ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα "ζευγάρια" των προημιτελικών

Τα "ζευγάρια" των προημιτελικών
τελικός 2008 INTIME SPORTS

Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, Άρης-Μαρούσι και Ηρακλής-Πανιώνιος στους "8"

Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Πανελλήνιο και ο φιναλίστ Ολυμπιακός θα βρει στο δρόμο του τον ΠΑΟΚ.
Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Άρη με το Μαρούσι, η τρίτη φέτος, μετά την κόντρα τους στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας. Η τετράδα των αγώνων κλείνει με το Ηρακλής-Πανιώνιος.

Σε περίπτωση πρόκρισης στους ημιτελικούς (διπλοί αγώνες) το "τριφύλλι" θα παίξει με τον νικητή του Ηρακλής-Πανιώνιος και οι "ερυθρόλευκοι" με αυτόν του Άρης-Μαρούσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τετάρτη (18/11)
Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος (1)
Ηρακλής-Πανιώνιος (2)
Άρης-Μαρούσι (3)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (4)

Ημιτελικοί (23/12 και 20/1)
Νικητής 4-Νικητής 3
Νικητής 2-Νικητής 1

Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των ομάδων και από την ΕΟΚ ο πρόεδρος Ανδρέας Μιαούλης, ο Β΄αντιπρόεδρος Μιχάλης Βιντζηλαίος, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και τα μέλη Ανδρέας Γολέμης και Σάββας Λόρτος.

Σταυρόπουλος: " Δεν σκεφτόμαστε τον Παναθηναϊκό"
Ο γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Τάσος Στεφάνου που ήταν "παρών" στην κλήρωση δήλωσε: " Ο στόχος μας στη διοργάνωση είναι απλά να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετικός στόχος για μας. Γι' αυτό θα αγωνιστούμε. Για τον τίτλο".

Aπό την πλευρά του ο μάνατζερ των "πράσινων" Μάνος Παπαδόπουλος είπε: " Ο στόχος για τον Παναθηναϊκό είναι πάντα οι τρεις τίτλοι. Με αυτόν ξεκινάμε. O πρώτος χρονικά είναι το Κύπελλο Ελλάδας. Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι πετύχαμε πέρυσι".

"Ο Πανελλήνιος είναι καλή ομάδα και το έργο μας δεν θα είναι εύκολο. Είναι νωρίς να μιλάμε για τελικό με τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω πόσες φορές θα αναμετρηθούμε μαζί του φέτος, αλλά ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι ίδιο

".

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε στην κλήρωση ο γενικός διευθυντής του Χρήστος Σταυρόπουλος που είπε: " Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για να προκριθούμε. Το Κύπελλο είναι ένας από τους τρεις στόχους μας και θέλουμε να το κατακτήσουμε. Θα παλέψουμε γι' αυτό με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο τελικού απέναντι στον Παναθηναϊκό. Προηγούνται άλλα παιχνίδια μέχρι τότε".

O μάνατζερ του Αμαρουσίου Σταύρος Ελληνιάδης δήλωσε: " Έχουμε γίνει... ζευγαράκι πλέον με τον Άρη. Είμαστε αντιμέτωποι σε όλες τις κληρώσεις. Στα προηγούμενα παιχνίδια τα αποτελέσματα ήταν υπέρ μας, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό".

"Παίζουμε στην έδρα του Άρη, άρα ο αντίπαλος έχει ένα μικρό προβάδισμα. Πιστεύω επίσης πως ο Άρης θα είναι καλύτερος σε σχέση με τα δύο παιχνίδια που δώσαμε απέναντί του για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας

".

Aπό πλευράς Άρη βρέθηκε στην κλήρωση ο μάνατζερ της ομάδας Βασίλης Βουρτζούμης: " Για ακόμη μία φορά αντιμετωπίζουμε το Μαρούσι. Το "Αλεξάνδρειο" μάς δίνει πλεονέκτημα. Είναι θετικό ότι ο αγώνας γίνεται στην έδρα μας και πιστεύουμε πως θα παρουσιάσουμε βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια της περιόδου. Πιστεύω πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ομάδα βρίσκει το δρόμο της και ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κοιτά ψηλά".

O προπονητής του Πανελληνίου Ηλίας Ζούρος παραδέχθηκε τη δυσκολία: " Η κλήρωση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όπως είναι λογικό. Είναι ένα παιχνίδι όμως που θα το αντιμετωπίσουμε όταν έρθει η ώρα".

Όσο για τον Τέλη Ζουρνατζίδη που εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ, είχε να πει: " Σίγουρα δεν είναι για μας η καλύτερη δυνατή κλήρωση. Το παιχνίδι είναι στην έδρα μας, πιστεύω πως σε κάθε ματς θα κάνουμε βήματα προόδου και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό απέναντι στον Ολυμπιακό".

Tέλος, ο πρόεδρος του Ηρακλή Γιώργος Γαλανός θεώρησε καλή την κλήρωση: " Ήταν από τις πλέον ήπιες που θα μπορούσε να έχει ο Ηρακλής, καθώς έχουμε και το δεδομένο της έδρας, ερχόμενοι από την Α2 Ανδρών. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στους ημιτελικούς, καθώς εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα πλέον και το γνωρίζουμε".

































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ