NBA

Τα χρήματα που πήρε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στους Κλίπερς και ο ρόλος που θα κυνηγήσει στο Λος Άντζελες

BASKET LEAGUE 2023 - 2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE 2023 - 2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χλιαρός ο ανταγωνισμός του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, που χτυπάει την πόρτα της αρχικής πεντάδας στους Λος Άντζελες Κλίπερς. Δείτε τα χρήματα για τα οποία γύρισε ο 24χρονος γκαρντ στο NBA.

Η είδηση της συμφωνίας του με τους Κλίπερς δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς οι πληροφορίες έλεγαν εδώ και αρκετές ημέρες πως ο Κέβιν Πόρτερ βρισκόταν στο ραντάρ αρκετών ομάδων του NBA.

Ο 24χρονος γκαρντ επιστρέφει οριστικά στις ΗΠΑ μετά από το σύντομο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα, με λίγα χρήματα, αλλά με δύο όρους στο συμβόλαιό του που θα τον βοηθήσουν να συγκεντρωθεί στον στόχο του και να αφήσει στο παρελθόν τα πολλά προβλήματά του.

Μόλις λήξει το μορατόριουμ (6/7), ο Πόρτερ θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με player option για τη σεζόν 2025/26 και με trade kicker 15%. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως μπορεί το επόμενο καλοκαίρι να κάνει opt-out για να βρει μία καλύτερη συμφωνία, ενώ σε περίπτωση που γίνει ανταλλαγή στη διάρκεια της ερχόμενης περιόδου, ο μισθός του θα αυξηθεί κατά 15% και δεν θα περιοριστεί στο minimum των 2.237.692 δολαρίων.

Συνολικά στην πορεία του στη Λίγκα, έχει εισπράξει 23.869.163 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στους Κλίπερς, υπό τις οδηγίες του Τάιρον Λου και στο πλευρό των Τζέιμς Χάρντεν - Κουάι Λέοναρντ, ο Πόρτερ θα διεκδικήσει ακόμη και θέση στην αρχική πεντάδα από τη στιγμή που ο Πολ Τζορτζ αποχαιρετά την ομάδα και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχει ενημερωθεί πως αναζητείται τρόπος για να παραχωρηθεί το συντομότερο.

Ο ανταγωνισμός του Πόρτερ δεν είναι μεγάλος, καθώς στα γκαρντ υπάρχουν ο παγκίτης Νόρμαν Πάουελ που προσφέρει instant scoring, ο Μπόουνς Χάιλαντ που δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, οι Αμίρ Κόφι - Τέρανς Μαν που είναι παίκτες με χαμηλό ταβάνι, αλλά καλοί χαρακτήρες και συνεπείς εργάτες.

Είναι πιθανό οι Κλίπερς να αναζητήσουν έναν ακόμη πρωτοκλασάτο γκαρντ, αυτή τη στιγμή όμως το ενδεχόμενο ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ να γίνει starter μοιάζει λογικό και πολύ πιθανό.

Με την φανέλα του ΠΑΟΚ ο ταλαντούχος περιφερειακός είχε 22 πόντους, 9.2 ριμπάουντ, 6.7 ασίστ, 2.8 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 29.3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 37.9 λεπτά σε έξι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Στην καριέρα του στο NBA ο Πόρτερ έχει 15.3 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 30.2 λέπτά σε 196 αγώνες με Καβαλίερς και Ρόκετς.

TAGS NBA ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ