ΑΡΗΣ

Στη Νάουσα η αποστολή

Στη Νάουσα η αποστολή
Προετοιμασία

Στη Νάουσα διεξάγεται από το Σάββατο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Άρη. Παρών ο Χαριτόπουλος

Οι "κίτρινοι" αναχώρησαν λίγο μετά τις 10:00 από το Αλεξάνδρειο για το προπονητικό κέντρο, στο οποίο θα δουλέψουν σκληρά τις επόμενες μέρες στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αλλά και της τακτικής, προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για την δημιουργία μιας αξιόμαχης και ανταγωνιστικής ομάδας που θα ανταπεξέλθει σε μια ακόμη δύσκολη και απαιτητική χρονιά.
Αναφορικά με το πρώτο και βασικό στάδιο προετοιμασίας του Άρη ο προπονητής της ομάδας Αντρέα Ματσόν τόνισε: " Πιστεύω ότι οι πρώτες δέκα μέρες αποτελούν το χρονικό διάστημα στο οποίο θα μάθουμε ο ένας τον άλλον και θα δουλέψουμε όλοι μαζί".

Η αποστολή
Το θετικό για τον κόουτς της ομάδας είναι ότι έχει από την πρώτη μέρα στην διάθεση του τους Σάββα Ηλιάδη, Δημήτρη Τσαλδάρη, Λάζαρο Αγαδάκο, Νίκο Αργυρόπουλο, Νίκο Μπάρλο, Σον Μάρσαλ, Αντόν Γκαβέλ, Σπένσερ Νέλσον, Μπλάγκοτα Σέκουλιτς, Γάϊο Σκορδίλη, Κώστα Παπανικολάου, Λίνο Χρυσικόπουλο και Σπύρο Μούρτο. Ο Νέλσον μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις ενώ το παρών θα δώσει για προπονήσεις και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος.

Μόνος απών ο Κλαρκ
Μοναδικός απών είναι προς το παρόν ο Κέιντρεν Κλαρκ που δεν κατέστη εφικτό τελικά να ταξιδέψει χθες από τη Νέα Υόρκη για την Σόφια, όπως υπήρχε η ενημέρωση, ώστε να ενσωματωθεί εκ νέου με την Εθνική Βουλγαρίας που σήμερα αντιμετωπίζει την Ιταλία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Ευρωμπάσκετ του 2009. Ο Αμερικανός με το βουλγάρικο διαβατήριο βασικός πλέι μέικερ του Άρη για την νέα χρονιά είναι να βρίσκεται αύριο λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην γειτονική χώρα. Στη συνέχεια ο 24χρονος πλέι μέικερ μόλις αποδεσμευτεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Εθνικής Βουλγαρίας, θα αναχωρήσει με τελικό προορισμό τον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας προκειμένου να ενσωματωθεί με την σειρά του στην προετοιμασία του Άρη.

Ικανοποίηση Ματσόν
Από την μέχρι στιγμής δουλειά ο Ματσόν είναι ικανοποιημένος από τους παίκτες τους κι ακόμα την θέληση και το πάθος των νεαρών παικτών της ομάδας για να καθιερωθούν σε αυτήν λέγοντας μάλιστα ότι: " Θα έχουμε σίγουρα ορισμένες απουσίες, όχι μόνο τώρα, αλλά και κατά την διάρκεια της σεζόν. Βλέπω όμως τους νεαρούς παίκτες της ομάδας να κάνουν πολύ καλή δουλειά και είναι μια καλή ευκαιρία για εκείνους να δείξουν κάτι που θα τους ωφελήσει στο μέλλον".

Όσο για το πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος ο Άρης που "χτίζει" εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου υποστήριξε: " Όταν έχεις μια νέα ομάδα, είναι επόμενο ότι χρειάζεται χρόνος μέχρι να είναι απόλυτα έτοιμη. Το πότε θα γίνει αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση. Για να είμαστε ειλικρινείς, μια καινούρια ομάδα είναι απόλυτα έτοιμη σε τεχνικό επίπεδο στο διάστημα μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε είναι να «χτίσουμε» τη νοοτροπία που θέλουμε και αυτό είναι κάτι που θα μας βοηθήσει. Πιστεύω ότι όλοι σχεδόν οι παίκτες γνωρίζουν τι σκοπεύουμε να κάνουμε στην ομάδα. Ξέρουν ενδεχομένως την φιλοσοφία μου για το ομαδικό μπάσκετ που βασίζεται στην άμυνα και την ομαδικό παιχνίδι. Σε αυτά τα δύο στοιχεία δίνω προτεραιότητα και πιστεύω ότι δεν θα έρθει κάποιος παίκτης στην ομάδα για να παίξει εγωιστικό μπάσκετ με εμένα στην τεχνική ηγεσία".

Η περίπτωση Χαριτόπουλου
Για την παρουσία του Χαριτόπουλου με την υπόλοιπη ομάδα στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας ο Ματσόν υπογράμμισε σε σχετική ερώτηση ότι: " Πάντα κατά την διάρκεια μιας προετοιμασίας υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που ταλαιπωρούνται από μικρά προβλήματα τραυματισμών. Ο Χαριτόπουλος μας ρώτησε αν μπορεί να κάνει προπονήσεις μαζί μας, με δεδομένο ότι δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο σε κάποια ομάδα και θέλει να διατηρήσει τον εαυτό του σε φόρμα. Για μας είναι καλό να έρθει, όπως επίσης και για εκείνον το ότι θα δουλέψει μαζί μας. Ίσως στο μέλλον αν έχουμε κάποιες απουσίες παικτών και να έρθει κάποιος άλλος παίκτης. Τέτοιοι παίκτες θα μας βοηθήσουν και παράλληλα θα βοηθηθούν από μας".

Ηλιάδης: " Έχουμε πολλή όρεξη"
Ο Σάββας Ηλιάδης λίγο πριν από την επιβίβασή του στο πούλμαν της αποστολής δήλωσε για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ότι: «Πάμε στον Άγιο Νικόλαο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που είναι το πιο σημαντικό πιστεύω για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της χρονιάς. Έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά. Εύχομαι να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς για να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται και να δούμε τα αποτελέσματα που θα έχουμε στα προσεχή φιλικά που θα δώσουμε. Οι παλιοί με τους καινούριους παίκτες πρέπει να γίνουν ένα και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει εμείς που είμαστε από παλιά στην ομάδα να κάνουμε τα νέα παιδιά να νιώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται και να τα βοηθήσουμε να προσαρμοστούν εύκολα, προκειμένου να αποκτήσουμε την κατάλληλη χημεία ως ομάδα".

Μάρσαλ: " Θα έρθουμε πιο κοντά"
Από την πλευρά του ο Σον Μάρσαλ πρόσθεσε: " Όλα δείχνουν πολύ καλά μέχρι στιγμής. Όλα τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά, στο βουνό θα είμαστε όλοι οι παίκτες και θα έρθουμε πιο κοντά και θα γίνουμε καλύτεροι ως ομάδα. Όσον αφορά εμένα, επιδιώκω μέρα με τη μέρα να προσαρμόζομαι σιγά, σιγά στην ομάδα. Υπάρχει αρκετός χρόνος. Ελπίζω ότι με τον καιρό θα έρθουμε όλοι πιο κοντά μεταξύ μας και θα δουλέψουμε σκληρά".

Το σημερινό πρόγραμμα προπόνησης του Άρη στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας περιλαμβάνει τρέξιμο το απόγευμα, ενώ από αύριο θα γίνονται διπλές προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) δίνοντας έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αλλά και σε αυτόν της τακτικής.






















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ