ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Σπανούλης: "Δεν φοβόμαστε κανέναν, έχουμε ταυτότητα, νοοτροπία και χαρακτήρα"

2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε ότι η Εθνική ομάδα δεν φοβάται να αντιμετωπίσει κανέναν αντίπαλο και εξήγησε ότι το σύνολό του έχει ταυτότητα, νοοτροπία και χαρακτήρα.

Η Εθνική ομάδα πέτυχε μια άνετη νίκη επί της Αιγύπτου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά του Πειραιά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε ότι το σύνολό του έχει ταυτότητα, νοοτροπία και χαρακτήρα, ενώ όπως, εξήγησε, δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

“Για ακόμα ένα παιχνίδι κυκλοφορήσαμε την μπάλα, είχαμε 34 ασίστ, μόνο 12 λάθη και ωθήσαμε τους αντιπάλους μας σε 16 λάθη για 13 ασίστ. Αυτό δείχνει την ταυτότητά μας σε όλο αυτό το διάστημα των δύο εβδομάδων και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε τόσο σύντομη χρονική περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας, ειδικά στη δεύτερη περίοδο που έγιναν πολλά πράγματα. Δεν θα συμβεί ξανά και θα βελτιωθούμε ώστε να είμαστε πιο μεστοί σε συγκεκριμένους τομείς”.

Για τον Ντόντσιτς: “Δεν τον έχω δει ακόμα. Έχουμε μια σχέση τεράστιου σεβασμού. Πρώτα από όλα σε ανθρώπινο επίπεδο και μετά σε αθλητικό. Δεν έχω πολλά να πω για τον Λούκα ως παίκτη. Όλοι ξέρουν ποιος είναι. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένα είδωλο για τα μικρά παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό στις ημέρες μας να έχουμε τέτοια πρότυπα, τέτοια είδωλα, όχι μόνο ως παίκτες, αλλά και ως άνθρωποι.

Εμείς έχουμε έναν μεγάλο σούπερσταρ στην ομάδα, όπως είναι ο Γιάννης, που είναι επίσης σπουδαίος άνθρωπος και σπουδαίος ηγέτης. Είναι ένα πρότυπο για πάρα πολλά παιδιά. Χρειαζόμαστε τέτοια πρότυπα στην κοινωνία μας και όχι μόνο στον αθλητισμό”

Για τα σχέδια του για τα ημιτελικά: “Έχουμε σχέδια για το Σάββατο αλλά δεν θα σας τα πω. Θα τα κρατήσω με τους παίκτες μου. Η Σλοβενία έχει τον Λούκα και έχει και πολλούς άλλους σπουδαίους παίκτες, αλλά εμείς θα παρουσιάσουμε το πλάνο μας το Σάββατο.

Ξέρουμε ήδη ότι είναι sold out το ματς, οι φίλαθλοι είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Ξέρουμε ότι είμαστε ενωμένοι ως έθνος και θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος”.

Για τον Κώστα Αντετοκούνμπο: "Πήγε για μαγνητική στο νοσοκομείο. Πολύ σύντομα θα ξέρουμε τα νέα του και ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί μας το Σαββατοκύριακο. Από εκεί και πέρα το πιο σημαντικό είναι η υγεία και ελπίζουμε να είναι καλά".

Είναι πολύ σημαντικό να έχει η Εθνική ομάδα πολλούς και διαφορετικούς αμυντικούς: “Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά μας. Έχουμε μεγάλο iq ως ομάδα και σπουδαίους δημιουργούς. Η άμυνα δεν είναι μόνο μια ατομική διαδικασία, αλλά και ομαδική. Πρέπει να είμαστε ικανοί να καλύψουμε οποιοδήποτε λάθος γίνει πάνω στην μπάλα. Ξεκινάμε πάντα με την κίνηση στην μπάλα, έχουμε καλούς αμυντικούς. Ό,τι και αν συμβαίνει πρέπει να είμαστε ικανοί να έχουμε το σύστημα και τις εναλλαγές για να αμυνθούμε με τον κατάλληλο τρόπο".

Για τα ημιτελικά: "Εμείς κοιτάζουμε να πάμε στο παιχνίδι και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Προσπαθούμε να το κάνουμε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα αυτό που ήθελα να βάλω ήταν η ταυτότητα και ο χαρακτήρας και νομίζω ότι τα έχω καταφέρει. Έχουμε ταυτότητα, νοοτροπία και χαρακτήρα. Δεν φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε κανέναν, είμαστε μια ομάδα νικητών".

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ