ΠΑΟΚ

Συμφωνία με Ακιόλ

Πριν το ματς με Μπομπιτέλκο συμφώνησε με Ακιόλ, μίλησε με Οσμόκροβιτς κι έδωσε ΟΚ ο Πανελούδης

Ο Τούρκος Ακιόλ (20χρ., 2.00μ.) έμεινε τα τελευταία 24ωρα ελεύθερος από την Εφές Πίλσεν, όπως επιθυμούσε κι ο ίδιος για το λόγο ότι δεν είχε τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε από τον Ντέιβιντ Μπλατ, και το γεγονός αυτό μόνο αδιάφορους δεν άφησε τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ.
Έτσι λοιπόν όχι απλώς έγιναν οι πρώτες επαφές αλλά ο ταλαντούχος Ακιόλ έστειλε ήδη υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να πάρει το ΟΚ. Το γιατί; Έχει να κάνει με το ότι στο στόχαστρο του Ταμπ Μπάλντγουιν βρίσκεται κι ένας Αμερικανός που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Εκτός πάντως της μίας ανάσας απόκτησης του Τούρκου Ακιόλ στον ΠΑΟΚ έχουν έρθει ήδη σε επαφή με την Ζελέζνικ για την περίπτωση του Σέρβου πλέι μέικερ Ζόραν Οσμόκροβιτς. Ενός παίκτη που είχε απασχολήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης και το καλοκαίρι χωρίς όμως να προχωρήσει λόγω των απαιτήσεων της ομάδας του.

Όσο για το τι απαιτείται ώστε να κλείσουν άμεσα οι δύο περιπτώσεις; Του Ακιόλ και του Οσμόκροβιτς; Όπως και να έχει η κατάσταση στα διοικητικά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ένα αρχικό ποσό των 30.000 ευρώ για να έρθουν άμεσα και να αποχωρήσουν άλλοι δύο μεταξύ των Χάνσελ, Χάμφρεϊ και Χόρβατ.

Στα αγωνιστικά η Μομπιτέλκο Κλουζ είναι μόλις η δεύτερη ρουμανική ομάδα που αντιμετωπίσει στην ευρωπαϊκή του ιστορία ο ΠΑΟΚ έχοντας προηγηθεί αυτή της σεζόν 1959-60 με την Στεάουα Βουκουρεστίου (61-80 στο ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ στις 29/11/1959 και 60-79 στο Βουκουρέστι 13/12/1959).

Από την πλευρά του ο Ταμπ Μπάλντγουιν αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι τόνιζε ότι: "Πρέπει να παίξουμε καλά και να βγάλουμε όλη μας την πίεση στους αντιπάλους μας", με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

"Υπάρχουν δύο είδη οπαδών. Αυτοί που έρχονται στο γήπεδο ανεξάρτητα με την κατάσταση που υπάρχει και αυτοί που περιμένουν νίκες για να έρθουν. Εμείς θέλουμε να φέρουμε στο γήπεδο και τα δύο είδη. Εμένα με απασχολεί όχι το τι μπορούμε να πάρουμε από τους φιλάθλους, αλλά τι μπορούμε να τους δώσουμε εμείς".

Κι όσο για τον Έντμοντ Σόντερς; "Κάθε παιχνίδι είναι για μας ένας στόχος", με τον 29χρονο Αμερικανό σέντερ του ΠΑΟΚ να είναι αισιόδοξος για την συνέχεια της πορείας στο ελληνικό πρωτάθλημα λέγοντας: "Είναι νωρίς ακόμα, η ομάδα είναι νέα και θα αποδώσει. Υπάρχει μια μικρή ανησυχία, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες και θα κάνουμε νίκες που θέλουμε", με τον ίδιο να διαψεύδει τα περί ενδιαφέροντος της γαλλικής Ντιζόν.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Μομπιτέλκο Κλουζ, Μίοντραγκ Πέρισιτς, τόνισε: "Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ και την μεγάλη ιστορία του στην Ευρώπη. Ήταν μεγάλη ομάδα, αλλά τώρα δεν είναι τώρα όπως τότε. Ωστόσο είναι το φαβορί. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας και φυσικά δεν στεκόμαστε στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει".

Δίνει το 80% ο Πανελούδης

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τάκης Πανελούδης, απάντηση θετικά στην επιστολή που πήρε χθες στα χέρια του από τον ΑΣ ΠΑΟΚ για την μεταβίβαση του ποσοστού του 80% των μετοχών που έχει στην κατοχή του.

Χθες το βράδυ λοιπόν ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, συναντήθηκε με την νομικό σύμβουλο του Ερασιτέχνη, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, στην διάρκεια της οποίας συντάχθηκε επιστολή για την μεταβίβαση των μετοχών σε 10 φυσικά πρόσωπα από το ΔΣ του ΑΣ.

Η επιστολή αυτή απεστάλη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα στον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της, Τάκη Πανελούδη, ο οποίος σήμερα απάντησε θετικά με τον καθένα εξ αυτών που θα συμμετάσχουν να μοιραστούν ένα ποσοστό της τάξης του 7.5% έχοντας την υποχρέωση να τις μεταβιβάσουν στην συνέχεια σε επενδυτή ή επενδυτές.

Αυτό που απομένει πλέον είναι ο Τάκης Πανελούδης να πάει άμεσα σε συμβολαιογράφο ώστε να γίνει η μεταβίβαση του ποσοστού της τάξης του 80% των μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για να ακολουθήσουν οι περαιτέρω εξελίξεις.
























TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ