ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στις 23/9 η δίκη ΟΣΦΠ vs Ματσιγιάουσκας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS-REAL MADRID
Ματσιγιάουσκας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απογοητευμένος για την καθυστέρηση στη διευθέτηση της δικαστικής διαμάχης του με τον ΟΣΦΠ είναι ο Ματσιγιάουσκας

Η διαμάχη του Ολυμπιακού με τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας διαρκεί ήδη ένα χρόνο και απ' ό,τι φαίνεται δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα. Η εφημερίδα Lietuvos Rytas της Λιθουανίας φιλοξενεί συνέντευξη του "Μάτσας" και παράλληλα αναφέρει πως η έφεσή του θα εκδικαστεί από τη δευτεροβάθμια επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΟΚ στις 23 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση, ωστόσο, θα εκδοθεί αργότερα, αναγκάζοντας τον Λιθουανό να μείνει ανενεργός στο ξεκίνημα και αυτής της αγωνιστικής περιόδου.
"Έίναι πολύ οδυνηρό αυτό που συμβαίνει", λέει στη συνέντευξή του ο Ματσιγιάουσκας. "Δουλεύω πολύ με τον προσωπικό μου γυμναστή, Αλεξάντερ Κοζάουσκας, και προγραμματίζαμε να επιστρέψω από τον χειμώνα. Όμως αυτός ο προγραμματισμός έχει ήδη πέσει έξω έξι μήνες λόγω αυτής της καθυστέρησης".

Το ιστορικό της διαμάχης

Όπως είναι γνωστό, όλα άρχισαν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ματσιγιάουσκας τον Σεπτέμβρη του 2006, λίγες μόνον εβδομάδες μετά την υπογραφή του πλουσιοπάρουχου συμβολαίου του, διαρκείας τεσσάρων ετών, με τον Ολυμπιακό. Επανήλθε προς το τέλος της σεζόν 2006-07 και την επόμενη προσπάθησε να παίξει μπάσκετ, αλλά συνέχιζε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Απόρροια όλων τούτων ήταν ο Ολυμπιακός να καταγγείλει τον χειμώνα του 2008 τη σύμβασή του με τον Λιθουανό επικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Από την πλευρά του ο "Μάτσας" έκανε αντέφεση υποστηρίζοντας πως δεν έπρεπε να λυθεί το συμβόλαιο, αλλά ακόμα κι αν αυτό συνέβαινε, θα έπρεπε να αποζημιωθεί λαμβάνοντας το σύνολο των χρημάτων που αντιστοιχούσαν στα εναπομείναντα δύο χρόνια του συμβολαίου. Δηλαδή 4,4 εκατομμύρια Ευρώ, όπως αναφέρει η Lietuvos Rytas.

Τόσο η καταγγελία του Ολυμπιακού όσο και η αντέφεση του Λιθουανού απορρίφθηκαν πρωτοδίκως και στη συνέχεια ο Ματσιγιάουσκας άσκησε έφεση ενώπιον της δευτεροβάθμιας επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΟΚ. Αυτή συνεδρίασε στις 11 του περασμένου Φεβρουαρίου και τον Μάιο αποφάσισε πως δεν μπορεί να εκδικάσει την έφεση, διότι λόγω παράλειψης δεν είχε κληθεί στη δίκη ο Σωκράτης Κόκκαλης, κατά του οποίου ως προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε επίσης στραφεί ο παίκτης!

Αυτό το τυπικό σφάλμα θα μπορούσε να προκαλέσει κακοδικία και γι' αυτό η επιτροπή ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 23 Σεπτεμβρίου.

Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη του Ματσιγιάουσκας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Lietuvos Rytas
















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ