ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σόφο: "Με ανεβάζει ο κόσμος"

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης απαντά σε ερωτήσεις θαυμαστών μιλώντας για τον Ολυμπιακό κι όχι μόνο

Το μήνυμα του "Σόφο" αναφέρει: "Αν και νομίζω ότι άργησα πάλι λίγο, αυτή τη φορά δεν έφταιγα εγώ! Η συμμετοχή σας στον διαγωνισμό που κάναμε τον περασμένο μήνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι ομολογώ πως έμεινα έκπληκτος από τον όγκο των μηνυμάτων που στείλατε και μου πήρε μέρες μόνο για να τα διαβάσω...

Αυτά που ρωτήσατε είναι πολλά, κάποιες φορές πολύ προσωπικά, αλλά σίγουρα δείχνουν για άλλη μια φορά αυτό για το οποίο ήμουν ήδη βέβαιος. Πως έχω την αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας και γι' αυτό σας ευχαριστώ θερμά.

Ακριβώς όμως επειδή ο όγκος των μηνυμάτων είναι τεράστιος, εδώ θα δημοσιεύσουμε μόνο τις απαντήσεις που κερδίζουν και υπόσχομαι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, ώστε να απαντήσω σε όλους τους υπόλοιπους προσωπικά.

Οι πέντε ερωτήσεις που κερδίζουν είναι αυτές που ακολουθούν, τις δύο φανέλες κερδίζουν ο Γιώργος Ελεμές και ο Νίκος Νικολουδάκης, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κερδίζουν από ένα δώρο της Reebok. Με τα παιδιά που κερδίζουν θα επικοινωνήσουμε για να τους ενημερώσουμε για την παραλαβή των δώρων τους. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την τεράστια συμμετοχή σας και την αγάπη σας"








Ακολουθούν οι ερωτήσεις:

Καλησπέρα Σοφοκλή! Αρχικά, συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις σου, τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με την Εθνική Ελλάδας. Ξέρεις ότι ο κόσμος σε αγαπάει πάρα πολύ. Κάθε φορά που μπαίνεις στο παρκέ, νιώθεις την ανάγκη να ανταποδώσεις όλη αυτή την αγάπη του κόσμου με την απόδοσή σου; (Γιώργος Ελεμές)

"Η αγάπη του κόσμου που νιώθω κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο και ειδικά στο ΣΕΦ στα παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι κάτι το ξεχωριστό και πιστεύω το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να ζητήσει ένας επαγγελματίας αθλητής. Με ανεβάζει τρομερά, μου δίνει πρόσθετη ενέργεια, αλλά την ίδια στιγμή με γεμίζει και με την ευθύνη να ανταποκριθώ στην αγάπη και σε αυτά που περιμένει ο κόσμος από μένα".

Υπάρχει κάποια στιγμή στην καριέρα σου που ξεχωρίζεις είτε θετικά είτε αρνητικά (Ίρις Μηλιαράκη)

"Στην ζωή ενός επαγγελματία αθλητή υπάρχουν πολλές και καλές στιγμές. Θέλω να πιστεύω ότι με την βοήθεια του Θεού και των προπονητών μου, έχω ακόμη πολύ δρόμο στην καριέρα μου για να κάνω τον απολογισμό μου, αλλά αν θέλω να θυμηθώ για τα μέχρι τώρα, σίγουρα η πιο αρνητική περίοδος είναι η περίοδος πριν φύγω για την Ελβετία και οι πρώτες μέρες εκεί.

Οι πιο καλές στιγμές θέλω να πιστεύω ότι έρχονται. Αυτά που θυμάμαι πιο ευχάριστα είναι η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό και το αξέχαστο παιχνίδι με τις ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας".



Αν έπαιζες ποδόσφαιρο τι θέση θα ήθελες να έπαιζες; (Νίκος Νικολουδάκης)

"Μάλλον τερματοφύλακας, αλλά αυτό που θα σκεφτόμουν σοβαρά ήταν να παίξω αμερικάνικο ποδόσφαιρο σαν tight end quarterback..."

Αγαπητέ Σόφο, είμαι ένας θαυμαστής σου και γαβράκι φυσικά από την Κόρινθο με διαρκείας στο ΣΕΦ. Νομίζω ότι θα έκανες μεγάλη καριέρα στο NBA και θα ήσουν από τους Ευρωπαίους που θα γράφανε ιστορία στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ...και σαν φαν αυτού του ''κόσμου'' θα ήθελα να σε δω εκεί και να διαπρέπεις, βάζοντας τους Αμερικανούς μέσα στα καλάθια!

Η ερώτησή μου είναι.... Είναι στα σχέδιά σου να περάσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να παίξεις σε μια ομάδα του ΝΒΑ; Είναι κάτι που το ονειρεύεσαι; Εγώ πάντως σε ονειρεύομαι εκεί

(Ανέστης Βεργίδης)

"Το ΝΒΑ είναι μια πρόκληση για κάθε αθλητή. Είναι αλήθεια ότι στα 18 ή στα 19 μου σκεφτόμουν διαφορετικά και το αντιμετώπιζα με μια άλλη προσέγγιση. Αυτή την στιγμή, πιστεύω ότι έχω μια δουλειά στην μέση και αφού την τελειώσω, τότε θα είμαι έτοιμος να διεκδικήσω την επόμενη πρόκληση.

Η δουλειά που είναι σε εξέλιξη είναι το να καταφέρω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του και να φτάσει στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη και μέσα από αυτό να καταφέρω και εγώ προσωπικά να βρεθώ ανάμεσα στους κορυφαίους στην Ευρώπη. Τότε, θα είμαι έτοιμος να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και στο ΝΒΑ"

.

Καλημέρα Σοφοκλή, Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού και μεγάλος θαυμαστής σου!!! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που κινείσαι μέσα στο παιχνίδι και που ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκοράρεις ή να πασάρεις!!!

Μου αρέσει πολύ το μπάσκετ και γι’ αυτό ασχολούμαι με τον μπασκετικό Ολυμπιακό!!! Γι’ αυτό θα ήθελα να μου απαντήσεις στα εξής : 1) Πόσο ικανή πιστεύεις ότι είναι η ομάδα μας; 2) Πού πραγματικά μπορεί να φτάσει; 3)Σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή μας, δεν είσαι ακόμη 100% έτοιμος. Πότε θα είσαι; Σου εύχομαι καλές γιορτές και καλή αγωνιστική πορεία φέτος!!! Και πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας!

(Νίκας Δημήτρης)

“Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου, για την ομάδα πιστεύω ότι η διοίκηση και ο προπονητής έχουν δημιουργήσει μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα με πολύ ταλέντο και βάθος που θα κάνει τα πάντα για να διεκδικήσει και να κατακτήσει και τους 3 τίτλους για τους οποίους αγωνίζεται.

Όσο για μένα, προσπαθώ κάθε μέρα να δουλεύω σκληρά και να ακολουθώ τις οδηγίες των προπονητών μου για να βρεθώ όσο το δυνατόν συντομότερα σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν θέλω να μιλήσω με νούμερα και ποσοστά. Οι προπονητές και όλο το τεχνικό επιτελείο ξέρουν και κρίνουν καλύτερα".






















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ