ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Team USA: Ο Άντονι Έντουαρντς απάντησε με ένα εμφατικό "όχι" για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027

Team USA: Ο Άντονι Έντουαρντς απάντησε με ένα εμφατικό "όχι" για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027
MATTEO MARCHI/FIBA.BASKETBALL

Ο Άντονι Έντουαρντς απάντησε με ένα αφοπλιστικό "όχι" στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Στον απόηχο του χρυσού μεταλλίου της Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Άντονι Έντουαρντς κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν θα τον ενδιέφερε να είναι μέλος της Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027, στην οποία απάντησε χωρίς δισταγμό με ένα εμφατικό "όχι".

Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Τίμπεργουλβς που αγωνίστηκε και στα 6 παιχνίδια με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετρώντας 12.8 πόντους σε 16.3 λεπτά συμμετοχής, άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό, μπορώ μόνο να μιλήσω για αυτό που κρέμεται στο λαιμό μου αυτή τη στιγμή (σ.σ. το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο)... Αυτό το ευχαριστήθηκα περισσότερο από κάθε άλλη φορά που έπαιξα μπάσκετ".

Η δήλωση του σταρ των Τίμπεργουλβς - τους οποίους οδήγησε μέχρι τους Τελικούς της Δύσης πριν μερικούς μήνες - έρχεται μετά τη δεύτερη συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση με τη φανέλα της Team USA, καθώς αυτός και ο Χαλιμπάρτον ήταν οι μόνοι που είχαν αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2023.

Το σκεπτικό του Έντουαρντς ωστόσο καταδεικνύει το πάγιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιθύνοντες της Team USA να πείσουν τους μεγάλους αστέρες του NBA να αγωνιστούν σε διοργανώσεις πέραν των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αποχή των ηχηρών ονομάτων από το ρόστερ της Team USA αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός ότι στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα, οι Αμερικανοί έχουν μείνει εκτός μεταλλίων - 7η θέση στην Κίνα το 2019 και 4η θέση στις Φιλιππίνες το 2023.

Αντίστοιχες δυσκολίες αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Γκραντ Χιλ, τεχνικός διευθυντής της Team USA, και στο χτίσιμο του ρόστερ για το Παγκόμιο Κύπελλο του 2027. Αυτή βέβαια δεν θα είναι η μόνη αντιξοότητα για τον Χιλ δεδομένου πως όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι και η πρώτη διοργάνωση του νέου προπονητή που θα κληθεί να αναπληρώσει το κενό που θα αφήσει πίσω του ο Στιβ Κερ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 TEAM USA ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ