EUROLEAGUE

Tau or never...

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁ ËÁÑÉÓÁÓ<br>
OLYMPIAKOS - OLIBIA LARISAS
Γιαννάκης Πάργκο INTIME SPORTS

Η ήττα στο Μιλάνο, πόνεσε βαθμολογικά. Τώρα, ο OΣΦΠ καλείται να αντιδράσει (20:45 ΣΚΑΪ, ΝS1)

Το ΣΕΦ θα είναι γεμάτο ή σχεδόν γεμάτο τέλος πάντων. Αυτό δείχνει η κίνηση των εισιτηρίων και μένει να δούμε, αν οι κάτοχοι των διαρκείας θα πάνε ως το Φάληρο για να δουν τον Ολυμπιακό σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια της Ευρωλίγκα (και όχι μόνο - ψυχολογικά). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αφού ηρέμησε με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Θοδωρή Παπαλουκά, ετοιμάζει τα τελικά πλάνα του για το πως θα αντιμετωπίσει τους Βάσκους.
Γιαννάκης: "Έχουμε άλλα πέντε ματς"


Άλλωστε, όπως λέει και ο ίδιος: " Η Τάου είναι μια ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ανοιχτό γήπεδο, οπότε εμείς πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού και να κυριαρχήσουμε μέσα στη ρακέτα. Θα είναι ένα δύσκολο και ενδιαφέρον ματς και εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, ώστε να βελτιώσουμε τη βαθμολογική θέση μας.

Έχουμε μπροστά μας ακόμη πέντε ματς και η πρόκριση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η υπομονή και επιμονή είναι τα κλειδιά για να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτό πιστεύουμε και το ξέρει και ο κόσμος, ο οποίος μας στηρίζει από την αρχή της σεζόν".

Χαλπερίν: "Δεν έχουμε χρόνο για να κλαίμε"

Δηλώσεις έκανε και ο Γιοτάμ Χαλπερίν: " Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε από τη Μιλάνο, αλλά δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε λόγος για να κλαίμε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε την ήττα που κάναμε, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να παίξουμε το μπάσκετ μπορούμε.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς έμπειρους παίκτες, που ξέρουν τι να κάνουν ώστε να βοηθήσουν την ομάδα. Η Τάου είναι επίσης μια έμπειρη ομάδα, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτάται από τη δική μας απόδοση. Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι επί 40 λεπτά και στις δύο πλευρές του γηπέδου, θα τα καταφέρουμε".

Βασιλόπουλος: "Δεν είναι οριακό το ματς"

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο Red Game, το περιοδικό που κυκλοφορεί πριν από τα ματς του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: " Η απουσία του Σπλίτερ δε μας λέει απολύτως τίποτα. Έχουν παίξει ήδη δυο παιχνίδια χωρίς αυτόν και τα έχουν κερδίσει και τα δυο. Η Ταού είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει και παίζει περισσότερο στην περιφέρεια. Η άμυνα πάνω στον Ρακόσεβιτς είναι σίγουρα το κλειδί, αλλά δεν θα είναι αυτό αρκετό. Ακόμα κι αν πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα δεν πρέπει να χαλαρώσουμε γιατί η Ταού είναι μια ομάδα που φέρνει τα πάνω, αν της δώσεις την ευκαιρία. Είναι σημαντικό το παιχνίδι, αλλά όχι οριακό.

Πέρσι ξεκινήσαμε με δυο ήττες και προκριθήκαμε με το σπαθί μας στα πλέι οφ. Από δικά μας λάθη δεν προκριθήκαμε και στο Φάιναλ Φορ. Έχει πολύ δρόμο ακόμα η διοργάνωση και νομίζω ότι η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια θα χαμογελάσει. Εμείς μπορεί να έχουμε κάνει κάποια παιχνίδια όχι καλά, μπορώ να πω πολύ κακά, αλλά παραμένουμε μέσα στους στόχους μας. Αυτό που θέλω να πω στους φιλάθλους μας και να το έχουν στο μυαλό τους είναι ότι κανείς δεν θέλει περισσότερο από μας έναν τίτλο. Κανείς δε θέλει περισσότερο από μας να δει την ομάδα στην κορυφή. Θέλω επίσης να ξέρουν ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά γι' αυτό και δεν το λεω απλά για να το πω.

Ξέρουμε ότι όλοι ανυπομονούν να δουν την ομάδα πρώτη, αλλά χωρίς ηρεμία δε θα γίνει ποτέ αυτό. Θα υπάρχουν βράδια που θα παίζουμε εξαιρετικά, αλλά και βράδια που δε θα παίζουμε καλά. Το ζητούμενο είναι όταν στο τέλος κάνουμε ταμείο να υπάρχει θετικό πρόσημο. Είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια και δε δέχομαι αυτό που λένε ότι μας έχει κάνει χάρη ο Παναθηναϊκός. Κι εμείς παίξαμε μ' αυτές τις ομάδες και τις κερδίσαμε".

Μπουρούσης: "Δεν μετράνε τα λόγια"

Τέλος, ο Γιάννης Μπουρούσης σημείωσε στο προσωπικό site του: "Πλέον δεν μετράνε τα λόγια, καθώς είμαστε στο Top-16. Τόσο καιρό λέγαμε ότι περιμένουμε αυτή την φάση της Ευρωλίγκα για να παίξουμε καλύτερα. Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Ταού Κεράμικα στο γήπεδο μας και είναι το πιο κρίσιμο για μας. Πρέπει λοιπόν να δείξουμε χαρακτήρα και πρόσωπο μεγάλης ομάδας, γιατί μέχρι τώρα δεν το έχουμε κάνει, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Ξέρουμε πως παίζει η Ταού είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Παίζει γρήγορο μπάσκετ, κάτι το οποίο πρέπει να κάνουμε και εμείς, ενώ στην άμυνα πρέπει να σταματήσουμε τους πιο επιθετικούς παίκτες της που είναι ο Ρακόσεβιτς και ο Πιτ Μαικλ".





















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ