ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάσα Βεζένκοβ: Το μυθικό συμβόλαιό του θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ολυμπιακού

Σάσα Βεζένκοβ: Το μυθικό συμβόλαιό του θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πρόσφερε ένα χρυσό συμβόλαιο στον Σάσα Βεζένκοβ για να τον πείσει να επιστρέψει στον Πειραιά, το οποίο - σε περίπτωση που ο MVP της EuroLeague την σεζόν 2022/23 το εξαντλήσει - μπορεί να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο στην ιστορία της ομάδας

Ο Ολυμπιακός έδειξε έμπρακτα στον Σάσα Βεζένκοβ ότι τον ήθελε πίσω. Το μυθικό συμβόλαιο που πρόσφερε στον Βούλγαρο φόργουορντ θα τον μετατρέψει σε Μίδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τους "ερυθρολεύκους" να ετοιμάζονται να προσθέσουν το διαμάντι που έλειπε στην ομάδα.

Το συμβόλαιο του MVP της EuroLeague για την σεζόν 2022/23 θα έχει πενταετή διάρκεια με συνολικές αποδοχές πάνω από 18 εκατομμύρια, που μπορούν να φτάσουν - μαζί με τα πριμ στόχων - τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Απομένει να δούμε αν το συμβόλαιο θα είναι εγγυημένο πενταετές, αν θα είναι για 4+1 ή για 3+2.

Αυτό το συμβόλαιο έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί σε κάτι ακόμα, σε περίπτωση που ο Βεζένκοβ το εξαντλήσει: Το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ολυμπιακού, ξεπερνώντας ακόμα και το αδιανόητο συμβόλαιο που είχαν προσφέρει οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στον Τζος Τσίλντρες το καλοκαίρι του 2008.

Συγκεκριμένα, τότε οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προσφέρει στον NBAερ φόργουορντ τριετές συμβόλαιο αξίας περίπου 20 εκατ. δολαρίων. Ο Αμερικανός όμως είχε NBA out μετά τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε το καλοκαίρι του 2010, αποχωρώντας τότε για τους Σανς. Κάπως έτσι, την διετία που έμεινε στον Πειραιά εισέπραξε συνολικά 12 εκατ. δολάρια.

Σε επίπεδο ετήσιων αποδοχών σαφώς και το συμβόλαιο του Τσίλντρες παραμένει το μεγαλύτερο όλων των εποχών για τους Πειραιώτες. Όταν όμως η κουβέντα πηγαίνει στις συνολικές αποδοχές που προβλέπει μία συμφωνία, τότε το 5ετές συμβόλαιο του Βεζένκοβ μπορεί να το ξεπεράσει, χωρίς καν να μπουν στην εξίσωση τα 2 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ως πριμ στόχων.


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΕΖΕΝΚΟΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ