ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σπανούλης: "Αυτά είναι τα στοιχεία που θέλω να έχει η Εθνική, τις επόμενες μέρες μπαίνει στις προπονήσεις ο Γιάννης"

/  -  (  / EUROKINISSI)
Ο Βασίλης Σπανούλης EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε ποια είναι τα στοιχείο που θέλει να δει στο παρκέ από την Εθνική ομάδα και τόνισε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων στις επόμενες μέρες.

Η Εθνική Ανδρών βγήκε νικήτρια στο πρώτο φιλικό τεστ ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά και ο Βασίλης Σπανούλης τοποθετήθηκε στη συνέντευξη Τύπου στον "απόηχο" της αναμέτρησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε ποια είναι τα στοιχεία που θέλει να δει στο γήπεδο από την ομάδα του και τόνισε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα ενσωματωθεί στο προσεχές διάστημα στις ομαδικές προπονήσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη στη συνέντευξη Τύπου:

"Ήταν το πρώτο μας φιλικό παιχνίδι σε αυτή τη μίνι προετοιμασία που κάνουμε για το Προολυμπιακό τουρνουά.Παίζαμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που είναι πολλά χρόνια μαζί με τον ίδιο προπονητή. Μην ξεχνάμε ότι στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ νίκησε τη Σλοβενία και πέρασε στην τετράδα. Είναι μια πολύ δουλεμένη ομάδα, όπως είδατε όλοι. Σε ότι αφορά στο παιχνίδι ήμασταν πολύ κακοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Σε τρεις περιόδους φάγαμε 45 πόντους και ίσως και λιγότερους αν εξαιρέσουμε 3-5 πόντους στο τέλος.Ήταν εξαιρετική η άμυνά μας. Βγάλαμε ενέργεια, είχαμε 26 ασίστ. Για μια ομάδα που έχει κάνει δύο προπονήσεις, το να δώσεις 26 ασίστ δείχνει την ποιότητά μας ως ομάδα. Υπάρχουν ομάδες που δουλεύουν χρόνια για να έχουν αυτόν τον αριθμό. Είχαμε 26 ασίστ με 28 χαμένα τρίποντα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα και ρεκόρ σήμερα στις ασίστ. Δεν μου αρέσει ο συσχετισμός τρίποντα με δίποντα, πολλές φορές στο μπάσκετ παίζουμε με τα νούμερα. Είναι και τι σου δίνει η άμυνα. Η Πολωνία ήταν μια ομάδα που έπαιζε πολύ κλειστά, όμως διαβάσαμε πολύ καλά το παιχνίδι.

Πιστεύω κατά γενική ομολογία είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά για πρώτο παιχνίδι. Είναι παιδιά που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την πρώτη εβδομάδα, για να τα φρεσκάρουμε κιόλας. Χρειαζόμαστε ακόμα κάποιες προπονήσεις και τα δύο φιλικά που έχουμε για να είμαστε έτοιμοι για το Προολυμπιακό".

Για τα στοιχεία που επιθυμεί να έχει η Εθνική ομάδα: "Τα στοιχεία που πρέπει να βάλουμε είναι να έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στην μπάλα. Έχουμε ίσως μια από τις καλύτερες περιφερειακές γραμμές που υπάρχουν. Έχουμε τεράστιο μέγεθος στους ψηλούς και πολύ αθλητικά παιδιά. Γενικά ως ομάδα μπορούμε να παίξουμε εξαιρετική άμυνα και να τρέξουμε μετά στον αιφνιδιασμό. Μας έλειψε το ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο που ήταν 3-13 και μας χάλασε λίγο τον ρυθμό. Έχουμε παιδιά στην επίθεση που μπορούν να διαβάσουν εξαιρετικά το παιχνίδι. Μπορούμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα πολύ καλά, όπως δείχνουν και οι 26 ασίστ.

Από εκεί και πέρα περιμένουμε και τα τρία παιδιά να γυρίσουν στις προπονήσεις. Τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο), τον Κώστα (σ.σ. Αντετοκούνμπο) και τον Κώστα (σ.σ. Παπανικολάου). Πρέπει να δεθεί η ομάδα, να μπουν και αυτοί στις προπονήσεις. Ειδικά ο Γιάννης και ο Κώστας που δεν έχουν κάνει καθόλου και να δούμε πλήρη την ομάδα στο Ακρόπολις.

Πολλές φορές πρέπει να κοιτάμε και τα θετικά κομμάτια της ομάδας, γιατί στις Εθνικές ομάδες ξέρουμε ότι δεν μπορείς να παίξεις σπουδαίο μπάσκετ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αν θυμάστε καλά, σε όλες οι επιτυχίες και στα μετάλλια που πήραμε, δεν παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ. Οι Έλληνες έχουμε ένα σημαντικό προσόν, έχουμε ψυχή και ξέρουμε να κερδίζουμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα. Ακόμα και στις κακές βραδιές που δεν θα είμαστε καλοί, πρέπει να μπορούμε και να ξέρουμε να κερδίζουμε.

Για τον Κώστα Σλούκα: "Είναι μια πολύ μεγάλη απουσία για την ομάδα μας. Όλοι ξέρουμε ο Κώστας τι παίκτης είναι. Από εκεί και πέρα, αυτό που εμείς πρέπει να κοιτάμε είναι η υγεία των παικτών. Προφανώς ήθελε να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα, αλλά ο τραυματισμός που έχει δεν τού το επιτρέπει. Πρέπει να μείνει αρκετές εβδομάδες έξω. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που μπορεί να καλύψει το κενό".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Υπάρχει ένας προγραμματισμός και τις επόμενες μέρες θα μπει κανονικά στην προπόνηση".

Για την ισορροπία στα δίποντα και στα τρίποντα: "Δεν είναι ότι δεν μου άρεσε. Καλά έκαναν τα παιδιά και πήραν αυτές τις επιλογές. Έκαναν το σωστό. Οι περισσότερες επιλογές ήταν καλές. Τα παιδιά σούταραν εξαιρετικά, μπορεί να χάσαμε αρκετά σουτ, αλλά για εμένα το πιο βασικό στην προπονητική μου φιλοσοφία είναι να βγάζουμε ξεμαρκάριστα σουτ. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες και πιστεύω ότι όλοι μπορούν να σουτάρουν εξαιρετικά. Είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού μας που μας αρέσει να κάνουμε kick-out πάσες. Πραγματικά έχω τεράστια εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά. Δεν με ενδιαφέρει να έχουμε χαμένα σουτ, αρκεί τα σουτ να είναι καλά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ