ΑΡΗΣ

Στο τεχνικό τιμ ο Μαρκόπουλος

Στο τεχνικό τιμ ο Μαρκόπουλος
Μαρκόπουλος

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε επίσημα από την ΚΑΕ η απόκτηση του Χάρη Μαρκόπουλου στο τεχνικό τιμ

Η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ανέφερε: " Η ΚΑΕ Άρης ανακοινώνει την πρόσληψη του Χάρη Μαρκόπουλου στο προπονητικό τιμ της ομάδας, ο οποίος μαζί με τους Νίκο Βετούλα και Παντελή Μπούτσκο θα αναλάβουν χρέη βοηθού προπονητή δίπλα στον Αντρέα Ματσόν για την σεζόν 2008-09".

Το βιογραφικό του
Ο γιος του Σούλη Μαρκπουλου γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1982 στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, ενώ ξεκίνησε τη μπασκετική του καριέρα στις Ακαδημίες του Ηρακλή (1992-96).

Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα του Ηρακλή (1996-02), στο Μακεδονικό (2002-03), στον ΠΑΟΚ (2003-04), στην Ξάνθη (2004-05) και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (2005-06). Στο παλμαρέ του καταγράφονται η κατάκτηση του Πρωταθλήματος με την παιδική και την εφηβική ομάδα του Ηρακλή.

Υπήρξε διεθνής με την Εθνική Εφήβων όπου και κατέκτησε την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την 4η στην Ολυμπιάδα Νεότητας. Τέλος, αναδείχθηκε παγκόσμιος Πρωταθλητής με την σχολική ομάδα του Μαντουλίδη.

Την σεζόν 2005-06 άρχισε την προπονητική του καριέρα ως μέλος του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ. Την σεζόν 2006-07 πήρε το "βάπτισμα του πυρός" ως πρώτος προπονητής αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή στην Α2. Την σεζόν 2007-08 εργάστηκε ως μέλος του τεχνικού τιμ της ΑΕΛ.

" Ο Άρης αποτελεί πρόκληση"
Ο ίδιος μιλώντας στο site της ΚΑΕ τόνισε ότι βάζει τον Άρη πάνω από τις προσωπικές του φιλοδοξίες και εξήγησε ότι με τον Ματσόν η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά.

Χάρη, ένα νέο κεφάλαιο στην προπονητική σου καριέρα ανοίγεται με τον ερχομό σου στον Άρη. Πως αισθάνεσαι που θα αποτελέσεις μέλος στο τεχνικό τιμ της ομάδας από τη νέα σεζόν;

" Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα το ότι θα ανήκω πλέον στην οικογένεια του Άρη. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έρχομαι σε ένα μεγάλο σύλλογο με τεράστια δυναμική. Εύχομαι να βοηθήσω από την πλευρά μου την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, διότι ο Άρης λόγω ονόματος και ιστορίας πρέπει να διεκδικεί πάντα τη νίκη".

Συμφωνείς ότι είναι πρόκληση για έναν νέο προπονητή να εργάζεται στον Άρη;

" Για οποιονδήποτε προπονητή είναι πρόκληση να εργαστεί στον Άρη. Η δική μου πρόκληση είναι να δώσω τα πάντα από το δικό μου πόστο, προκειμένου ο Άρης να πετυχαίνει κάθε φορά αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο. Πάνω από όλα μετράει το καλό της ομάδας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο Άρης να πηγαίνει μπροστά και όχι οι ατομικές μου φιλοδοξίες".

Πιστεύεις ότι οι ευθύνες σου μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο, με δεδομένο ότι έρχεσαι σε μια ομάδα στην οποία είχε εργαστεί και ο πατέρας σου στο παρελθόν;

" Αυτό είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Ο κύριος Μαρκόπουλος έχει χαράξει την δική του πορεία και μακάρι μια μέρα να με αξιώσει ο Θεός να έχω μια ανάλογη καριέρα. Αυτό που είπα και πριν είναι ότι ερχόμενος στην οικογένεια του Άρη θα προσπαθήσω σκληρά για να κάνω αυτά που θέλει από μένα ο κόουτς Ματσον, ώστε να έχει η ομάδα την πορεία που πρέπει".

Aπό τις συνομιλίες που είχες με τον προπονητή της ομάδας, τον Αντρέα Ματσόν ποια είναι η γνώμη που σχημάτισες για εκείνον;

" Είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω σχετικά με τον κύριο Ματσόν. Η δουλειά του εξάλλου μιλάει από μόνη της. Όχι μόνο στον Άρη, αλλά και σε όποια άλλη ομάδα εργάστηκε. Μέσα από τις συνομιλίες που είχα μαζί του, η εικόνα που σχημάτισα είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο, ο οποίος ξέρει που βρίσκεται και τι θέλει η ομάδα από αυτόν. Με τον κόουτς Ματσόν ο Άρης μπορεί να φτάσει εκεί που πρέπει".

Ματσόν: " Θα μας προσφέρει πολλά"
Στην πρόσληψη του Μαρκόπουλου αναφέρθηκε και ο Αντρέα Ματσόν που τόνισε ότι ο Έλληνας τεχνικός θα δείξει αφοσίωση και θα βοηθήσει.

" Από σήμερα έχουμε ένα νέο μέλος στο τεχνικό τιμ, το οποίο θα μας βοηθήσει δίνοντας ενέργεια λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι θα δουλέψει μαζί μας σκληρά για το καλό της ομάδας".

Τέλος για τους λόγους που τον επέλεξε, είπε: " Πρόκειται για έναν προπονητή που θέλει να αποδείξει την αξία του και το μπάσκετ αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι στη ζωή του. Πιστεύω ότι θα δείξει απόλυτη αφοσίωση στην ομάδα και έχει να μας προσφέρει πολλά".


































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ