ΑΡΗΣ

Τάκερ: "Ανήκουμε στους ομίλους του Eurocup"

Τάκερ: "Ανήκουμε στους ομίλους του Eurocup"
Τάκερ

Για τη νίκη κόντρα στη Λουκόιλ Ακαντέμικ στο πλαίσιο των προκριματικών του Eurocup και την προσωπική του εμφάνιση μίλησε ο Αμερικανός φόργουορντ του Άρη, Πι Τζέι Τάκερ.

Αναφορικά με το νικηφόρο αποτέλεσμα στο Ουνιβερσιάντα Χολ, δήλωσε στον "Άρης FM 92,8": " Γνωρίζαμε ότι πρόκειται να γίνει ένα σκληρό παιχνίδι και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα γι’ αυτό. Όταν μπήκαμε, όμως, στον αγωνιστικό χώρο δεν εκτελέσαμε σωστά τις οδηγίες του κόουτς Ντρούκερ, σε άμυνα και επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, εμφανιστήκαμε καλύτεροι και τα καταφέραμε. Γνωρίζουμε ότι μας περιμένει πολύ δουλειά ακόμη. Ήταν απλά η πρώτη αναμέτρηση για τον θεσμό και ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας".

Ερωτηθείς για την προσωπική του απόδοση στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και γενικότερα στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, ο Αμερικανός αθλητής τόνισε: " Γενικά έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, αλλά για τους συμπαίκτες μου. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο του ο καθένας.

Πήγαμε την μπάλα εκεί που θέλαμε, παίξαμε όπως θέλαμε, ήμασταν σαφώς πιο βελτιωμένοι και πιο συμπαγείς. Όλοι οι γκαρντ της ομάδας έκαναν πολύ καλή δουλειά και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε. Πολλά λέγονται για τη θέση του ηγέτη και δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό που θέλω, είναι να ακολουθώ τις οδηγίες του προπονητή μου. Μπορεί και να είμαι ηγέτης, αλλά προτιμώ να το αποδεικνύω μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Σχετικά με την πρόοδο που μπορεί να κάνει η ομάδα στη συνέχεια της σεζόν, ο φόργουορντ του Άρη σημείωσε: " Έχουμε πολλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να ηγηθούν και να κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ νωρίς όμως, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Θα δείτε πολλούς παίκτες να πιάνουν πολύ καλή απόδοση και είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό".

Για την επιστροφή του Πιέρ Πιρς μετά από τον τραυματισμό του και την παρουσία του στον αγώνα κόντρα στην Λουκόιλ Ακαντέμικ, ο Τάκερ επεσήμανε: " Ο Πιρς διαθέτει πολύ μεγάλη καρδιά και είναι πολύ χρήσιμος σαν παίκτης. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα σε αυτή την αναμέτρηση και έδωσε πολλές λύσεις στην επίθεση. Επίσης, κατάφερε να αντεπεξέλθει και στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του. Πιστεύω πως είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας".

Αναφορικά με τον ρυθμό που δίνουν στην ομάδα τα διαδοχικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, σχολίασε: " Μου αρέσουν πολύ οι αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να προετοιμαστούμε κατάλληλα ενόψει των επόμενων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων.

Μας βοηθούν, επίσης, να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον στις προπονήσεις που κάνουμε και θεωρώ πως μας προετοιμάζουν κατάλληλα για τους αγώνες του Eurocup. Θέλουμε νίκες στο Κύπελλο, γιατί μόνο έτσι φτάνεις στον Τελικό της διοργάνωσης".

Σχετικά με την επαναληπτική αναμέτρηση κόντρα στην Ακαντέμικ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο την επόμενη Τετάρτη (6/10, 20:30), ο Τάκερ δήλωσε: " Θέλουμε πολύ να μπούμε στους ομίλους του Eurocup, γιατί εκεί ανήκουμε.

Ο αγώνας του Σαββάτου με τον Ερμή Λαγκαδά, θα μας προετοιμάσει κατάλληλα για την επαναληπτική αναμέτρηση κόντρα στην Λουκόιλ. Ο κόουτς Ντρούκερ μάς λέει ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και εμείς απλά πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του".

Ερωτηθείς για την συμπαράσταση των οπαδών που ακολούθησαν την ομάδα στην Σόφια της Βουλγαρίας, ο φόργουορντ του Άρη είπε: " Έκαναν ένα μεγάλο ταξίδι για να μας υποστηρίξουν. Είναι εκπληκτικοί! Μας έδωσαν την ενέργεια που χρειαζόμασταν. Εκτιμώ πραγματικά ό,τι κάνουν για μας".

Αναφορικά με το ματς απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά (02/10, 19:00) για την 3η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Πι Τζέι Τάκερ σημείωσε: " Δεν ξέρω πολλά για τον προσεχή μας αντίπαλο, αλλά γνωρίζω πως θα προπονηθούμε κατάλληλα για να φτάσουμε σε άλλη μια νίκη. Κανένα παιχνίδι δεν πρόκειται να είναι εύκολο, είτε η αντίπαλη ομάδα ανήκει στην Α’, είτε τη Β’, είτε τη Γ’ Εθνική. Θα πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος αν θέλεις να κερδίζεις".

Δικαίωση Άρη για Ματσόν

Το FAT (FIBA ARBITRAL TRIBUNAL) εξέδωσε απόφαση για την προσφυγή που είχε καταθέσει ο τέως προπονητής, Αντρέα Ματσόν, αξιώνοντας ποσό άνω των 250.000 ευρώ. Η απόφαση δικαιώνει πλήρως τις θέσεις του Άρη. Η πλευρά του τέως προπονητή έχει δικαίωμα προσφυγής στον CAS.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ