ΚΑΒΑΛΑ

Σούντοφ: "Λείπει η εμπειρία..."

Σούντοφ: "Λείπει η εμπειρία..."
Σούντοφ

Ο Μπρούνο Σούντοφ μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ για την Καβάλα, την παραμονή και το αύριο

Ο παίκτης της Καβάλας έδωσε απαντήσεις για την Καβάλα, την παραμονή και την πιθανή ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα, εφόσον πετύχει το στόχο της.
Αν και 2.21μ., σουτάρεις αρκετά συχνά πίσω από τα 6,25 μέτρα. Αν υπήρχε ανάλογη εγχείρηση, πόσο θα πλήρωνες για να γίνεις... κοντός;

"Δεν θα πλήρωνα ποτέ γι’ αυτό (γέλια)! Μου αρέσει το ύψος μου και δεν θα το άλλαζα ποτέ".

Σολίν, Ντάλας, Ιντιανάπολις, Βοστόνη, Κλίβελαντ, Νέα Υόρκη, Τελ Αβίβ, Λιέγη, Αλικάντε, Λεμεσσός, Λεόν, Ρίγα, Μενόρκα, Ντόνετσκ, Καβάλα. Πού δε θα επέλεγες με τίποτα να μείνεις για να ζήσεις και πού θα έμενες με ευκολία;

"Σίγουρα, για μόνιμα θα διάλεγα τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, όλες οι πόλεις στις οποίες έζησα μου άρεσαν και δεν θα είχα κάποια πρόβλημα να μείνω περισσότερο σε αυτές".

Στο ποδόσφαιρο η ομάδα έκανε μια πολύ καλή χρονιά. Στη δική σας περίπτωση τι έφταιξε και μπήκε σε περιπέτειες;

"Όντως, η ποδοσφαιρική ομάδα πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία. Όμως και στην μπασκετική ομάδα γίνεται σκληρή δουλειά από όσους την απαρτίζουν. Ωστόσο, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που λείπουν είναι η εμπειρία".

Μετά την ήττα από τον Ηλυσιακό, θεωρείς ότι η ομάδα σου παραμένει το πρώτο φαβορί για να γλιτώσει τον υποβιβασμό;

"Είναι στο χέρι μας η παραμονή. Φυσικά, θα παλέψουμε και θα δουλέψουμε σκληρά... Έχουμε δύο ματς στο “σπίτι” μας, ένα στα Τρίκαλα κι ένα στην έδρα του Πανιωνίου. Πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τις νίκες που απαιτούνται".

Πώς είναι να βλέπεις τους άλλους από τόσο ψηλά;

"(γέλια) Δεν τους βλέπω και τόσο καλά. Είναι πολύ χαμηλά. Γνωρίζω μόλις 3-4 ψηλότερους από εμένα".

Πώς μία ομάδα με τόσο πλούσιο υλικό κινδυνεύει με υποβιβασμό;

"Είναι πολλά τα στοιχεία που συνθέτουν μία καλή ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες κι ένα δυνατό σύνολο. Όμως, είναι δύσκολο να έρθεις από την 4η κατηγορία και να παίξεις μέσα σε δύο χρόνια πλέι οφ. Είναι λογικό, καθώς όπως προείπα ένα από τα πράγματα που λείπουν είναι η εμπειρία".

Από το ΝΒΑ στην Καβάλα. Τι δεν πήγε καλά στη διαδρομή; Ή ήταν θέμα συγκυριών;

"Θέλω να παίζω σε υψηλό επίπεδο και σε αυτό το χρονικό σημείο ήταν η καλύτερη προσφορά που είχα στα χέρια μου. Η ελληνική λίγκα είναι μία από τις καλύτερες κατηγορίες στην Ευρώπη κι έτσι δεν το σκέφτηκα και πάρα πολύ".

Τι εντυπώσεις σου αφήνει η παρουσία σου στην ελληνική Α1; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα που έχεις εντοπίσει;

"Μετά την Ισπανία και τη Ρωσία, ίσως και την Ιταλία, είναι η καλύτερη λίγκα στην Ευρώπη. Ίσως να βρίσκεται και μέσα στην πρώτη δυάδα. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, οι ομάδες απαρτίζονται ως επί το πλείστον από καλούς παίκτες και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως παίζεις σε υψηλό επίπεδο. Δεν έχω βρει μειονεκτήματα".

Θεωρείς πως «ζαλιστήκατε» μετά τη νίκη σας επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη;

"Κάθε νίκη σε βάζει στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι το πνεύμα του μπάσκετ".

Πιστεύεις πως θα σωθείτε πριν από την τελευταία αγωνιστική;

"Σίγουρα, δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια. Το εύχομαι, τουλάχιστον…".

Τι κίνητρο βρίσκει ένας παίκτης που από τα 17 του αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο και έχει περάσει 7 χρόνια στο ΝΒΑ, όταν βρίσκεται σε μία ομάδα που παλεύει για την παραμονής;

"Αγαπάω να παίζω μπάσκετ. Θα ήθελα να παίζω στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό, αλλά από τη στιγμή που είμαι στην Καβάλα θέλω να δίνω πάντα το 100% προκειμένου να τη βοηθήσω να εκπληρώσει τους στόχους της".

Σκέφτεσαι να μείνεις και τη νέα χρονιά στην Καβάλα, στην περίπτωση που παραμείνει στην Α1;

"Αν παραμείνει στην κατηγορία, η πρώτη μου επιλογή θα είναι να μείνω στην ομάδα".

Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον που έχει απολαύσει τη ζωή της Νέας Υόρκης ως παίκτης των Νικς να ζει σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας;

"Θα ήταν δυσκολότερο αν ήμουν νεότερος. Αλλά τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Έχω την οικογένειά μου, την κόρη μου. Η Καβάλα είναι μικρή, αλλά πολύ όμορφη πόλη και τα περνάμε πολύ καλά".

Πώς είναι για έναν παίκτη ακόμη και με τη δική σου εμπειρία να ενσωματώνεται μεσούσης της περιόδου σε μια ομάδα;

"Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς. Να παλεύεις για το καλύτερο δυνατό κάθε ώρα και κάθε στιγμή".

Αν δεν ήσουν τόσο ψηλός, πιστεύεις ότι θα ασχολιόσουν με το μπάσκετ ή το ύψος ήταν ο βασικός λόγος για να ακολουθήσεις το συγκεκριμένο επάγγελμα;

"Ποτέ δεν ξέρεις. Το σίγουρο είναι πως ήθελα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως, πώς τα φέρνει η ζωή. Μπορεί αν ήμουν κοντύτερος να με είχε στείλει ο πατέρας μου σε ομάδα ποδοσφαίρου και να είχα γίνει τώρα ποδοσφαιριστής (γέλια)".

Ποιον αθλητή με ύψος παρόμοιο του δικού σου (είτε από την Ευρώπη είτε από το ΝΒΑ) ξεχωρίζεις και γιατί;

"Σίγουρα, τον Άρβιντας Σαμπόνις. Είμαι λάτρης του στυλ παιχνιδιού του, το οποίο ήταν μοναδικό. Από τους σημερινούς μου αρέσει πολύ ο Ντιρκ Νοβίτσκι".

Πόσο εύκολο είναι να συνυπάρξουν στην ίδια πόλη δύο ομάδες στη μεγάλη κατηγορία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ;

"Είναι φυσιολογικό. Το βλέπεις σε όλο τον κόσμο αυτό. Εξάλλου, η Καβάλα δεν είναι και τόσο μικρή πόλη, ενώ οι κάτοικοί της λατρεύουν τον αθλητισμό και συμπαραστέκονται και στις δύο ομάδες".


































































TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ