ΑΡΗΣ

Σεραπίνας: "Είμαι επαγγελματίας"

Σεραπίνας: "Είμαι επαγγελματίας"
Σεραπίνας

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας

Οι «κίτρινοι» προπονήθηκαν το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο, ενώ μοναδικός απών ήταν ο Γιώργος Καλαϊτζής που ταλαιπωρείται από μια ίωση και παρέμεινε κλινήρης στο σπίτι του. Ως εκ τούτου, ο έμπειρος πλέι μέικερ δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την ομάδα στο Κάουνας, σε αντίθεση με τον Άλεξ Σκέϊλς που μπορεί να μην αισθάνεται 100% έτοιμος, αλλά παρόλα αυτά προπονήθηκε σήμερα και θα βρίσκεται στη διάθεση του Αντρέα Ματσόν.
Η αποστολή του Άρη θα αναχωρήσει αύριο στις 9:30 με πτήση τσάρτερ για το Κάουνας, ενώ το βράδυ θα προπονηθεί στο γήπεδο της Ζαλγκίρις (20:45-22:45) και η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με μια τελευταία προπόνηση την Πέμπτη.

Αν υπάρχει ένας παίκτης από το ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης που ξέρει καλύτερα από τον καθένα την Ζαλγκίρις, αυτός δεν είναι άλλος από τον Σιμνόνας Σεραπίνας, ο οποίος τις τρεις προηγούμενες σεζόν φορούσε τη φανέλα της. Παρόλα αυτά για τον ίδιο όμως δεν χωρούν συναισθηματισμοί επειδή θα επιστρέψει σε γνώριμα για αυτόν λημέρια, αφού όπως δήλωσε: « Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Ίσως όταν μπω στο γήπεδο που αγωνιζόμουν μέχρι πέρσι να αισθανθώ λίγο περίεργα, αλλά είμαι επαγγελματίας και αυτό δεν πρόκειται να με επηρεάσει».

Η άσχημη ήττα από τον Παναθηναϊκό ίσως να έδωσε σε ορισμένους την εντύπωση ότι θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ομάδα, αλλά ο Σεραπίνας ξεκαθάρισε ότι: «Πάντα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Στο μυαλό μας είναι μονάχα η Ζαλγκίρις και δεν κοιτάμε ποτέ πίσω. Στο χέρι μας είναι εξάλλου να αποδείξουμε ότι η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν απλά μια κακή παρένθεση».

Όσο για το τι θα πρέπει να προσέξουν οι «κίτρινοι» κόντρα στην Πρωταθλήτρια Λιθουανίας, ο 24χρονος φόργουορντ υποστήριξε: « Πρέπει να σταματήσουμε ξανά τους Πένεϊ και Ματσάδο που διακρίνονται για το πολύ καλό τους περιφερειακό σουτ. Στον πρώτο αγώνα είχαμε κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω τους και είχαν σημειώσει μόλις δύο πόντους. Φυσικά θα πρέπει να προσέξουμε και τον Τανόκα Μπέαρντ που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Η Ζαλγκίρις πρόσφατα μάλιστα ενισχύθηκε και με τον Κόλινς που στο παρελθόν αγωνιζόταν στον Άρη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχει προσαρμοστεί, αφού έχει κάνει μόλις μια προπόνηση με τη νέα του ομάδα».

Όποιος θεωρεί ότι η Ζαλγκίρις θα παρουσιαστεί αδιάφορη μια και έχει αποχαιρετήσει από πολύ νωρίς την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα, βρίσκει αντίθετο τον Σιμόνας Σεραπίνας, αφού όπως εξήγησε: « Και πέρσι όταν αγωνιζόμουν στην Ζαλγκίρις μπορεί να μην έφερνε θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα, αλλά το θέμα ήταν ότι ποτέ δεν τα παρατούσε. Εξάλλου, οι παίκτες της θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να τα δώσουν όλα, αφού λόγω των συνεχόμενων ηττών όλο και λιγότερος κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο και θα κάνουν ότι μπορούν για να τον ωθήσουν να επιστρέψει».

Κλήση από ΕΟΚ για Ματαλόν, Πλιούκα, Ιωακειμίδη

Με έγγραφο που απέστειλε σήμερα η ΕΟΚ στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης καλεί τους αθλητές της ομάδας Σίμο Ιωακειμίδη, Μάριο Ματαλόν και Θεοχάρη Πλιούκα που μετέχουν παράλληλα και με την Εθνική Εφήβων, να βρίσκονται την Κυριακή και ώρα 09:30 σε ξενοδοχείο της Αθήνας, για να συμμετάσχουνν στο προπονητικό τριήμερο που θα διαρκέσει από τις 28 έως τις 30 του μήνα.













TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ