ΑΕΛ

Second... life

Με κορυφαίους τους Ουίλκινσον-Μάσεϊ ο Άρης επικράτησε της ΑΕΛ (86-81) και πέρασε στη 2η θέση!

Οι ψηλοί εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Ρομέρο κι οι "κίτρινοι" -παρότι έκαναν τα εύκολα... δύσκολα- πανηγύρισαν μια ακόμη εκτός έδρας νίκη, που τους χαρίζει (αν κάνουν το δύο στα δύο στις υπόλοιπες αγωνιστικές) το πλεονέκτημα έδρας ως και τον ημιτελικό.
Η απάντηση του Αντρέα Ματσόν στην απουσία των ΣΚέιλς-Ηλιάδη ήταν το low post παιχνίδι. Οι Ουίλκινσον και Μάσεϊ κουβάλησαν την ομάδα τους στο σκοράρισμα κι οδήγησαν στο καλό ξεκίνημα του Άρη (15-24).

Ο Άρθουρ Λι κι ο Γιώργος Τσιάκος ήταν αυτοί που προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και να ισορροπήσουν το παιχνιδι κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου, χωρίς ομως να τα καταφέρουν. Οι ψηλοί των "κιτρίνων" συνέχισαν να κάνουν τη ζημιά, με αποτέλεσμα το 40-50 του ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο πρωταγωνίστησαν ο Άρθουρ Λι από τους γηπεδούχους κι ο Μάικ Ουίλκινσον από τους φιλοξενούμενους. Ο Άρης, ωστόσο, που συνέχισε να κυριαρχεί μες στη ρακέτα διατήρησε το διψήφιο προβάδισμα (53-67 στο 30').

Οι "βυσσινί" διατήρησαν το μαχητικό τους πρόσωπο και αρχικά έριξαν τη διαφορά από τους 10 πόντους, ενώ στη συνέχεια μείωσαν ως και τους 2 πόντους (78-80) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τσιάκο! Το "ξύπνημα", όμως, της ΑΕΛ ήρθε αργά και με τις εύστοχες βολές (Παντελιάδης, Καστλ) ο Άρης πήρε τη νίκη με 86-81.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15-24, 40-50, 53-67, 81-86

ΑΕΛ (Γιάννης Χριστόπουλος): Λι 24 (4), Παπανικολόπουλος 13 (2), Παπαχρήστος 12 (2), Νάγκις 4, Ορφανός, Μπόλιτς, Ταμίρ 8 (1), Μπράουν 3, Τσιάκος 17.

Άρης (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 9 (1), Σιγάλας 2, Τσαλδάρης 10 (2), Σεραπίνας 7, Καλαϊτζής 4, Ουίλκινσον 22, Παντελιάδης 11, Μάσεϊ 19 (1), Γιαννούλης 2.

Ματσόν: "Δεν μας ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός"


Μετά το τέλος του αγώνα ο Αντρέα Ματσόν σχολίασε: "Μετά από τόσες πολλές μέρες χωρίς παιχνίδια και το σοκ της ήττας από τον ΠΑΟΚ και την διακοπή... περάσαμε δύσκολες μέρες. Αυτό που έκαναν σήμερα οι παίκτες ήταν ότι ξεπεράσανε το τελευταίο αποτέλεσμα και κέρδισαν πάνω από όλα τους εαυτούς τους. Στην τελευταία περίοδο και στο τέλος αυτής κάναμε λάθη.

Αυτό που θέλω να σκεφτούμε τώρα τι θα κάνουμε στην επόμενη προπόνηση. Αυτή είναι η δύναμη της ομάδας μας. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τι κάνει ο Ολυμπιακός αν κερδίζει ή χάνει"



Ο Μάικ Ουίλκινσον πρόσθεσε: "Σήμερα είχαμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά κι είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Το καλό είναι ότι φύγαμε νικητές".


Ο Γιάννης Χριστόπουλος υπογράμμισε: "Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι ο Άρης θα έρθει και θα δώσει τα πάντα για να πάρει τη νίκη που χρειάζεται πάρα πολύ μετά και την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ σκληρός στην άμυνα. Σε αυτό το κομμάτι δεν είχαμε πρόβλημα. Η αμυντική μας παρουσία στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν κακή. Παίξαμε μαλθακά, επιτρέποντας στους ψηλούς του Άρη να κάνουν όπως ήθελαν την δουλειά τους. Θα έπρεπε να προσαρμοστούμε χωρίς τον Ρομέρο.

Είναι σημαντικό ότι ψαλιδίσμαε στο τέλος τη διαφορά και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά σημαντικό παιχνίδι στην Πάτρα πάμε στην Πάτρα να κερδίσουμε. Με μία νίκη τελειώνει το θέμα της παραμονής".




Τέλος ο πρώην παίκτης του Άρης, Νίκος Ορφανός τόνισε: "Συγχαρητήρια στους παίκτες του Άρη. Έπαιξαν αρκετά καλά παρά τις τρεις σημαντικές απουσίες. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο σε αντίθεση με την επανάληψη. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να πετύχουμετ η νίκη και παράλληλα τον σκοπό μας".



















TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ