ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σπανούλης: "Θέλω την Ευρωλίγκα"

Σπανούλης: "Θέλω την Ευρωλίγκα"
Σπανουλης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξή του μίλησε για την Ευρωλίγκα την Εθνική ομάδα αλλά και το ΝΒΑ

Ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του "Kill Bill" στο ΜΑΧΙΜ:
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα των ημερών: Όχι μόνο δεν καταφέρατε να υπερασπιστείτε την περσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας αλλά μόλις αποκλειστήκατε από τη φάση των 16. Τι έφταιξε;


" Καμία ομάδα δεν υπογράφει συμβόλαιο με τους τίτλους. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αποτύχαμε στην Ευρώπη, που ήταν και ένας μεγάλος στόχος – ο μεγαλύτερος ίσως. Σε όλη τη φάση του Top 16 δεν κάναμε ούτε ένα καλό παιχνίδι. Κάναμε μόνο καλά διαστήματα: ένα καλό δεκάλεπτο, ένα καλό ημίχρονο. Υπήρχε ένα μεγάλο ντεφορμάρισμα και χάθηκε μια ευκαιρία να πάρουμε κάτι που το θέλαμε υπερβολικά πολύ. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο στην ομάδα".

Υπάρχει κάποια δικαιολογία;


" Μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να ψάχνει για δικαιολογίες. Μας έλειψε πολύ ο Τσαρτσαρής, που είναι ένας παίκτης ο οποίος γνωρίζει άριστα τη φιλοσοφία της ομάδας, αφού βρίσκεται χρόνια σε αυτήν, ενώ παράλληλα βοηθάει πολύ με το μακρινό του σουτ, κάνοντας ζημιά στον αντίπαλο και εντός της ρακέτας και από την περιφέρεια. Αλλά μια απουσία, όσο σοβαρή κι αν είναι, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Στην ομάδα υπάρχουν 12-13 ισάξιοι παίκτες. Αποτύχαμε, μας πείραξε, μας πόνεσε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πλέον. Μόνο να περιμένουμε ένα χρόνο για να πετύχουμε το στόχο μας την επόμενη σεζόν".

Θα καταφέρει η Εθνική να πάει στο Πεκίνο;


" Το προολυμπιακό τουρνουά μπορεί να γίνεται στην Αθήνα, αλλά έχουμε επικίνδυνους αντιπάλους. Πρέπει να είμαστε πάντα πολύ σοβαροί".

Όταν κλήθηκες για πρώτη φορά στην Εθνική, το 2004, πολλοί είπαν ότι ο Γιαννάκης σε πήρε επειδή σε είχε παίκτη χρόνια στο Μαρούσι και σου έκανε χάρη, αφήνοντας έξω κάποιους άλλους που έπρεπε να πάρει στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Σε ενόχλησε αυτό τότε;


" Εντάξει, όπως προείπα, κακοπροαίρετοι υπάρχουν πάντα. Εγώ έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν μου αρέσει να βγαίνω να απαντάω σε οτιδήποτε ανακριβές λέγεται ή γράφεται. Η δουλειά μου τότε ήταν να προσπαθήσω να δικαιώσω στο γήπεδο τον προπονητή μου για αυτή του την επιλογή, μέσα από την καλή δουλειά. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, και γι’ αυτό δεν με αγγίζει οτιδήποτε κακό γράφεται. Το πολύ πολύ να εκνευριστώ για μερικά δευτερόλεπτα, κι αυτό είναι όλο".

Αρκετοί είπαν ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή σου να αφήσεις το ΝΒΑ. Γιατί πήρες μια τέτοια απόφαση;

" Ήταν μια καθαρά προσωπική επιλογή. Δεν μου άρεσε καθόλου η ζωή στην Αμερική. Δεν είχε να κάνει με το μπάσκετ ή με το γεγονός ότι σε πολλά παιχνίδια δεν έπαιζα, αλλά με τον αμερικανικό τρόπο ζωής".

Κάποιοι, βέβαια, θα πουν ότι απλώς δεν στάθηκες στο ύψος των αγωνιστικών απαιτήσεων…


"Κοίτα, και ο Έιντελμαν στους Ρόκετς και ο Πόποβιτς στους Σπερς είπαν ότι με ήθελαν στην ομάδα και ότι πίστευαν σ’ εμένα. Ο πρώτος μού το είπε προσωπικά και ο δεύτερος το είπε όταν πήγε ο Παναθηναϊκός στην Αμερική για τα φιλικά με το Σαν Αντόνιο και το Χιούστον. Ακόμα και ο Πάρκερ στο τουρνουά που παίξαμε με τις Εθνικές στο Στρασβούργο μου είπε πόσο καλή επιλογή θα ήταν για μένα να πάω να παίξω στο Σαν Αντόνιο. Του εξήγησα όμως ότι η επιλογή μου δεν είχε να κάνει με το μπάσκετ, αλλά με καθαρά προσωπικούς λόγους".

Για την κόντρα που υπάρχει εδώ και χρόνια μεταξύ ποδοσφαιρικού και ερασιτέχνη Παναθηναϊκού;


" Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σωματείο. Είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Δεν είναι ωραίο να υπάρχει κόντρα ανάμεσα στα διάφορα αθλήματα του Παναθηναϊκού. Αλλά δεν είναι δουλειά των αθλητών να ασχολούνται με τέτοιες καταστάσεις".

Στον Ολυμπιακό θα πήγαινες ποτέ;


" Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και θέλω να το τιμήσω και με το παραπάνω. Θέλω πολύ να πάρω μια Ευρωλίγκα, που μαζί με το ολυμπιακό μετάλλιο είναι οι μόνοι δύο μεγάλοι τίτλοι που λείπουν από τη συλλογή μου. Όσο για τον Ολυμπιακό, είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο, που και στο παρελθόν με είχε προσεγγίσει, χωρίς ωστόσο να ενδώσω. Τι να πω; Είμαι επαγγελματίας και δεν ξέρεις ποτέ πώς τα φέρνει η ζωή".























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ