Στη Θεσσαλονίκη γιορτάστηκαν τα 90 χρόνια της FIBA, σε μία υπέρλαμπρη τελετή δεκάδων αστέρων
Σπουδαία βραδιά στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό των 90 χρόνων της FIBA, με δεκάδες ανθρώπους του ελληνικού μπάσκετ να τιμούν το άθλημα και να χειροκροτούνται για την προσφορά του σε αυτό.
Σε μία υπέρλαμπρη τελετή στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ, γιορτάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής (16/12) τα 90 χρόνια της FIBA. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τίμησε σπουδαία πρόσωπα από την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, να βρίσκεται στην πόλη και να απολαμβάνει την όμορφη βραδιά.
Αναλυτικά, το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:
"Στη Θεσσαλονίκη χτύπησε με τον πιο «βροντερό» τρόπο η καρδιά του Παγκόσμιου Μπάσκετ για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης της FIBA!
Η «Μπασκετομάνα» φόρεσε «τα καλά της», παρουσία του γ.γ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανδρέα Ζαγκλή με «αμφιτρύωνα» τον Πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και την πρόεδρο της ΧΑΝΘ, όπου έγινε η λαμπρή εκδήλωση, Ελένη Αθανασιάδου. Πλήθος κόσμου, παίκτες, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες, νυν και πρώην, άνθρωποι που τίμησαν το άθλημα, που το υπηρετούν ακόμη, συνέθεσαν στο ιστορικό σημείο που γεννήθηκε το μπάσκετ, στη ΧΑΝΘ, ένα άνευ προηγούμενο σκηνικό τιμής για μια τόσο σημαντική επέτειο, τη γενέθλια μέρα της ίδρυσης της FIBA.
Τιμήθηκε η οικογένεια του Συμεών Μαυροσκούφη, του ανθρώπου που είχε υπογράψει για την Ελλάδα την ιδρυτική πράξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μπάσκετ, της οποίας τα θεμέλια έβαλαν άλλες 8 χώρες.
Λιόλιος: «Επιστροφή στο μέλλον»
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τους κεντρικούς παρουσιαστές (Βασίλη Σκουντή και Γιώργο Τραπεζανίδη) και την εισαγωγή στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, όπου τονίστηκε μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή η μεγάλη προσφορά της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης στο μπάσκετ.
Στην ομιλία χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που η εκδήλωση αυτή γίνεται. Μία φράση σημαίνει πολλά: επιστροφή στο μέλλον. Αυτό είναι για εμάς όλο το νόημα, όλη η ουσία. Εδώ ενώνεται το παρελθόν με το παρόν και με το μέλλον. Όλο το μπάσκετ είναι εδώ. Απ’ τη γέννησή του, εδώ, μέχρι και το αύριο, για το οποίο όλοι δουλεύουμε. Τότε, 90 χρόνια πριν, ένας Έλληνας, ο Συμεών Μαυροσκούφης βοήθησε στην ίδρυση της FIBA και ήταν πρωτεργάτης στα πρώτα βήματα του αθλήματος. Τώρα, 90 χρόνια μετά, ένας άλλος Έλληνας, ο Ανδρέας Ζαγκλής, ο γενικός γραμματέας της FIBA είναι πάλι εδώ, στη Θεσσαλονίκη, για να σηματοδοτήσει τη νέα προσπάθεια που γίνεται και για να βοηθήσει στην ενσάρκωση του οράματος όλων μας, να γίνει το μπάσκετ και ο αθλητισμός τρόπος ζωής για τα παιδιά μας. Επιστροφή στο μέλλον!»
Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (που παρευρίσκεται ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης), Δημήτρης Γαλαμάτης, ανέφερε στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων:
«Τα 90 χρόνια της FIBA τα γιορτάζουμε σε έναν ιστορικό χώρο, που εδώ, απ’ τη Θεσσαλονίκη, έγιναν τα πρώτα βήματα του μπάσκετ. Είναι τιμή για την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη ΧΑΝΘ, ότι εδώ μπήκαν τα πρώτα στοιχεία για την ανάπτυξη του μπάσκετ, εδώ που ανδρώθηκαν και μεγαλούργησαν μεγάλοι αθλητές και προπονητές. Σήμερα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με βάση αυτή την προσπάθεια, το ελληνικό μπάσκετ μεγάλωσε μέσα από τον ιδρώτα πολλών, και χαιρόμαστε που μια τέτοια γιορτή έχει σήμερα, εδώ, πολλούς απ’ αυτούς εδώ πρωταγωνιστές. Να συγχαρούμε τον κ. Ζαγκλή για την ανανέωση της θητείας, που είναι μια αναγνώριση του σημαντικού σας έργου για το μπάσκετ. Χρόνια Πολλά και μακάρι να τα γιορτάσουμε τόσο λαμπρά, όσο σήμερα, και στα 100 χρόνια!»
Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης με χαιρετισμό που απέστειλε υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή της FIBA αλλά και της ΕΟΚ στην ανάπτυξη του αθλήματος.
Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με μήνυμα χαιρετισμό του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όπου τόνισε μεταξύ άλλων πόσο μεγάλη τιμή αποτελεί για τη χώρα μας ο εορτασμός των 90 χρόνων της FIBA στη Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε: «Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά και τιμή μας, εμού και της Βούλας Πατουλίδου που είναι εδώ μαζί μας επίσης, που γιορτάζουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη τα 90 χρόνια της FIBA. Στον τόπο που γεννήθηκε το άθλημα στη χώρα μας. Να ευχαριστήσω τον κ.Ζαγκλή για την επιλογή του και να τον συγχαρώ για το έργο του. Η Θεσσαλονίκη μπορεί και θα πρωταγωνιστήσει και πάλι, στο μπάσκετ. Γι’ αυτό θα έλεγα πως, κ.Γενικέ, κ.Πρόεδρε, πως η εκδήλωση αυτή θα είναι προφητική για το μέλλον τοΥ μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Η Περιφέρεια στηρίζει και θα στηρίξει την ανάπτυξη του μπάσκετ με όλα της τα μέσα».
Ο Αντιδημάρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Θεσσαλονίκης, και ταμίας της ΕΟΚ Νίκος Ζεϊμπέκης δήλωσε: «Εδώ στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε να χτυπά η καρδιά του μπάσκετ. Εδώ έγιναν τα πρώτα βήματα. Από το 1932 που υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη μέχρι τώρα έγιναν πολλά και η Ελλάδα κατάφερε να πρωταγωνιστήσει. Η ΧΑΝΘ ήταν η πρωτοπόρος για την ανάπτυξη του μπάσκετ, και η Θεσσαλονίκη έπαιξε σπουδαίο ρόλο. Είμαι πολύ συγκινημένος που γίνεται εδώ μια τέτοια εκδήλωση, μια τόσο μεγάλη γιορτή για το αγαπημένο μας άθλημα».
Η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, προς τον Γενικό Γραμματέα FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, έγινε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα. Στον χαιρετισμό του ο γ.γ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ανδρέας Ζαγκλής τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ, στη ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα. Δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο μέρος για να ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια της FIBA. Η Ελλάδα, άλλωστε, έχει διοργανώσει με επιτυχία τα πάντα, Μουντομπάσκετ, Ευρωμπάσκετ, ανδρών, γυναικών, νέων, τα πάντα και έδειξε ότι μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια το αγαπημένο μας άθλημα.
Το ίδιο και η Θεσσαλονίκη, με τόσους ιστορικούς συλλόγους, που φαίνεται και απ’ την εγκυκλοπαίδεια που εκδώσαμε. Ευχαριστούμε για την προσφορά αυτή θερμά τη Θεσσαλονίκη, τα σωματεία της, τους αθλητές της. Εδώ στη ΧΑΝΘ, εδώ που ξεκίνησαν τα πάντα, την πρώτη πρεσβεία του μπάσκετ στην Ελλάδα, που «γέννησε» θαρραλέους πρωτοπόρους, εδώ γιορτάζουμε τα 90 χρόνια μας. Στην υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης ο Σ.Μαυροσκούφης, ένας πρωτοπόρος οραματιστής, ήταν μόλις 23 ετών!
Πήρε την ευθύνη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Αυτή είναι η κληρονομιά της ΧΑΝΘ που τιμούμε και σήμερα εδώ και την ευχαριστούμε για το έργο της. Είμαι πολύ περήφανος που και εγώ υπήρξα μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας, που υπηρέτησα κι εγώ τη ΧΑΝΘ, που βοήθησα να γίνει η μεταγραφή του μεγάλου παίκτη και μέλους πλέον της επιτροπής αθλητών της FIBA, του Νίκου Ζήση.
Το μπάσκετ διδάσκει να συγκεντρώνεσαι, να μάχεσαι με τον χρόνο, ένα άθλημα μοναδικό. Είμαστε στο Νο1 άθλημα σάλας και με την είσοδο των 3×3 στόχος μας είναι να γίνουμε το Νο1 σπορ σε κάθε αθλητικό κέντρο. Έχουμε υποχρέωση ως FIBA, ως ΕΟΚ, ως σωματεία, να συνεχίσουμε να βοηθούμε την ανάπτυξη. Και πάνω απ’ ολους να βοηθήσουμε τις Εθνικές ομάδες, να βοηθήσουμε την Εθνική Ομάδα, που είναι η μόνη που μπορεί να συσπειρώσει όλους γύρω απ’ το μπάσκετ. Για όλα αυτά θα πω, ευχαριστώ Θεσσαλονίκη, ευχαριστώ ΧΑΝΘ, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας για το άθλημα».
Η FIBA απένειμε στην Οικογένεια Μαυροσκούφη τιμητική πλακέτα και ο γ.γ. της FIBA στη συγκινητική αυτή στιγμή τόνισε πως παραδίδει ένα αντίγραφο της ιδρυτικής διακήρυξης. Η κόρη του Άννα Μαυροσκούφη, σημείωσε: «Ακούστηκαν τόσο όμορφα λόγια για τον πατέρα μου, έναν νέο Ελληνα που είχε την τύχη να είναι ο πρωτοπόρος σε ένα τόσο μεγάλο άθλημα. Σας ευχαριστούμε πολύ, είναι σπουδαίο που αναγνωρίζεται το όραμά του και η προσπάθεια του σε δύσκολους καιρούς».
Η ΕΟΚ βράβευσε τη ΧΑΝΘ με το βραβείο να παραλαμβάνει η πρόεδρός της, Ελένη Αθανασιάδου, μαζι με τον Νίκο Ζήση. «Ευχαριστούμε την ΕΟΚ για την ανάθεση της διοργάνωσης αυτής. Λίγο νωρίτερα σήμερα υπογράψαμε με την FIBA ένα πολύ σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας για το μουσείο μας. Παράλληλα η ΧΑΝΘ στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της συνεχίζει να προσπαθεί για τη σωστή ανάπτυξη του μπάσκετ και κρατά πάντα ψηλά τη σημαία του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Χιλιάδες παιδιά αθλούνται σε όλα τα τμήματα μας, είναι δεδομένη η προσφορά της στον αθλητισμό, είναι ένα πολυσχιδές σωματείο με δεκάδες προγράμματα ανάπτυξης των σπορ. Η ΧΑΝΘ από την ίδρυσή της είναι εδώ, παρούσα, και θα συνεχίσει με τα ίδια ιδεώδη να γαλουχεί γενιές και γενιές», σημείωσε καταχειροκροτούμενη η πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ελένη Αθανασιάδου.
Επιφανείς προσωπικότητες του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης βραβεύθηκαν όπως οι Γιάννης Ιωαννίδης (παρέλαβε το βραβείο του σε μια συγκινητική στιγμή η κόρη του Ελένη, τονίζοντας την αγάπη του πατέρα της για το μπάσκετ).
Τιμήθηκαν επίσης:
Ο Γιώργος Οικονόμου γνωστός για την προσφορά του στον ΠΑΟΚ, ο πρώτος Έλληνας ψηλός, (την πλακέτα παρέλαβε ο Νίκος Σταυρόπουλος από τον Ευθύμη Ρεντζιά, τονίζοντας τη μεγάλη προσφορά του βραβευθέντος στο μπάσκετ)
Ο υπερσκόρερ και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ επίτευξης πόντων Αριστείδης Μούμογλου του Ηρακλή, που βραβεύθηκε από τον Λάμπρο Τάκη, μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ και τόνισε τις ευχαριστίες του στους συμπαίκτες του για τις διακρίσεις που μαζί πέτυχαν.
Ο «δάσκαλος» του μπάσκετ Θόδωρος Ροδόπουλος (από τον ειδικό γραμματέα της ΕΟΚ, Βασίλη Ντάκουρη), υπογραμμίζοντας πως «όλη την ημέρα ήμασταν στη ΧΑΝΘ, για εμάς ήταν το σπίτι μας, αυτό που έκανε τότε η ΧΑΝΘ, πρέπει να συνεχίσει να το κάνει, σε εμάς έδωσε έναν τρόπο ζωής, έτσι και τώρα».
Ο Κυπελλούχος Ευρώπης με την ΑΕΚ, προπονητής δοξασμένων Εθνικών ομάδων, Απόστολος Τσάβας, που βραβεύθηκε από τον Δ. Ευαγγέλου, μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ.
Ο εκ των κορυφαίων διαιτητών όλων των εποχών, Στέλιος Κουκουλεκίδης, που βραβεύθηκε από τον Νίκο Πιτσίλκα μέσα σε χειροκροτήματα.
Η εκ των κορυφαίων Ελληνίδα παίκτρια και «πρεσβευτής» πλέον του μπάσκετ, Εβίνα Μάλτση που βραβεύθηκε από μια άλλη κορυφαία όλων των εποχών, την Άννυ Κωνσταντινίδου, επισημαίνοντας πως μέσα από τις Εθνικές Ομάδες έζησε μεγάλες στιγμές και ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την τιμή.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η έκδοση της FIBA, «Encyclopedia European Club Competitions 1957-2021» με παράλληλη προβολή βίντεο. Ο συγγραφέας του και δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας και ο Μιγκέλ Φορτ, senior associate curator της FIBA μίλησαν για το έργο ευχαριστώντας όσους συνέβαλλαν στην έκδοση αυτή. Αποκάλυψαν μάλιστα πως το επόμενο έργο θα είναι η ιστορία όλων των ευρωπαικών κυπέλλων.
Οι βραβεύσεις στις Εθνικές Ομάδες και τους συλλόγους
Η απονομή τιμητικής πλακέτας και η βράβευση της εθνικής ομάδας ανδρών του 1987 (παρέλαβε ο «χρυσός» γιατρός, Κώστας Παρίσης) έγινε με προβολή βίντεο των αξέχαστων εκείνων στιγμών, ενώ ακολούθησαν οι βραβεύσεις των εθνικών ομάδων ανδρών του 2005 (Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Ζήσης, Χατζηβρέττας βραβεύθηκαν από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα), εφήβων του 1995 (βραβεύθηκαν οι Προεστός, Ρεντζιάς, Καράγκουτης, Καμαριώτης, Τσιριγωτάκης, Καλαιτζής, Σούλης που βραβεύθηκαν από την αντιπεριφερειάρχη και Ολυμπιονίκη, Βούλα Πατουλίδου), γυναικών του 2017 (Καλτσίδου, Μάλτση, Σωτηρίου, Κοσμά βραβεύθηκαν από τον Άρη Ζώη), νέων του 2002, 2009 και 2017 (Μίσσας, Βλασσόπουλος, Παπαθεοδώρου, Τσιάρας, Σαρικόπουλος, Ζήσης, Κεραμέας, Τούφας, Γεωργαλής, Χρηστίδης, Λημνιάτης, Δοξάκης, Κουμπούρας, βραβεύθηκαν από τον Νίκο Σταυρόπουλο, τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Νίκο Διαμαντίδη), εφήβων του 2008 και 2015 (Παπαθεοδώρου, Σαρικόπουλος, Χρηστίδης, Γεωργάκης, Βλασσόπουλος, Δοξάκης, Ζήσης, Λημνιάτης βραβεύθηκαν από την Εβίνα Μάλτση και η βράβευση αφιερώθηκε στον αείμνηστο Δημήτρη Καρβέλα) και παίδων του 1989 και 1993 (Ρεντζιάς, Αστεριάδης, Γιαννούλης, Καράγκουτης, Γιώρας, Προεστός κ.α. βραβεύθηκαν από τον Γιάννη Πεταλωτή, μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ και τον Β.Ιωάννου, αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ).
Ακολούθως βραβεύτηκαν σύλλογοι της Θεσσαλονίκης που έχουν διακριθεί και συμμετάσχει στα Κύπελλα Ευρώπης δηλαδή στους άνδρες οι Άρης (Παπαγεωργίου, Αρβανίτης, Ρουσιαμάνης) από τον Β. Γαλατσόπουλο), ΠΑΟΚ (Χατζόπουλος, Τριλυράκης από τον κ.Γαλατσόπουλο), Ηρακλής (Φ.Θέος, Λ.Κακιούσης. Ν.Δουβής, από τον κ. Γαλατσόπουλο), Μακεδονικός (Χαλβατζάκης), ΧΑΝΘ (Ανανιάδης, Γιαννουζάκος) και στις γυναίκες οι ΜΕΝΤ, Απόλλων Καλαμαριάς, Μέγας Αλέξανδρος, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Άρης, ενώ προβλήθηκε βίντεο με τις μεγάλες στιγμές των παραπάνω συλλόγων.
Η προβολή με μήνυμα χαιρετισμό του Δημήτρη Ιτούδη ήταν η επόμενη σημαντική στιγμή της εκδήλωσης και στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι προπονητές που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους με ομάδες της Θεσσαλονίκης, (Βαγγέλης Αλεξανδρής, Λευτέρης Σούμποτιτς, Ντράγκαν Σάκοτα, Σβι Σερφ, Σούλης Μαρκόπουλος), μέσα σε χειροκροτήματα.
Στη συνέχεια έγινε τιμητική αναφορά στις ομάδες της Θεσσαλονίκης που έχουν αγωνισθεί στην Α’ Εθνική και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον ήχο του Μπάσκετ (δρώμενο με τα παιδιά ακαδημιών συλλόγων της ΕΚΑΣΘ, που «έκλεψαν την παράσταση» με τις φανέλες τους και τις μπάλες του μπάσκετ να θυμίζουν τον ήχο που όλοι αγαπάμε).
Παρόντες οι γ.γ. της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και μέλος του δ.σ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο ταμίας και μέλος του δ.σ. Νίκος Ζεϊμπέκης, ο ειδικός γραμματέας Βασίλης Ντάκουρης, τα μέλη του ΔΣ Λάμπρος Τάκης, Γιάννης Πεταλωτής, Ευθύμης Ρεντζιάς, Δημήτρης Ευαγγέλου και η Αννυ Κωνσταντινίδου.
Από τη ΧΑΝΘ το παρών έδωσαν πέραν της Προέδρου κας Αθανασιάδου, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γουλιέλμος, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μουσείου Διονύσης Ανανιάδης και τα μέλη της Μιχάλης Γιαννουζάκος και Λάκης Τσάβας.
Παρόντες ήταν ακόμη από τον χώρο της διαιτησίας ο επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΟΚ Στέλιος Κουκουλεκίδης, ο Νίκος Πιτσίλκας, ο καθηγητής Γιώργος Τανατζής, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ Παντελής Ελευθεριάδης και ο πρώην πρόεδρος Ηλίας Καφφές.
Το μνημόνιο συνεργασίας των μουσείων FIBA και ΧΑΝΘ
Πριν την εκδήλωση υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των μουσείων των δύο πλευρών. Μια πολύ σπουδαία εξέλιξη, ένα σπουδαίο βήμα για το Μουσείο της Αδελφότητας, και το ελληνικό Μπάσκετ κατ’ επέκταση, που δίνει μεγάλη προοπτική για την ανάπτυξή του στο μέλλον.
Οι υψηλοί προσκεκλημένοι με προεξάρχοντες τον γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ανδρέα Ζαγκλή, και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, αφού ξεναγήθηκαν στο μουσείο της «Αδελφότητας» με τη βοήθεια της προέδρου της Ελένης Αθανασιάδου, υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα και αντάλλαξαν αναμνηστικά. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλά μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, της ΧΑΝΘ αλλά και του Μουσείου της.
*Δείτε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες της εκδήλωσης ΕΔΩ".