

Το μεταγραφικό παζάρι: Οι επιλογές μετρημένες όπως οι Ομπέρτο, Μίλερ και Φόι, ενώ αποχώρησαν οι Τόμας, Σονγκάιλα και Πετσέροφ.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον Φαμπρίτσιο Ομπέρτο που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού (και της Βαλένθια).

Ρόστερ: Γκίλμπερτ Αρίνας, Αντρέι Μπλάτσε, Καρόν Μπάτλερ, Τζαβάρις Κρίτεντον, Πολ Ντέιβις, Ράντι Φόι, Βίνσεντ Γκρίερ, Μάικ Τζέιμς, Αντόν Τζέιμσον, Τζαβάλ ΜακΓκι, Ντόμινικ ΜακΓκουάιρ, Μάικ Μίλερ, Φαμπρίτσιο Ομπέρτο, ΝτιΣόν Στίβενσον, Νικ Γιανγκ

Προπονητής: Ο Εντ Τάπσκοτ... Από προσωρινός αντικαταστάτης του Έντι Τζόρνταν, έγινε μόνιμος το φετινό καλοκαίρι.


















































































TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ