STOIXIMAN GBL

Stoiximan Basket League: Τι διαφορετικό θα ισχύσει με τους ξένους στους τελικούς του πρωταθλήματος

Stoiximan Basket League: Τι διαφορετικό θα ισχύσει με τους ξένους στους τελικούς του πρωταθλήματος
INTIME

Με 6+1 ξένους θα διεξαχθεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League. Ποια είναι η διαφορά που θα ισχύσει μόνο για τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (23/7), με τους εκπροσώπους των ομάδων να παίρνουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Όπως έγινε ήδη γνωστό και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα διατηρηθεί ο αριθμός των ξένων σε 6+1, ωστόσο, θα υπάρξει μία τροποποίηση σε ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Εκεί, οι ομάδες που θα φτάσουν να διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή, θα μπορούν να επιλέξουν από περισσότερους ξένους παίκτες έχουν ήδη στα ρόστερ τους με κατατεθειμένα συμβόλαια στον ΕΣΑΚΕ. Δεν θα έχουν, δηλαδή, τη δυνατότητα να κάνουν μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, αλλά εάν ήδη διαθέτουν περισσότερους από 7 ξένους, θα έχουν την ευκαιρία να διαλέγουν τους έξι που θέλουν σε κάθε ματς, χωρίς περιορισμό.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει ενδεικτικά: "Ο κανονισμός για τον αριθμό των ξένων παικτών κάθε ΚΑΕ παραμένει ως είχε. Διατηρείται το 6+1 ενώ η μόνη αλλαγή αφορά τους τελικούς. Εκεί οι ομάδες μπορούν να επιλέξουν την επτάδα πριν από την έναρξη των τελικών από περισσότερους παίκτες που ήδη έχουν κατατεθειμένα συμβόλαια στον ΕΣΑΚΕ (συμπεριλαμβανομένου και των παικτών με κατατεθειμένα συμβόλαια στον ΕΣΑΚΕ σε ισχύ χωρίς δικαίωμα συμμετοχής)".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να κατατεθούν προτάσεις από όλες τις ομάδες της Λίγκας, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος, μετά και την εισήγηση που έκανε η ΑΕΚ Betsson και ο Μάκης Αγγελόπουλος για Salary Cup, η οποια είχε συμμάχους στο Δ.Σ. Επί του συγκεκριμένου θέματος δεν έγινε, ωστόσο, κάποια ψηφοφορία, παρά μόνο συζήτηση.

TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ