ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σπανούλης: "Το πρώτο και δύσκολο"

Ο Βασιλης Σπανούλης κι ο Νίκολα Πέκοβιτς μίλησαν για τον κόσμο και τον Άρη. "Το πρώτο, το δύσκολο"

"Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που έδειξε πόσο αγαπάει αυτή την ομάδα και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ξέρει πολύ καλά πως είναι ο έκτος παίκτης μας σε κάθε αγώνα και τον θέλουμε και στη συνέχεια κοντά μας" τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης.

Για το παιχνίδι με τον Άρη δήλωσε ότι: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι συναισθηματικά και ψυχολογικά. Πιστεύω ότι τις τελευταίες μέρες, ειδικά μετά την κατάκτηση του τροπαίου αδειάσαμε λίγο. Προσπαθήσαμε να επανέλθουμε το τελευταίο διάστημα.

Ουσιαστικά κάναμε μόνο μία δυνατή προπόνηση αυτές τις μέρες. Είμαι χαρούμενος μόνο για τη νίκη από τον πρώτο αυτόν αγώνα, αν και σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού παίξαμε αρκετά καλά, απέναντι σε έναν Άρη που ήταν αρκετά εύστοχος, ακόμη και σε μερικές καλές μας άμυνες. Κάναμε το 1-0 έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε 2-3 μέρες καλά, να επανέλθουμε στο ρυθμό μας και να πάμε να διεκδικήσουμε και τη νίκη.

Δεν έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία να παίζουμε σε οποιαδήποτε έδρα. Από εκεί και πέρα το πρώτο ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι για μένα, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο ήταν ψυχολογικά και γιατί δεν βρισκόμασταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε, να κρατήσουμε κάποια καλά σημεία του πρώτου παιχνιδιού, όπως το ότι περάσαμε την μπάλα μέσα όπως έπρεπε, είχαμε αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας σε πολλά σημεία, απλώς χάσαμε και πολλά σουτ και να βελτιώσουμε σίγουρα την άμυνά μας".








"Αυτοί οι αγώνες, προτεραιότητά μας"




Ο Νίκολα Πέκοβιτς αναφέρθηκε και αυτός στη δυσκολία της συγκέντρωσης μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Ευρωλίγκα: "Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι και ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Τα συναισθήματα ήταν λίγο στη μέση. Ο υπέροχος κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο μας βοήθησε να νικήσουμε, γιατί αυτό το πρώτο βήμα ήταν το πιο δύσκολο, καθώς έρχεται αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Ευρωλίγκα.

Το μυαλό μας ήταν εδώ στο ΟΑΚΑ, αλλά ήταν λίγο δύσκολο να ξεχάσουμε το Βερολίνο, γιατί μιλάμε για μια πολύ μεγάλη επιτυχία και στο τέλος το καταφέραμε και όλοι είμαστε ευχαριστημένοι για το ότι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Τώρα πάμε στη Θεσσαλονίκη να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ελπίζουμε να είναι λίγο καλύτερα. Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε περισσότερο. Ξέρουμε ότι αυτή είναι τώρα η προτεραιότητά μας. Αυτοί οι αγώνες. Είμαστε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος".





Όσο για την πολύ καλή για μία ακόμη φορά προσωπική του απόδοση; "Όλοι προσπαθούν απλά να βοηθήσουν την ομάδα. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Όλοι αυτό προσπαθούσαν να κάνουν, να βοηθήσουν την ομάδα, ιδιαίτερα μια που όπως είπαμε είμαστε και λίγο άδειο συναισθηματικά μετά τη μεγάλη επιτυχία στο φάιναλ φορ".



Στο μεταξύ οι "πράσινοι" επέστρεψαν στις προπονήσεις το απόγευμα της Κυριακής. Μοναδική απουσία αυτή του Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους.

Ο Έλληνας πλέι μέικερ ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς αλλά όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να απουσιάσει από το ματς κόντρα στον Άρη, την Τετάρτη στο "Αλεξάνδρειο".





TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ