ΑΡΗΣ

Σούμποτιτς: "Μάτωσαν τη φανέλα"

Σούμποτιτς: "Μάτωσαν τη φανέλα"
Αρης

Ικανοποιημένος και με το δίκιο του ήταν ο Λευτέρης Σούμποτιτς μετά το τέλος του αγώνα με την Μπουντιβέλνικ συγχαίροντας τους παίκτες του για την απόδοσή τους κυρίως στο β' ημίχρονο

Ο προπονητής του Άρη, τόνισε πως έτσι ακριβώς πρέπει να παίζει πάντα η ομάδα του, με το ίδιο μυαλό και συγκέντρωση δηλαδή που επέδειξε στην γ' περίοδο του αγώνα.

"Ακριβώς αυτό είπα και στα παιδιά. Αυτός ήταν Άρης στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο όπου ματώσανε την φανέλα. Έτσι θα πρέπει να παίζουμε. Αποδείξανε οι παίκτες μου ότι παίξανε με καρδιά και θέληση", τόνισε ο Σούμποτιτς και συνέχισε: "

"Θα πρέπει όμως να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί έχουμε το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Κολοσσό ενώ παραμένουμε στο κυνήγι της πρόκρισης. Σήμερα δείξαμε ότι διψούσαμε για την νίκη και ήμασταν αποφασισμένοι. Θέλει χρόνο ωστόσο με τους παίκτες να είδανε ότι θα πρέπει να παίζουνε με θέληση όπως στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο".

Από την πλευρά του, ο Τζον Τόμας επισήμανε: "Αυτό που χρειάστηκε να κάνουμε ήταν να αντεπεξέλθουμε στην πιεστική άμυνα. Όταν το καταφέραμε φέραμε το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα. Ήθελα να βοηθήσω και περισσότερο αλλά αυτό που μετράει ήταν η νίκη. ήρθαμε στο Κίεβο για να μπορέσουμε να φύγουμε με την νίκη και αυτό πετύχαμε".

Χατζηβρέττας: "Να συνεχίσουμε"

Ο Νίκος Χατζηβρέττας ευχήθηκε η αποψινή εμφάνιση του Άρη να έχει και συνέχεια στο παιχνίδι με τον Κολοσσό το ερχόμενο Σάββατο: " Είμαστε μία εβδομάδα με τον νέο προπονητή και προσπαθούμε να βάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Το πετύχαμε στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο βάζοντας την πιεστική άμυνα που μας μεταμόρφωσε σαν ομάδα. Είναι πολύ ενθαρρυντική αυτή η εμφάνιση και θα πρέπει να συνεχίσουμε και το Σάββατο με τον Κολοσσό.

Πλέον θα πρέπει να κερδίσουμε και την Λε Μαν αλλά δεν είναι στο χέρι μας η πρόκριση. Ήταν ένα αποτέλεσμα που ήρθε από το –15 και σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σαν ομάδα και ήταν πολύ καλό για την συνέχεια.

Με τον Κολοσσό θα πρέπει να παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο. Εξάλλου τα οχτώ παιχνίδια που ακολουθούνε για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος είναι τελικοί για μας".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Πι Τζέι Τάκερ που υπογράμμισε: "Ήταν μία τεράστια νίκη. Ο κόουτς μας μίλησε στο ημίχρονο και μας είπε να παίξουμε με καρδιά και άμυνα και αυτό κάναμε. Όσο για μένα όταν βλέπεις όλη την ομάδα να παλεύει παρασέρνομαι και εγώ. Ήταν μία ομαδική δουλειά με βοήθειες ακόμη και από τον Σκορδίλη αλλά και από μεγάλα σουτ που ήρθανε. Ήταν μία νίκη ψυχολογίας. Χαμογελάμε και πάλι και πλέον θέλουμε πάρα πολύ να κερδίσουμε και τον Κολοσσό Ρόδου".

Μπράουν: "Ήταν νίκη ψυχολογίας"

Στη σημασία της νίκης η οποία μπορεί να βοηθήσει και ψυχολογικά τον Άρη, στάθηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας, Μπόμπι Μπράουν ο οποίος πέτυχε 24 πόντους και ήταν καθοριστικός στην ανατροπή του σκορ.

"Χρειάστηκε να βάλω κάποια μεγάλα σουτ αλλά με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου και αυτό ήταν το κλειδί της εμφάνισής μου. Ήταν μία νίκη ψυχολογίας και κοιτάμε με διαφορετικό μάτι το μέλλον. Έχω ζήσει πολλές αλλαγές προπονητών και στο ΝΒΑ με τον νέο προπονητή να μας ζητάει κάποια πράγματα με τους δυο μας να μιλήσαμε να τα βρήκαμε και να θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας".

Τέλος, ο Κώστας Χαραλαμπίδης τόνισε: "Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και ανατρέψαμε μία διαφορά 15 πόντων και φθάσαμε στην νίκη. Έχουμε στείλει πολλά μηνύματα μεταξύ μας αλλά θα πρέπει να τα κάνουμε πράξη στο γήπεδο. Είχαμε σίγουρα δύο ατυχή αποτελέσματα αλλά ήταν μία νίκη ψυχολογίας για την συνέχεια. Η ψυχολογία στο μπάσκετ είναι ένα τεράστιο κομμάτι".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ