ΜΑΡΟΥΣΙ

Στην Ευρωλίγκα... απλήρωτοι!

Η εις βάρος της ομάδας αδικία αποκαταστάθηκε, αλλά οι... απλήρωτοι παίκτες προβληματίζονται έντονα

Η περυσινή χρονιά ήταν μια «πονεμένη ιστορία» για το Μαρούσι. Οι παίκτες πληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Ιανουάριο του 2009, αλλά έκτοτε αισθάνονται όπως ο... Πολ Νιούμαν στο "Χρώμα του Χρήματος", πολύ απλά γιατί ακόμη δεν το έχουν δει. Πρόκειται για τους αθλητές που συνεχίζουν να αγωνίζονται στο Μαρούσι και είναι οι Μπιλι Κις, Κώστας Καϊμακόγλου, Δημήτρης Μαυροειδής, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Νώντας Παναντωνίου, Φάνης Κουμπούρας και Πατ Καλάθης. Η μισή ομάδα δηλαδή...
Στο τέλος της περιόδου 2008-09 ο Αρης Βωβός –έντονα προβληματισμένος από την εμπλοκή των έργων στην περιοχή του Βοτανικού- κάλεσε τους μάνατζερ όλων των παικτών εξοφλώντας μέσω επιταγών τα δεδουλευμένα τους. Τα πρώτα χρήματα επρόκειτο να τα πάρουν τον περασμένο Αύγουστο, όμως τότε οι παίκτες ειδοποιήθηκαν ότι έπρεπε να περιμένουν ως τον Οκτώβριο, τον μήνα που "τρέχει", αλλά ακόμη δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή πληρωμή. Την ίδια στιγμή και οι υπάλληλοι της ΚΑΕ είναι δυόμισι μήνες πίσω, αλλά δεν διαμαρτύρονται γιατί γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες της διοίκησης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο αγωνιστικό τμήμα, όπου υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα και αυτό γιατί τα περισσότερα από τα παιδιά που αγωνίζονται στο Μαρούσι αξιοποιούν τους μισθούς τους για τα προς το ζην, αφού δεν είναι εκατομμυριούχοι και πρωτοκλασάτοι. Ηδη οι ξένοι, αλλά και οι Ελληνες, γκρινιάζουν, αλλά προτίμησαν να μην θέσουν σε κίνδυνο την πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Αντιθέτως, έπαιξαν απλήρωτοι για την τιμή του συλλόγου και την εκπλήρωση του μεγαλύτερου στόχου στην ιστορία του Αμαρουσίου.

Το πλέον ανησυχητικό κομμάτι αφορά και τον Δήμο Αμαρουσίου. Σύμφωνα με την υφέρπουσα φημολογία ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης έχει υποσχεθεί στην ΚΑΕ ένα ποσό, που όπως ακούγεται, αγγίζει ή και ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Μόνο που αυτά τα νούμερα απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Όχι γιατί ο δήμαρχος δεν επιθυμεί να συνδράμει και οικονομικά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές δυσχέρειες, αλλά γιατί απαγορεύεται από τον νόμο μια δημοτική αρχή να ενισχύσει οικονομικά μια ανώνυμη εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 μόνο με δύο τρόπους μπορεί να βοηθηθεί η ομάδα από τον Δήμο. Ο πρώτος είναι μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (κατά 25%) και της παρότρυνσης για αγορά μετοχών και ο δεύτερος με ένα ποσό που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να κυμανθεί μεταξύ 50.000-80.000 ευρώ. Θα είναι πολύ δύσκολο για τον οποιοδήποτε Δήμο να εκταμιεύσει περισσότερα χρήματα, όσο ισχυρή θέληση και να έχει για να συνεισφέρει.

Ισως και την Τρίτη (13/10) το θέμα των πληρωμών να επιστρέψει στην ατζέντα των παικτών του Αμαρουσίου, οι οποίοι έπαιξαν για την πάρτη τους, προκρίθηκαν με το σπαθί τους στην Ευρωλίγκα, αλλά η υπομονή έχει και τα όριά της...








TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ