EUROCUP

Σιαουλιάι-Άρης: 92-91

Σιαουλιάι-Άρης: 92-91
Ρίτσαρντσον

Το καλάθι του Άρβιντας Σίξνιους υποχρέωσε τον Άρη στην πρώτη του ήττα (92-91) από τη Σιαουλιάι

Ο Άρβιντας Σίξνιους πέτυχε καλάθι 13'' πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν στην τελευταία επίθεση.
Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, ωστόσο στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη αντέδρασαν σωστά και επανήλθαν. Η άμυνα ζώνης που έπαιξαν οι Θεσσαλονικείς και η άνοδος της απόδοσης των Χουάν Ντίξον και Τζέρεμι Ρίτσαρντσον έφεραν τον Άρη μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους (49-46).

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο με τον Μιχάλη Κακιούζη να δίνει πολύτιμες λύσεις κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου και την Σιαουλιάι να επιδιώκει την αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν τον στόχο τους στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το τρίποντο του Άρβιντας Σίξνιους στο 36' έφερε το παιχνίδι στα ίσια (83-83) και στη συνέχεια ο Άρης δεν μπόρεσε να διασφαλίσει τη νίκη πηγαίνοντας σε λανθασμένες επιλογές στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης χάνοντας ουσιαστικά έναν αγώνα που έμοιαζε δικός του.

Την τελευταία επίθεση του παιχνιδιού ανέλαβε ο Χουάν Ντίξον όμως αστόχησε στην προσπάθεια την οποία επιχείρησε.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 46-49, 64-77, 92-91

Σιαουλιάι (Σιρέικα): Μπράουν 1, Ζουκάουσκας 4, Σίξνιους 25 (5), Κουζμίνσκας 21 (3), Γκαϊλιους 17 (2), Λόου 16 (4), Ορέλικ, Σαρακάουσκας 2, Γκραφς 6.

Άρης (Κατσικάρης): Αργυρόπουλος, Μπετς 12, Ρίτσαρντσον 20 (4), Χατζηβρέττας 12 (2), Ντικούδης 6, Ντίξον 19 (3), Κακιούζης 18 (2), Μάιλς 4.

Κατσικάρης: "Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει"

Ο Φώτης Κατσικάρης μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε: " Είχαμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Ξέραμε ότι η Σιαουλιάι είναι επικίνδυνη ομάδα με Λόου και Μπράουν. Δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο ξεκίνημα του παιχνιδιού αλλά ούτε και την απαιτούμενη οργάνωση. Στην συνέχεια βελτιώσαμε την άμυνά μας και κυρίως με την ζώνη και επανήλθαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο έξυπνα στο ξεκίνημα και πήραμε την διαφορά αλλά στο μπάσκετ στην πορεία ενός παιχνιδιού αν κάνεις λάθη μπορείς να χάσεις παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Όπως συνέβη μετά το κόψιμο στον Λόου όπου δεχθήκαμε το καλάθι που έκρινε το παιχνίδι. Δεν απολογούμαι ή ότι η Σιαουλιάι δεν άξιζε την νίκη αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την νίκη ειδικά αν ο Ρίτσαρτσον ήταν εύστοχος σε δύο ελεύθερα σουτ που είχε".

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε στις τελευταίες φάσεις του παιχνδιού αλλά και την απουσία του Κίκι Κλαρκ. " Πλέον ο όμιλός μας αποκτάει ενδιαφέρον και θα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν. Η Σιαουλιάι είναι μια λιθουανική ομάδα και ξέραμε πως θα έπαιζε. Επαναλαμβάνω όμως ότι θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι με τα δύο ελεύθερα σουτ του Ρίτσαρτσον αλλά ήμασταν και άτυχοι. Το μπάσκετ δεν είναι ποιος δεν είναι εδώ αλλά ποιος είναι. Ο Κλαρκ είχε ένα οικογενειακό πρόβλημα και απουσίασε. Πλέον ξέρουμε πως παίζει η Σιαουλιάι και θα την περιμένουμε στην έδρα μας γνωρίζοντας όμως ότι πρώτα θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα επίσης στην έδρα μας με το Περιστέρι".


















TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ