NBA

Σίλβερ: "Εξαιρετικά απαιτητική σε επίπεδο πόρων η διοργάνωση ενός αγώνα στην Ελλάδα, τη Σερβία ή τη Σλοβενία"

NBA Commissioner Adam Silver speaks during a news conference during the NBA basketball All-Star weekend Saturday, Feb. 17, 2024, in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings)
NBA Commissioner Adam Silver AP

Τους λόγους για τους οποίους δεν διοργανώνονται φιλικά ομάδων του NBA σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Σερβία και η Σλοβενία ανέλυσε ο Άνταμ Σίλβερ.

Το μεγάλο όνειρο των οπαδών στην Ελλάδα να δουν τις ομάδες τους να κοντράρονται με κάποιον από τους κορυφαίους συλλόγους στο NBA φαίνεται πως δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα. Αυτό υποστήριξε ο Κομισάριος της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που έδωσε πριν από τα φιλικά προετοιμασίας των Σέλτικς με τους Νάγκετς στο Άμπου Ντάμπι.

Για την ακρίβεια ο κ. Σίλβερ ανέφερε: "Ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Λούκα Ντόντσιτς ρώτησαν αν το NBA μπορεί να πάει στη Σερβία ή τη Σλοβενία. Θα έλεγα ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί η διοργάνωση ενός τέτοιου event είναι εξαιρετικά απαιτητική σε επίπεδο πόρων και δεν βγάζει νόημα αν είναι γίνει ως μεμονωμένο event για μία φορά. Και εκεί που βγάζει νόημα, όπως το Μεξικό, το Παρίσι, το Άμπου Ντάμπι, αποτελεί μέρος μια πολυετούς πρωτοβουλίας.

Εκτιμώ πολύ το πάθος των οπαδών στη Σερβία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα, όπως επίσης και παίκτες όπως ο Γιόκιτς, ο Αντετοκούνμπο και ο Ντόντσιτς, όταν θέλουν να πάρουν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν ένα παιχνίδι στην πατρίδα τους ή την πόλη τους. Παρόλα αυτά, δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό. Είναι κάτι που θα το σκεφτούμε μελλοντικά. Δυστυχώς, η διοργάνωση τέτοιων αγώνων γίνεται όλο και πιο ακριβή κάθε χρόνο. Θέλω όμως να ανταποδώσω αυτούς τους σπουδαίους παίκτες".

TAGS NBA ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ