EUROLEAGUE

Τα ρεκόρ που ''κυνηγάει'' η Ρεάλ

Τα ρεκόρ που ''κυνηγάει'' η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Πάμπλο Λάσο ισοφάρισε αυτό που ήταν μέχρι σήμερα το καλύτερο ξεκίνημα όλων των εποχών στην ιστορία της ACB και πλέον βάζει... πλώρη για ακόμα τρία ιστορικά ρεκόρ σε Ισπανία και Euroleague!

Σύμφωνοι, οι τίτλοι κάνουν μια ομάδα πετυχημένη ωστόσο ουδείς αμφιβάλει ότι η φετινή έκδοση της Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το 96-81 επί της Φουενλαμπράδα συνδυάστηκε με το 15-0 στην ACB, επίδοση που μόνο η Ρεάλ του 1987-'88 είχε να περηφανεύεται μέχρι σήμερα. Η φετινή έκδοση της ''Βασίλισσας'' έφτασε στο 29-0 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ακόμα και ο Εμιλιάνο Ροντρίγκεθ των 27 τίτλων με τη Ρεάλ παραδέχεται πως οι Μαδριλένοι του Πάμπλο Λάσο παίζουν καλύτερο μπάσκετ σε σχέση με τη δική του εποχή!

Σήμερα, λοιπόν, η Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε την 15η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην ACB, ισοφαρίζοντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση στην Ισπανία που ανήκε επίσης στη Ρεάλ του Λόλο Σάινθ, του Φερνάντο Μαρτίν , του Μπιριούκοφ, του Κορμπαλάν καθώς και δύο σπουδαίων Αμερικανών, του Γουέντελ Αλέξις και του Μπραντ Μπράνσον! Επόμενα ρεκόρ για τους Μαδριλένους που συνεχώς βάζουν νέους στόχους τη φετινή σεζόν;

- Το αήττητο στον α' γύρο της regular season στην ACB: Η Ρεάλ Μαδρίτης φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης στην Liga Endesa με ρεκόρ 15-0, παραμένοντας σε απόσταση δύο νικών από τη δεύτερη Βαλένθια (13-2) κι έχοντας εξασφαλίσει προ καιρού τη συμμετοχή της στο Copa del Rey της Μάλαγα. Καμία ομάδα από καταβολής ACB δεν έχει τελειώσει αήττητη τις υποχρεώσεις της στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Οι Μαδριλένοι θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν με νίκες επί της Χιπουσκόα (19/01, εκτός) και της Μάλαγα (26/01, εντός).

- Το 17-0 της ΤΣΣΚΑ στην Euroleague, τη σεζόν 2004-'05: Μετά τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, η Ρεάλ είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική αήττητη ομάδα στην Euroleague με ρεκόρ 12-0. Πλέον η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ''κυνηγάει'' το 17-0 που έκανε η μεγάλη ΤΣΣΚΑ του Ντούσαν Ίβκοβιτς τη σεζόν 2004-'05 , πριν ηττηθεί στο TOP-16 εκείνης της χρονιάς από τη Μπαρτσελόνα με 68-79 για πρώτη και τελευταία φορά πριν από το Final-4 της Μόσχας! Η Ρεάλ ισοφαρίζει εκείνη την επίδοση με νίκες επί της Μπάγερν, της ΤΣΣΚΑ, της Μακάμπι, της Ζαλγκίρις και της Λοκομοτίβ.

- Το καλύτερο ρεκόρ ever από ισπανική ομάδα: Το 34-0 της Μπανταλόνα της περιόδου 1977-'78 σε όλες της διοργανώσεις συνιστά την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για ισπανική ομάδα! Οι Καταλανοί της Μπανταλόνα έκαναν το 13-0 στην Liga, το 12-0 στο Κύπελλο ενώ είχαν κι εννιά νίκες στο Κόρατς εκείνης της χρονιάς. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση και θέλει μόλις πέντε νίκες σε όλες τις διοργανώσεις για να σπάσει το ρεκόρ της Χουβεντούτ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ