ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σπανούλης: "Η Εθνική είναι η μόνη ομάδα που ενώνει όλους τους Έλληνες, θέλω τα παιδιά να νιώθουν άνετα παίζοντας με τον Γιάννη"

ACROPOLIS AEGEAN 2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
ACROPOLIS AEGEAN 2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την Εθνική, που είναι η ομάδα όλων των Ελλήνων και αναφέρθηκε στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο σχεδιασμό του πλάνου του.

Η Εθνική ομάδα έφτασε σε ακόμα μία νίκη, με ακόμα μία πειστική εμφάνιση, σε ακόμα μία αναμέτρηση που ο κόσμος έδωσε ηχηρό "παρών" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά από το παιχνίδι με τις Μπαχάμες, ανέφερε ότι η "γαλανόλευκη" είναι η ομάδα όλων των Ελλήνων και στάθηκε στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη στη συνέντευξη Τύπου:

"Ξεδιπλώσαμε πάλι τις αρετές μας στο παιχνίδι. Στα δύο προηγούμενα ματς είχαμε από 26 ασίστ, σήμερα είχαμε 38, δεν ξέρω αν είναι και ρεκόρ. Οι αποστάσεις που δημιουργούμε και ο τρόπος που απελευθερώνουμε την μπάλα είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε. Είχαμε πολύ καλά ποσοστά, βάλαμε 12/26 τρίποντα, όχι στα… 41 όπως στα προηγούμενα ματς. Κρατάω από την ομάδα τη συγκέντρωση και το κίνητρο που έχουν τα παιδιά. Το βλέπετε στα μάτια τους ότι ανυπομονούν να παίξουν για τη χώρα τους και είναι πολύ συγκεντρωμένοι.

Τρία παιδιά που έδωσαν τα πάντα και μας βοήθησαν πολύ, ο Κουζέλογλου, ο Τανούλης και ο Μαντζούκας δεν θα είναι μαζί μας. Δεν φεύγουν από την Εθνική ομάδα, ίσως θα είναι την επόμενη φορά. Η πόρτα της Εθνικής ομάδας θα είναι ανοιχτή για όλους. Αύριο θα έχουμε ρεπό και μετά θα αρχίσουμε την προετοιμασία. Όπως βλέπω την ομάδα να προπονείται και να παίζει, θεωρώ πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει.

Για τις πολλές ασίστ και τους χώρους που ανοίγει ο Γιάννης: "Μόνο χαρούμενο μπορούν να με κάνουν οι πολλές ασίστ. Το έχουν καταλάβει όλα τα παιδιά. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Πρέπει να είμαι τρελός, όπως σαν ξανάπα, για να μην εκμεταλλευτούμε τον Γιάννη. Αυτό όμως που θέλω να να παίξουμε στην Εθνική ομάδα σε αυτή τη χρονιά, αυτό που θέλω να αξιοποιήσουμε, είναι να νιώθουν όλα τα παιδιά άνετα παίζοντας με τον Γιάννη. Βλέπετε ότι σήμερα ένιωθαν πολύ άνετα, μας έδωσε τρομερή αυτοπεποίθηση. Δεν υπάρχει δισταγμός στα σουτ, ο Γιάννης έχει εξαιρετικά διαβάσματα, ο τρόπος που πάσαρε την μπάλα μας βοήθησε για να ανοίξουν οι διάδρομοι και ήταν πολύ καλύτερος από ό,τι περίμενα. Ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλός. Ο Γιάννης από μόνος του είναι, αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι τιμή να τον έχουμε στην πατρίδα μας, αλλά και εκείνος έχει καταλάβει ότι είναι σημαντικό να περιτριγυρίζεται από τόσους σπουδαίους παίκτες. Το έχει καταλάβει και έχει καταλάβει ότι μπορεί και αυτός να στηριχθεί πάνω τους. Είμαστε ομάδα, ο ένας παίζει για τον άλλο και έτσι θα συνεχίσουμε".

Για τον κόσμο: "Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε και σήμερα να μας βοηθήσει. Περιμένουμε την Τετάρτη γεμάτο γήπεδο, με πολλή φωνή και μεγάλο πάθος. Είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πιστεύω ότι η Εθνική ομάδα είναι η μόνη ομάδα που ενώνει όλους τους Έλληνες. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Πρέπει να ξαναφέρουμε το μπάσκετ ψηλά, τα 15 χρόνια χωρίς διάκριση είναι πολλά. Χωρίς καμία πίεση. Δεν πιεζόμαστε με τίποτα. Είμαστε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ και για να ξεδιπλώσουμε τις αρετές μας και το DNA του Έλληνα. Σε αυτά τα παιχνίδια το έχουμε δείξει και πιστεύω ότι κάθε φορά θα είμαστε καλύτεροι. Η Εθνική ομάδα ενώνει όλους τους Έλληνες".

Για τις αποστάσεις: "Δουλεύουμε πολύ στις αποστάσεις, ήταν το πρώτο που ήθελα να βάλω στην ομάδα. Ειδικά με τον Γιάννη είναι το πρώτο που πρέπει να βάλουμε. Μπορούν να ανοίξουν πολλοί παίκτες τον αιφνιδιασμό, όλοι μπορούν να το κάνουν. Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε το ριμπάουντ και όλοι να τρέξουμε μπροστά. Αν εξασφαλίζουμε το ριμπάουντ, θα έχουμε πολλές ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει στο spacing, πρέπει να το τελειοποιήσουμε και να παίζουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση και παραπάνω".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ