ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα συμβόλαια του Ολυμπιακού, μετά από τις επεκτάσεις των Βεζένκοβ, ΜακΚίσικ, Γουόκαπ

Τα συμβόλαια του Ολυμπιακού, μετά από τις επεκτάσεις των Βεζένκοβ, ΜακΚίσικ, Γουόκαπ
INTIME

Δύο είναι πλέον οι σημαντικές εκκρεμότητες του Ολυμπιακού, που φρόντισε να "δέσει" τους κορυφαίους παίκτες του με πρόωρες επεκτάσεις συμβολαίων. Το SPORT24 αναλύει.

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, ο Μουστάφα Φαλ υπέγραψε πρόωρη επέκταση συμβολαίου και με τον Γάλλο δεινόσαυρο ξεκίνησε η πολιτική της ΚΑΕ Ολυμπιακός να "δένει" τους σημαντικότερους παίκτες της πριν εκείνοι βγουν στην αγορά ως free agents. Τον Ιανουάριο ο Σάσα Βεζένκοβ πήρε αναπροσαρμογή και ακόμη έναν χρόνο, ενώ οι Πειραιώτες πάτησαν τις τελευταίες ημέρες το γκάζι και κράτησαν και τους Σακίλ ΜακΚίσικ - Τόμας Γουόκαπ, με τον Αμερικανό να δίνει τα χέρια με την ομάδα μέχρι το 2027!

Το να χτίσει ένας οργανισμός κορμό, είναι πλέον το Α και το Ω διότι οι ομάδες χτίζονται, δεν αγοράζονται. Η συνέπεια και η συνέχεια είναι στοιχεία που κάνουν τη διαφορά και στον Ολυμπιακό εκτός από το ότι έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος, δείχνουν με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία ότι σκέφτονται και μακροπρόθεσμα καθώς τα τελευταία τρία χρόνια, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο τιμόνι, η ομάδα κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός.

Τα συμβόλαια των ξένων:

Τόμας Γουόκαπ έως το 2027

Μουστάφα Φαλ έως το 2025

Σακίλ ΜακΚίσικ έως το 2025

Αϊζέια Κάναν έως το 2024

Άλεκ Πίτερς έως το 2024

Τζόελ Μπόλομποϊ έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου

Ταρίκ Μπλακ έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου

Η πολιτική που ακολουθούν Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος είναι να υπογράφουν πολυετή συμβόλαια με opt-outs για την ομάδα. Κάναν και Πίτερς έχουν υπογράψει διετείς συμφωνίες, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να τις σπάσει στο τέλος της σεζόν, δίνοντας αποζημίωση στους δύο αθλητές. Για τους οποίους φυσικά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απόφαση, καθώς η χρονιά τώρα μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Τα συμβόλαια των Ελλήνων:

Σάσα Βεζένκοβ έως το 2025

Ιωσήφ Κολοβέρος έως το 2025

Αλέξανδρος Νικολαΐδης έως το 2025

Παναγιώτης Τσάμης έως το 2025

Μιχάλης Λούντζης έως το 2024

Τζορτζ Πάπας έως το 2024

Γιαννούλης Λαρεντζάκης έως το 2024

Κώστας Σλούκας έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου

Κώστας Παπανικολάου έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι περιπτώσεις των Σλούκα - Παπανικολάου είναι οι επόμενες που θέλει ο Ολυμπιακός να διαχειριστεί. Κι αν οι δύο διεθνείς Έλληνες μείνουν, τότε οι Πειραιώτες θα έχουν κρατήσει τον βασικό τους κορμό τουλάχιστον για ακόμα μία σεζόν, πριν αρχίσουν να αξιολογούν τα δεδομένα για τις έως και τρεις θέσεις ξένων που μπορούν να ανοίξουν στο φινάλε της περιόδου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ