ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Ολοκληρωτική επικράτηση!"

Σφαιρόπουλος: "Ολοκληρωτική επικράτηση!"

Η σωστή αντίδραση ήταν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό μετά τις εκτός προγράμματος ήττες από τις Μπάμπεργκ, Ζάλγκιρις και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ότι ο δρόμος για τους Πειραιώτες είναι μακρύς.

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην πνευματική ετοιμότητα των παικτών του.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: "Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι είναι μία ολοκληρωτική επικράτηση για εμάς. Μπήκαμε πολύ δυνατά, αιφνιδιάσαμε τον αντίπαλό μας. Μπήκαμε με μεγάλη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Δεχτήκαμε μόλις 9 πόντους στην πρώτη περίοδο παίρνοντας διαφορά 18 πόντων. Στη δεύτερη περίοδο συνεχίσαμε κι αν εξαιρεθούν τα δύο τελευταία λεπτά που ο Παναθηναϊκός έβαλε κάποια σουτ, είχαμε τον έλεγχο και διαφορά ασφαλείας που στο ημίχρονο είπαμε ότι δεν είναι τίποτα, γιατί αυτά τα παιχνίδια μπορούν να αλλάξουν σε 2-3 λεπτά.

Περιμέναμε την αντίδραση του Παναθηναϊκού. Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα δεν ήταν ανάλογη του επιπέδου τους. Φάνηκε στην τρίτη περίοδο η αντίδρασή τους. Είχαμε την ψυχραιμία και κρατήσαμε τη διαφορά στους 12 και στην τελευταία περίοδο ανεβάσαμε πάλι το σκορ. Από το +9 πήγαμε ξανά στους 15-16 πόντους και πήραμε μια άνετη νίκη που δικαιούμασταν πλήρως. Συγχαρητήρια τους παίκτες μας για την προσπάθεια που έκαναν. Δεν είναι εύκολο μετά από μια ήττα όπως με την Ζαλγκίρις, αλλά και αυτή από την Μπάμπεργκ να έρχεσαι να παίξεις σε ένα ντέρμπι".

Πρόσθεσε, δε, πως: "Αξίζουν συγχαρητήρια για την απόδοση και την πνευματική ετοιμότητα της ομάδας. Ο δρόμος είναι μακρύς. Πρέπει να παλεύουμε σε όλα τα παιχνίδια. Η ομάδα πρέπει να είναι ενωμένη, να παλεύει τα ματς, με όλους τους παίκτες της. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μας. Η ομάδα έχει εμπιστοσύνη στου παίκτες της και τους χρειάζεται όλους. Να το καταλάβουν όλοι όποτε η ομάδα τους καλεί να παίζουν".

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού τόνισε: "Κάναμε μια σημαντική νίκη, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Είναι μόλις η 2η αγωνιστική του β’ γύρου, πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι, σεμνοί και ταπεινοί, με την ίδια φιλοσοφία γιατί ακόμα έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Να συνεχίσουμε να παλεύουμε στην Euroleague όπως κάναμε μέχρι τώρα, γιατί και εκεί ο δρόμος είναι μακρύς, ξεκινώντας από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα της Ρεάλ".

Τέλος αναφέρθηκε στον κόσμο των Πειραιωτών: "Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράσταση. Οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα ήταν από τις λίγες φορές που θυμάμαι, άψογες. Ο κόσμος πρέπει να είναι έτσι. Να ενισχύσει με τη φωνή την ομάδα για να πανηγυρίσουμε τέτοιες νίκες. Τους θέλουμε κοντά μας. Συγχαρητήρια στον κόσμο για την συμπεριφορά του".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ