ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλος ο ΜακΙντάιρ, πάει για άλλους ο Ολυμπιακός!

Τέλος ο ΜακΙντάιρ, πάει για άλλους ο Ολυμπιακός!
Αγγελοπουλος Γιαννακης INTIME SPORTS

Τέλος το θέμα ΜακΙντάιρ! Πάνε για άλλους οι ερυθρόλευκοι, αλλά δεν διαρρέει τίποτα ακόμη

Η ιστορία του Τερέλ ΜακΙντάιρ για τον Ολυμπιακό έλαβε τέλος. Άδοξο, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Ο Φερντινάντο Μινούτσι προσπάθησε, όπως αποδείχτηκε και αυτές τις τελευταίες ημέρες, όχι απλώς να βγάλει πολλά λεφτά από τους ερυθρόλευκους, αλλά όσο το δυνατόν περισσότερα. Σε σημείο που ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποφάσισαν να αφήσουν την υπόθεση και να κοιτάξουν σε άλλα ονόματα.
Ας δούμε τι έγινε ακριβώς σε αυτή την πολύκροτη ιστορία. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις έχοντας πάρει απόφαση ότι δεν θα δώσει τεράστιο ποσό στη Σιένα για έναν παίκτη που το επόμενο καλοκαίρι θα μείνει ελεύθερος με 200.000 ευρώ. Αλλά επειδή ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήθελε πολύ τον ΜακΙντάιρ ως πλέι μέικερ, οι Αγγελόπουλοι το πάλεψαν.

Ξεκίνησαν, προσφέροντας στον Μινούτσι 1 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ο Ιταλός ζητούσε επί μεγάλο χρονικό διάστημα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ούτε καν στην προοπτική δανεισμού του Μίλος Τεόντοσιτς δεν φαινόταν θετικός και ήταν φανερό, ότι ήθελε χρήματα για να βγει κερδισμένος οικονομικά. Οι πληροφορίες λένε ότι εκτός από το οικονομικό κέρδος, η Σιένα ήθελε να αποκτήσει και ένα ποσό που θα έδινε μέρος του για να καλύψει το ενδεχόμενο κενό του ΜακΙντάιρ και να συντηρήσει ένα ρόστερ με προοπτική Φάιναλ Φορ.

Πριν οκτώ ημέρες, οι Αγγελόπουλοι ανέβασαν την προσφορά τους στο 1.5 εκατομμύριο! Αν μη τι άλλο, πολύ κοντά σε αυτό που ζητούσε ο Μινούτσι και αρκετά μακριά από τις αρχικές προθέσεις τους, οι οποίες έλεγαν πώς δεν θα χρυσοπληρώσουν για τον παίκτη (σκεφτείτε ότι σίγουρα κάπου στο 1.5 εκατομμύριο το χρόνο θα έπαιρνε και ο ίδιος ο ΜακΙντάιρ). Μετά από τη συγκεκριμένη πρόταση ο Μινούτσι εξαφανίστηκε.

Προφανώς, δεν ήξερε τι να απαντήσει. Τα χρήματα ήταν πολλά για να τα αρνηθεί, αλλά από την άλλη σκεφτόταν πώς θα καλύψει το κενό του ΜακΙντάιρ. Για μερικές ημέρες η Σιένα ήταν εξαφανισμένη. Μέχρι την Πέμπτη και την Παρασκευή όπου ο Μινούτσι επέστρεψε με πιο τρελές απαιτήσεις από ποτέ! Ο πρόεδρος της Σιένα αμέσως μετά τη νέα προσφορά του Ολυμπιακού, ανέβασε τις δικές του απαιτήσεις στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ!

Πλέον, ο Ολυμπιακός παύει και επίσημα να ασχολείται με τον Τερέλ ΜακΙντάιρ, παρότι έγινε φανερή και με το παραπάνω η επιθυμία των ερυθρολεύκων να αποκτήσουν τον Αμερικανό πλέι μέικερ, αλλά οι απαιτήσεις της Σιένα κρίθηκαν και αποδείχθηκαν υπερβολικές.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα;

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει ήδη συγκεκριμένους παίκτες στο μυαλό του για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός το μεταγραφικό σχεδιασμό του. Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε ότι οι ερυθρόλευκοι κρατούν με επιτυχία κλειστά τα χαρτιά τους και μέχρι στιγμής δεν διαρρέουν ονόματα, αν και υπάρχουν και είναι παραπάνω από ένα. Οι Αγγελόπουλοι θα μπουν πλέον δυναμικά στις νέες επιλογές που έχει κάνει το προπονητικό τιμ και όπως ακούμε από δεξιά και αριστέρα, ίσως σύντομα προκύψουν εξελίξεις.

Σίγουρα, όμως, θα γίνουν κινήσεις στη θέση του πλέι μέικερ, ίσως και στο "4", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για τεσσάρι θα κινηθούν προς τον Λίνας Κλέιζα κι ας γράφουν στις ΗΠΑ ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει πρόταση στον παίκτη την ερχόμενη εβδομάδα. Πάντως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ΜακΙντάιρ είναι βέβαιο ότι επικρατεί κάποια ανησυχία στον κόσμο του Ολυμπιακού που βλέπει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο δύο μεταγραφές (Κελάτι και Γλυνιαδάκης - συν επιστροφή Μαυροκεφαλίδη).

Ωστόσο, αυτός ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός του προπονητικού τιμ και της διοίκησης. Να μην αλλάξει πολύ το ρόστερ και να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις. Όντως, οι δύο είναι πολύ λίγες. Αλλά ακόμη έχουμε ένα μήνα μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας και στον Ολυμπιακό δεν δείχνουν να αγχώνονται. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Μάνος Μανουσέλης εξετάζουν διαρκώς περιπτώσεις παικτών και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τους Αγγελόπουλους.

Το ότι δεν βγαίνουν προς τα έξω ονόματα δεν είναι κακό. Ίσως είναι και καλό...





















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ