EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Θέλω σαν τρελός την Ευρωλίγκα!"

Σπανούλης: "Θέλω σαν τρελός την Ευρωλίγκα!"
Σπανουλης

"Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο θέλω το τρόπαιο της Ευρωλίγκα" δήλωσε ο Σπανούλης

Λίγες ημέρες πριν το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο κυριακάτικο περιοδικό που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο, ET weekly, τονίζοντας αναλυτικά:
Για το αν το τρόπαιο της Ευρωλίγκα είναι ένα δικό του απωθημένο, δεδομένου ότι το 2007, ο ίδιος ήταν στους Χιούστον Ρόκετς όταν ο Παναθηναϊκός κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης: " Δεν θα το χαρακτήριζα απωθημένο. Δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα στα φέρει μία χρονιά. Το μπάσκετ σου χαρίζει πολύ περίεργα συναισθήματα. Μπορείς να παίζεις φοβερά όλη τη χρονιά και στο τέλος να μην κάνεις τίποτε ή το αντίστροφο. Εγώ τότε ήμουν στην Αμερική και χάρηκα πολύ για τα παιδιά και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Εύχομαι να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου για να πραγματοποιήσει η ομάδα κάτι πολύ μεγάλο".

Για το πόσο πολύ θέλει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό: " Το θέλω πάρα πολύ. Η για να είμαι ακριβής δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο πολύ θέλω αυτόν τον τίτλο. Ο τραυματισμός που είχα με άφησε έξω για αρκετό καιρό, περίπου ενάμισι μήνα και μου χάλασε τον ρυθμό και τη διάθεσή μου. Εκανα άλλο τόσο μέχρι να συνέλθω, αλλά το τελευταίο τρίμηνο νιώθω ότι πατάω πολύ καλά στα πόδια μου. Είμαι υγιής και σε πολύ καλή κατάσταση. Οπως ήμουν πάντα κι ακόμα καλύτερα. Νιώθω πολύ ώριμος στο μυαλό και συνειδητοποιημένος. Κάθε ευκαιρία που μου παρουσιάζει η ζωή δεν θέλω να την αφήνω ανεκμετάλλευτη".

Για το πως αντιμετωπίζει μαζί με τους συμπαίκτες του τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: " Στο μυαλό μας προσεγγίζουμε τον ημιτελικό σα να παίζαμε με την Μπαρτσελόνα ή την ΤΣΣΚΑ. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε για να πάμε στον τελικό. Δεν το βλέπουμε σαν μία απλή κόντρα με τον Ολυμπιακό, όπου πρέπει να επικρατήσουμε και μετά να ηρεμήσουμε. Εμείς πάμε στο Βερολίνο για να κάνουμε δύο νίκες και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Οχι μόνο για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Ο αγώνας αυτός έχει σχέση μόνο με τον τελικό του κυπέλλου. Δηλαδή πρόκειται για ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Εχει μεγαλύτερη σημασία από τα δύο άλλα ματς που παίξαμε για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Η αίγλη του είναι σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη του τελικού του κυπέλλου, γιατί μιλάμε για την Ευρωλίγκα".

Για την ανατροπή των δεδομένων μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σιένα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα: " Νιώσαμε έντονα το αίσθημα το αποκλεισμού. Τη σκέψη ότι μπορεί να βρεθούμε εκτός φάιναλ φορ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Νιώθαμε σα να αυτοκτονούμε. Κάπου εκεί ξύπνησε και το ένστικτο της επιβίωσης. Σκεφτήκαμε και είπαμε μεταξύ μας ότι είμαστε πάρα πολύ καλή ομάδα για να μείνουμε εκτός φάιναλ φορ".









TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ